reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie i słowa otuchy. Tego mi było trzeba :-).

Siwa88 na ostatniej wizycie byłam w 5t4d ciąży, także ja też myślę, że mogło jeszcze być za wcześnie. Ale najgorsze jest to, że gin jakoś sceptycznie podchodzi do mojej ciąży i mam wrażenie, że tylko ja i mąż wierzymy, że może się udać.

nailie bety nie powtarzałam, gin uznała że nie ma takiej potrzeby skoro za chwilę usg.

Eniola u mnie też było plamienie, na szczęście dostałam duphaston i nie rozkręciło się. Odpoczywaj ile tylko możesz i myśl pozytywnie. Ja cały czas sobie to powtarzam.

reklama
A tak w ogóle to powiem wam, że ja w ciąży z synem to nawet nie wiedziałam co to jest beta. Zrobił mi się stan zapalny 8 i okrutnie bolało. Kiedy stomatolog chcąc przepisać mi jakiś antybiotyk zapytała czy nie jestem w ciąży to coś mnie tknęło. Jak policzyłam, to okazało się że @ sporo mi się spóźnia. Na drugi dzień pojechałam do gin i od razu zobaczyłam na monitorze fasolkę z bijacym serduchem:-). Byłam wtedy w 7 to. Obyło się bez tego początkowego stresu. Ta ciąża jest zupełnie inna. Cały czas zastanawiam się czy zarodek jest na swoim miejscu, czy serduszko zacznie bić, boję się żeby nie okazało się być puste...

Ja puki co nic nie ogladam. Jak dla mnie o wiele za wczesnie. Jak przyjdzie czas kompletowania wyprawki to sie dopiero wtedy zaczne zastanawiac.

Eniola nie czytaj glupot na necie. Najlepiej pojsc do lekarza. Niestresuj sie bo stres teraz nie wskazany ;)

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

natka z tymi wymiotami - niefajnie!! ale trzymam kciuki, żeby szybko ustały

Lapilazuli witaj

paracetamol można wziąść, ale jesli chcesz wieksza dawkę to lepiej skontaktuj się z lekarzem

Ja miałam wózek Takko, był super na spacery, ale straszny jeśli chodzi o pakowanie do samochodu, mimo że mieliśmy duzy samochód
potem zakupiłam quinny po kilku miesiącach, ale jak byłam w Polsce w Carrefour to nie zmieściłam się przy kasie - masakra jakaś, więc teraz będę szukać na pewno czegoś innego
a u nas zimnica deszcz cały dzień tylko w domu siedzieć, miłam ochotę żeby mąż w kominku napalił - ale on oczywiście by stwierdził ze oszalałam więc oszczędziłam sobie niepotrzebnych uwag!
a jesli chodzi o karmienie i bolące sutki- mmm jak miałam dać cyca małej to za każdym razem prawie że uciekałam, tak bolało dopoki nie znalazłam dobrego kremu, ale potem to już luzik niestety nie pamiętam jaki to krem bo to prawie 7 lat temu :(

Hej... Ja tylko na chwile
Dzis to jakiś kiepski dzien jest... Caly dzien mnie brzuch na dole boli. Wzięłam apap i pomoglo ale na chwile. Prawie caly dzien w łóżku spędziłam:( zaczynam sie martwic... Jeszcze jak na złość syn miał dwa ataki padaczkowe pod wieczór :( juz kilka dni spokoju bylo...
Klade sie bo teraz chyba tylko sen mi pomoże...

Ale sie napisałam i wcięło.... ja tez dzis kichnełam aź mnie zwinęlo, bałam sie wyprostować taki ból. My juź spakowane do szpitala, jeszcze jakies drobiazgi i jedziemy rano. Ja szukam wózka lekkiego, skladanego do malych rozmiarow, znalazlam nawet taki co -gondola sie na płasko składa, wizualnie teź ok - GRACO EVO. Ale to wstępnke tak moźe jeszcze coś innego wpadnkie w oko, bo spacerówki mam dwie,ale jednej chce sie pozbyć, Peg Perego Pliko 3, niania ją że tak powiem zajechała...
Czytałam też dobre opinie o Baby jogger city mini, fajny też Maxi Cosi Elea...

Ostatnia edycja:
Hey,
jestem po pierwszej wizycie u ginekologa potwierdzającej ciąże :-) nie jest to ciąża pozamaciczna, ale pęcherzyk jest za mały jak na ten tydzień ciąży :-(dopiero za tydzień dowiem się czy wszystko jest ok więc trzymajcie proszę mocno kciuki

Cześć

Lapilazuli witaj.

Natka o rany, oby te wymioty się skończyły.

Milagros ja mam wózek Jedo Fyn, jak dla mnie jest super. Ale jest duży i do samochodu z nim ciężko. My nie mamy samochodu więc rozmiar wózka nie jest dla mnie najważniejszy.

Dziś miałam ciężki dzień. Moja mama przez jedną dobę opiekowała się bardzo chorą sąsiadka, bo jej opiekunka nie mogła przyjść i miała być dopiero dziś rano. Niestety dziś też nie przyszła, więc mama zadzwoniła na policję, tam ją skierowano do Interwencji Kryzysowej i się zaczęło. Baba z interwencji zamiast organizować kogoś do opieki to dzwoniła do córki tej sąsiadki, a ona jest w Niemczech. Mówię wam masakra. A sąsiadka jest osobą obloznie chorą, leżącą, w pampersach itd. Dopiero po kilku godzinach dzwonienia zjawił się pracownik socjalny z opiekunką. A najpierw chcieli by moja mama zajęła się sąsiadka.

No a z dobrych wieści to jutro o 7:50 mam wizytę u gina.

reklama
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, bo juz dzisiaj z nudów nie wiedziałam co ze sobą zrobic i oglądałam chyba wszystko :/

Kamilaasami, mój pęcherzyk tez za maly względem "wieku" kolejna mam półtora tygodnia później i zobaczymy.

Do góry