reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Naile trzymaj nogi kochana :)

Ja się boję ze zacznę rodzic jak będę sama w domu...a mój w robocie :/ i co? Dzwonić po karetkę czekać aż mojego zwolnią ze służby jechać samą czy dzwonić po kimś żeby mnie zawiezli[emoji14]
Jeszcze ani razu nie byłam u dentysty miałam wizytę ale mi odwołała baba :/ Ale chce się wcisnąć na ból zęba[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziewczyny a myślicie że możemy teraz brać nospe przecowskurczom??? Przecież może się nam zaczynać poród a my lykamy nospe? Na tym etapie ciąży ja już bym sama nic nie brała :/

Ja nospe tylko raz wzielam jak mialam te skurcze co 3 minuty a i tak nie pomogla. Zamiast nospy 2-3 magnezy bym brala.

Ja czytalam i tej herbacie, ze nie przyspiesza porodu tylko wlasnie wzmacnia miesnie macicy i faza parcia dzieki piciu tej herbatki moze trwac krocej ale oczywiscie zadnej gwarancji nie ma :) Ale to kilka tygodni podobno trzeba pic, zeby zadzialalo i z konsultacja lekarska :p

U denstysty w tej ciazy jeszcze nie bylam, bylam przed ;) Raz mnie zabolal zab jak jadlam kromke z nutella i od tej pory nic nie czuje :p pojde po porodzie i sprawdzimy bo bez znieczulenia sie nie dam ;)

Mi się zdarzy magnez jedynie brać, ale też nie codziennie. Wolę poczekać jeszcze, wizyta we wtorek- co lekarz powie.

Ja nospy nie bralam ani razu w ciazy. Magnezu biore 2 tabletki dziennie bo strasznie skurcze w lydkach mnie lapia:/ pozniej nogi caly dzien bola, ze po schodach wejsc sie nie da:/

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Kurcze ja też mam jakieś dziwne bóle brzucha. Dobijaja mnie te skurcze. Najbardziej się boję że złapie mnie poród jak moja lekarka będzie na urlopie :/

reklama
Isia w poprzedniej ciazy bylam na ip w 39 tygodniu z regularnymi skurczami (co sie okazalo sie regularne nie sa mimo tego ze byly co 4 minuty). I kazali mi wziac 2 nospy bo wg nich do skracania szyjki nie dochodzilo - to tylko przepowiadajace. Powiedzieli mi ze tylko przy porodowych skurczach nospa nie pomoze.

Ja nospy tez nie biore tylko magnez, jak mi mocniej brzuch dokuczy to mam zapisany scopolan.

Manka znieczulenie w ciazy brac mozna, dentysci maja jakies specjalne ponoc ;)

Do góry