reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Serduszko, a ibuprofen może? Nam pediatra na wysokie gorączki zalecił paracetamol na zmianę z ibuprofenem , co 4-6 godzin, na drugi dzień śladu nie ma... może popytaj lekarza jak on to widzi w waszym przypadku. Na gardło z domowych sposobów łyżkę miodu mu możesz dać, mleko z miodem...

Poziomka jak tak sobie pomyślę to córkę tez rowniutko 9 miesięcy po poczęcia urodziłam. .. jakby iść tym tropem to chyba musze się szykować na koniec marca ze wszystkim ;)

Isia ma córa gest z ta stowa :D no ale jak pani powiedziała ze dzieci dostają zabawki to chyba was czekają dziś zakupy. .. :rofl2:

reklama
Serduszko podobno najlepsze miejsce na zimne okłady to tył szyi, niech Kubuś położy sie na brzuszku i co chwile zmieniaj okład, tam podobno największy przepływ krwi. A do płukania gardła woda z wodą utlenioną działa odkażająco.
Co do miodu to nie radziła bym bo to bardziej na przeziębienie a w tym przypadku może jeszcze gożej gardło podrażnić

Ja wstaje i idę odkurzac i kurze ogarnac z grubsza...

Wydawało mi się ze właściciel rano był bo go słyszałam na klatce ale nie przyszedł do nas :(

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

A mój chłop od rana tylko chodzi i warczy :/ jakiś bez humoru dzisiaj jest :/ narzeka, że ciągle robi a efektu nie widać... że na życie idzie nam w trzy i trochę kasy i w ogóle... że wszystko jest drogi, non stop opłaty. Że go wkurza dom bo jak skończy remont Zuzki to trzeba będzie robić sypialnie i salon... i nic mu nie pasuje :/ totalnie nic ehhhhhh
Jak ja lubię takie soboty :(

Serduszko, a ibuprofen może? Nam pediatra na wysokie gorączki zalecił paracetamol na zmianę z ibuprofenem , co 4-6 godzin, na drugi dzień śladu nie ma... może popytaj lekarza jak on to widzi w waszym przypadku. Na gardło z domowych sposobów łyżkę miodu mu możesz dać, mleko z miodem...

Poziomka jak tak sobie pomyślę to córkę tez rowniutko 9 miesięcy po poczęcia urodziłam. .. jakby iść tym tropem to chyba musze się szykować na koniec marca ze wszystkim ;)

Isia ma córa gest z ta stowa :D no ale jak pani powiedziała ze dzieci dostają zabawki to chyba was czekają dziś zakupy. .. :rofl2:
Przy tych lekach które bierze na stale nie można podawać ibuprofenu... U niego to jest tak ze bardzo malo leków jest w jego przypadku dozwolonych dlatego tez mamy nakaz przyjazdu do szpitala przy temp ok 40 st.
Robimy oklady na szyi i na pachwinach ....
Póki co temp wygrywa... Teraz 38,6...

A mnie skurcze zlapaly. Pewnie przez nerwy.

Serduszko ja to wiem... wkurza go ten burdel w domu... ja to wiem ale sama nic nie zrobię a dopóki nie zrobimy remontu to lepiej nie będzie :(

Człowiek wyjdzie raz na ruski rok z koleżankami na pizze, wraca, a tu już po wszystkim, Maluszek na świecie :-) :)
Gratulacje Ania!!! Dużo zdrówka dla Ciebie, Zosi i całej rodzinki :) Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i będziesz mogła cieszyć się macierzyństwem w domku :-) :)

Wybaczcie, ale nie dam rady Was nadrobić, a zaległości mam od wczoraj od 16 :/
Idę po zakupy, a potem biorę się za obiad. Dziś w planach zupka ogórkowa.

Miłego dnia wszystkim! :-) :)

reklama
Iska u mnie to samo. Najpierw m mowi, że mam nic nie robić i się oszczędzać a za chwilę mowi, ze cały dzien w domu i nie zamiecione. Ale ja juz to zlewam.

Do góry