reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Isia powiedzieli ze maja taka zasade, ze nie odsylaja pacjentek, wiec moga mnie polozyc na obserwację, ale wg lekarza na ta chwile nie rodze, ze rownie dobrze moze to sie zaczac za godzine jak i za kilka dni. Takze na hospitalizacje sie nie zgodzilam, szpital mialam blisko, tylko przez most przejechac, wiec w razie co mialam wrocic. No i wrocilam 8 dni po terminie na tą patologię, bo procz straszakow nic sie nie dzialo ;)

U mnie na bol zoladka czy niestrawnosc dziala koperek wloski.

Polozna mi mowila,ze jak sa slurcze to wziac nospe i czekac jak nie przejda to jechac do szpitala.wczoraj nawet wzielam bo jakos dziwnie mnie bolal brzuch,mozna brac nospe bo w szpitalu tez mi podawali. "profilaktycznie" bo nie mowilam ale. bylam w szpitalu bo zaczelam plamic a okazalo sie ze zlapalm grzybice i takim sposobem polezalam 5dni w szpitalu,wyleczylam a pozniej zlapalam zapalenie jakies i dalej mialam plamke krwi w sluzie ale pomogly jakies tabletki.i na szczescie juz spokoj.

No to mi nospa nie pomogla wtedy w tym 30 tygodniu co mialam skurcze co 3 minuty,ale do tej pory nie wiem co to bylo,bo szyjki mi wcale nie ruszyly. Teraz biore 2 tabl. (Chyba w tym tyg.juz przejde na 1) tych lekow na skurcze i 3 magnezy.

Volka a jak zaczną Cie łapać skurcze porodowe teraz to też będziesz miała cc? Mogą robić cc jak już są skurcze?

Isia ja tak mialam przy blizniakach. Odstawili mi leki i w ten sam dzien na wieczor zaczely sie skurcze porodowe i decyzja o cc. Tak jest ponoc lepiej dla matki jak sie akcja sama rozpocznie,no ale teraz jak nic sie nie zacznie to i tak beda mnie cieli szybciej.

Volka moze szybko leki zadzialaly,dlatego szyjka nie ruszona

Isia a ja czytalam ze to lepiej jak sie akcja zacznie przed cc bo dziecko dostaje dawke hormonow, "sygnal" do tego zeby sie przygotowalo do wyjscia, i samo pojawienie sie na swiecie nie jest takim szokiem jak przy cc na sucho... Jaka prawda to nie wiem ;)

reklama
Ja słyszałam ze jak są skurcze juz typowo porodowe to nospa nie pomoże.

Laski nie straszcie tymi skurczami. Magnez brać i leżeć i nogi razem trzymać...

Odkąd kupiłam mężowi książkę tak jest ale go nie ma bo zaczytany strasznie... A gdzie tam koniec hehe...

Ja wcinam krokiety z kapucha i grzybami... Jakos mnie naszło.
Widzę ze nie tylko ja mam problem z zębami... Masakra jakas.
Manka ja to ostatnio dwa zęby robiłam bez znieczulenia. Nie bylo zle :)
Ja tez mam ósemki do wyrwania ale to juz po porodzie.

Ja cos kiedys czytałam o olejku rycynowym, ponoc kiedys sie go stosowalo do przyspieszenia porodu. A działanie ma przeczyszczające. Ale ponoc tez na włosy jest dobry :)

Do góry