reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Hahahah Młoda z tymi pączkami mnie rozwalilas :p. Nie no,poki co mam dwa wskazania do cc: pierwsza cesarka i ulozenie dziecka miednicowe jak narazie. No i z moim lekarzem w zasadzie jestem dogadana. Najwyzej jak w 38 nie bedzie jeszcze na tyle duzy to pewnie z tydzien dluzej poczeka. Z reszta moje dzieci z 36 a tez kolosy nie byly 2560 i 2660 to co by urosly jesCze przez 2 tygodnie? Pewnie do 3 kg max.

reklama
Volka przecież dziecko najwięcej przybiera na końcu więc spokojnie zdąży jeszcze nabrać ciałka :) a poza tym wiesz jak to jest.... bo ktoś mi powiedział, że ten mi powiedział...
A tak naprawdę każdy lekarz jest inny i mimo iż mamy wszystkie jedna diagnozę pt ciąża to każda z nas jest prowadzona inaczej :)

Volka to jest dobre tłumaczenie żeby się nazrec a żeby nikt nie wypominal :D muszę dużo jeść żeby mi dziecko urosło jeszcze trochę :D pewnie ze tak! Ale twoje maluchy też duże nie były to takie widocznie 3kg. I tyle a jak tak popatrzeć na forum to jakie nie raz sa rozbieżności między wagami dzieci... jedne sa duże drugie małe :D moja Na poczatku bodajże 22tydz . Miała 150g. Nadwyżki jak byłam na polowkowych a w grudniu już taka duża nie byla

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Za to mój w ciągu 3 tyg niby przybrał 800 gram... chociaż nie do końca chce mi się wierzyć w te pomiary ;) może lekarka cosik źle zmierzyla bo aż mi się nie chce wierzyć żeby był aż o 3 tyg większy niż powinien być....
Wprawdzie ja jestem monstrum, M także ale bez przesady ;)

Volka jak na 36 tydzien i że blizbiacy to i tak ładna waga. Moja Hania urodziła się dwa dni po terminie z waga 2650

Volka właśnie sprawdziłam na jakiejś stronie co podaje średnia wielkość i wagę płodu i dla 34 tyg jest 2250 więc jak najbardziej ok jest u Ciebie

Volka po za tym ja jestem przenoszona 2 tyg. A miałam 2750 to jakbym się urodziła w terminie to bym miała 2500?? 2550może... :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Emilka miała 3 kg i była w sam raz, ani za duza, ani za mała. Teraz też liczę wagowo na taki kg, max.3500 bo podobno drugie dziecko większe. Moja mama jak mnie rodziła to przytyła strasznie ok.20 kg a ja też miałam 3kg, z siostra tylko pare kilo a miała chyba 3600g- u mnie sytuacja wygląda identycznie. Teraz 10,5 kg na plusie a dzidzia ponoć duża. Zobaczę na ostatnim usg.
Moja kuzynka urodziła syna w terminie z wagą 2100g- co lekarz to inna opinia co do wagi.

reklama
Już tu któraś miała taki problem, Fanti?
Edit może ma uczulenie na pościel? Jaką masz?

Ja miałam bóle krocza i kości łonowej (spojenia), ale już się uspokoiło. Nie mogłam się obracać w nocy z boku na bok, bo bolało okropnie, do tego bolało przy wstawaniu, chodzeniu itd. pomogło mi to, że nogi trzymałam razem, tzn. kolana, podczas obracania i siedzenia i nie siadałam już po turecku :) kolana i stopy razem, a podczas chodzenia musiałam stawiać stopę przed stopą jak modelka. Jest lepiej :) polecam

Do góry