reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cieniu a Ciebie jeszcze nie puscili? Mówisz, załapiesz się na obiad :p. Ja już dawno w domu i wpierdzielam czipsy :p. Idę w kimono , bo potem trzeba się zabrać za obiad.

reklama
A macie takie dziwne napływy gorąca ? czasem nie moge wytrzymac tak mi ciepło, zaczynam sie pocic, oddychac mi trudno, a póżniej to mija ... wy tez tak macie ? moze to menopauza ? :D hihi

Kurcze bylam u kolezanki kilka pasemek zrobic bo juz odrost taki byl ze szok.Potem weszlam do sklepu po olej i koperek i teraz postawilam miesko na obiad i ziemniaki obralam.Odkurzylam i leze bo brzuch zrobil sie twardy jak kamien az uciska mnie pod piersiami .Czuje siejak babcia:)

Cień volka super ze juz w domku :)
Volka nie szalej z mężem do piątku :p
Ja się umówiłam z położna środowiskowa i odwiedzi mnie w piątek w domu :)
Cień tak wstępnie zapytałam o tą gruźlicę to mówiła że lepiej zaszczepić bo to tylko raz się robi potem już nie
Fanti hehe dobra ta twoja lekarka
Balladyna kicius przeslodki moje omijają brzuch
Serduszko ty to twarda babka jesteś :) super ze Kubuś miał taką okazję pooglądać :)
Mi wczoraj coś wyleciało ale nie zdążyłam zerknąć co a dziś na wkładce miałam taką galaretke zoltawa nie jest na pewno z tabletek bo jeszcze takiego nie miałam więc może powoli mi czop odpada w czwartek 38 tc
Co do becikowe to zapytam jak dotrwam do wizyty ale wydaje mi się że można na spokojnie załatwić to od lekarza po porodzie np wyślę swojego męża :)

Edit mi sie Kubus bardzo szybko w kanal wstawil, bo juz w 34 tygodniu. I wlasnie pamietam ten ucisk. A teraz to takie bardziej "grzebanie" tam na dole;) dlatego mnie to stresuje;)

Nailie ja bym to okreslila bardziej jako rytmiczne podskakiwanie;) ale poczytam sobie o tym odruchu:) bo naprawde mnie to ciekawi:)
Ja na szczescie zostawiam synka tylko z Mezem, wiec chociaz o jedzenie i spanie moge byc spokojna:) nie zepsuje moi go:) ale to bedzie pierwsza noc i pierwszy poranek bez niego:( juz tesknie!

Volka myslisz, ze jednak czkawka? Taka intensywna? Bo przewaznie jak ma czkawke to czka tak co 2-3 sekundy. A te ruchy byly duuzo czestsze, ale spokojne i rytmiczne:)

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

hej!
ja też mam spanie że hejjj. Kładę się około 23, wstaję na śniadanie z M o 6.30, on do pracy na 8 , a ha pod kołdrę i śpię do 12, oczywiście z przerwami na siku ;) gdzie idę z oczami na wpół- otwartymi ;P

Fanti- "pozazdrościć " lekarza, ale ja lepszej nie mam. Moja mi robi usg, a potem z kółeczka na podstawie om określa wagę córci. Żenuaa ...

Ona- niestety nie pomogę :(

Ogólnie pospałabym jeszcze ... mam też masę rzeczy do zrobienia, ale nie mam weny i siły.

Jutro mam szkołę rodzenia, a tak to cały tydzień nic. Lekarza dopiero na 02.03

Cień, volka - to sobie odpoczniecie w domku :) i najecie się porządnie

Mówią,że w ciąży zaparcia, a ja wręcz przeciwnie. Przemiana materii jak szalona. Córcia usprawnia swoimi ruchami moją perystaltykę ;)

Bar u nas tez wiatrzysko od wczoraj. Kurcze ten brzuch mi tak stwardnial ze szokk nawet problem zeby usiasc bo wszystko boli.

!!!!
kkasia ja bym poszła do rodzinnego bez umawiania, wywalił brzuch na ladę i w przypadku odmowy zbadania poprosiła o pisemną odmowę. Kogo jak kogo ale zaawansowanej ciężarnej nie mogą zlekceważyć.
Po 18 pojade na wieczorynke i koniec

Dziewczyny jak liczy się tygodnie ciazy. Termin mam na 27.03 i mi wychodzi po mojemu ze mam 35 tydzień od wczoraj a na telefonie mam aplikację ciąża i pokazuje ze zaczęłam 36 tydz. A daty tak samo ustawila

Ostatnia edycja:
reklama
Kkasia a jaka masz aplikacje? Ja mialam 'moja ciaza' i dodawalo mi 5 dni;)
A tyg liczy sie tak, ze jak masz za soba 35 tyg i 1 dzien to jestes w 35 tygodniu :)

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Do góry