reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Kubusiowa moze Tobie czop odchodzil wpo mslu i nie zauwazylas. Ale najpierw czop później wody. Wiem z opowiesci. Bo u mnie to wszystko w trakcie porodu.
Faktycznie jakas cisza dzisiaj.

reklama
Maya ja raczej ubiore jak Volka, body, pajac, ewentualnie jakiś sweterek, skarpetki plus misiowy kombinezon i kocyk. Zobaczymy jeszcze jaka będzie pogoda, bo przeciez w marcu i śnieg może być i z 18 stopni ;) ja też już nie pamiętam w co Lalkę ubrałam, a to była końcówka września, na pewno sama byłam w kurtce i dziecko w kombinezonie, ale co więcej. ..

Kubusiowa na moją działa jak cokolwiek na brzuch położę, od razu jest bunt. Żadne słodkości nie robią najmniejszego wrażenia żeby się miała poruszać ;) ja też czopa nie kojarzę. Albo mi odchodził w postaci gęstego śluzu przez cały miesiąc, albo na porodowce po kilku godzinach, skurczy myślałam że to wody, ale coś za gęste były

Bursztynek ja tez Lubie deszcz, a przynajmniej wole to niż 30 stopniowe upały bez żadnego wiatru i możliwości oddychania ;) to jakie ciasto dziś szykujesz z okazji pogody? :D

Dzieciaczek powinien miec jedna warstwe wiecej niz my na sobie . Zobaczymy jaka pogoda zadkoczy nas marzec :)

Hello

Lewusek 100 lat!!! Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz pieniędzy ;)
Fanti też jestem ciekawa czy da się was znaleźć w archiwum TVN gdzieś w odmętach internetu :cool2:
Kubusiowa może spróbuj łyknąć soku z cytrusów na rozruszanie leniucha. U mnie zawsze działa ;)
Volka ja też nie poszczę. Jedynie w Wigilię i Wielki Piątek bo jakoś tak nierozłącznie z tradycją mi się kojarzy i post w tym dniu mi nie przeszkadza, pozostałe piątki środy popielcowe to takie wymuszanie. Znam ludzi którzy 40 dni potrafią pościć :szok: nie wiem na co im to, takie unieszczęśliwianie się na siłę, ale to nie moja sprawa na szczęście :p
Bursztynek gratuluje odczopowania i odwagi, żeby się tą chwilą z facetem dzielić :D mi by chyba ciężko byłoby się przełamać, zresztą mój nawet nie wie że "glut" istnieje :p Mówisz że w deszczu lubisz sprzątać kuchnię i ciasta pichcić...:cool2:A na podlaskiu kiedyś byłaś? Jak nie to zapraszam, chętnie udostępnię swoją kuchnię :laugh2:
kkasia to Cię znajoma zrobiła w bambuko :errr: chyba bym zdjęcie zrobiła i wysłała jej mmsa z podziękowaniem...

Ja dziś wyjątkowo od 6 na nogach, dzień laboratoryjno-przychodniany sobie zorganizowałam, na szczęście obyło się bez większych kolejek. Krew oddana, gronkowiec wymazany, zwolnienie wzięte. Głupia trąba tylko ze mnie zapomniałam podpytać o położną u mojego rodzinnego, w jakim schemacie przychodzi itp. Za to badałam teren szczepienny i niestety u mojego rodzinnego stara szkoła- żeby nie odkładać w czasie, nie rezygnować z niektórych itd itd. straszenie sanepidem, sądami, grzywnami bla bla bla. Ciekawe czy nowa komisja z leroyem w składzie zdąży coś zmienić w tym totalitarnym systemie do porodu....

Lewusek-jedna warstwe wiecej niz my, ale trzeba pamietac, ze kocyk to tez warstwa:)

Sarna mozliwe ze wlasnie odchodzil bardzo pomalu i dlatego nawet nie zauwazylam.. bo naprawde nic takiego jak opisujecie to nie zauwazylam. A od 34 tyg wypatrywalam wszystkich objawow porodu bo mnie lekarz nastraszyl, ze to juz niedlugo.

Nailie a na mojego dzisiaj nic nie dziala. Ani slodkie, ani zaczepki. Totalnie mnie olewa;) ale kopnal juz dwa razy, wiec sie troche uspokoilam:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Wróciliśmy z zakupów i padam na ryjek. Idę spać bo później mamy jechać odebrać meble dla Zuzki i chyba kupimy jej już tapety... Po drodze musimy zajechac na osiedle mojej mamy wyrzucić śmieci bo mamy chyba z 10 dużych worków.
Aaaaaa jak wróciliśmy to M się pyta: idziesz jeść czy spać? Dowcipnis jeden ;)

Lewusek wszystkiego najlepszego !! :)

Bursztynek bez czopa, o jejku to juz niedlugo mozesz rodzic :D

Ja jeszcze w lozku, nie chce mi sie wstawac strasznie :) W ogole nie mam weny na nic :)

Ja biore mlodego na spacer a potem jedziemy po drugiego do babci,bo byl dzien babci w przedszkolu i babcia po wszystkim zabrala Adasia do siebie.

Lewusek-jedna warstwe wiecej niz my, ale trzeba pamietac, ze kocyk to tez warstwa:)

Sarna mozliwe ze wlasnie odchodzil bardzo pomalu i dlatego nawet nie zauwazylam.. bo naprawde nic takiego jak opisujecie to nie zauwazylam. A od 34 tyg wypatrywalam wszystkich objawow porodu bo mnie lekarz nastraszyl, ze to juz niedlugo.

Nailie a na mojego dzisiaj nic nie dziala. Ani slodkie, ani zaczepki. Totalnie mnie olewa;) ale kopnal juz dwa razy, wiec sie troche uspokoilam:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
No tak masz racje z tym kocykiem.
Moj maly tez mial ostatnio leniwe dni az dwa ...pilam kakao jadlam slodycze a on ledwo co sie ruszyl.
Teraz nadrabia :)

reklama
Witam.

U nas chorob ciag dalszy :-/ córka kończy antybiotyk i juz lepiej. STASIEK nadal inhalacje i mam nadzieje wyjdzie z tego bez antyniotyku.

Za to mnie dzis w nocy rozlozylo i jestem na antubiotyku ponownie bo musze sie wyleczyc do cesarki. Bo nie chce miec kaszlu po cc bo bede wyla z bolu.

Podczytuje was w wolnej chwili

Do góry