reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Mloda ja mam tylko przez to awaryjne usg a tak to tez nic bym nie wiedziala i zdaje sobie sprawe, ze jest to strasznie wkurzajace i frustrujace :D Bo co chwile jakies nowe informacje o kg i cm a ja nic jak w sredniowieczu :D :D

reklama
Agiszonek może po prostu dzidziuś nie będzie aż taki duży... jakiś 3kg. :) tylko troszkę mniejszy u mnie rodzilismy sie 2750 i nic nam nie bylo[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Nie Volka, to nie żołądek :) choć czasem też mi dokucza. Poczytałam troszkę na necie i niektóre ciężarne też tak mają, może macica jest bardzo wysoko i uciska na nerw ewentualnie córcia coś przygniotła mi, bo to nie są na pewno kopniaczki.

Manka dokładnie :D nawet nie mam czym się pochwalić...ale wiesz lepiej jak wiesz ile kg. Czy rośnie czy nie rośnie jakieś wymiary względem tyg. Ciąży czy coś!a ja nic :D

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Marcowa ja mam yakie cos tylko po lewej stronie - uczucie jakby cala skora w tamtym miejscu piekla. W poprzedniej ciazy myslalam ze to nozki, ale w tej mi sie pojawilo ok 20 tyg takze na nozki w zrbrach było za wczesnie

Agiszonek a wy jako rodzice drobni jestescie moze?

Fanti ale ci dobrze z tym prasowaniem ;)

Mloda ja mialam juz ostatnie usg w tej ciazy. Jak mi przed porodem nie zrobia to sie dowiem dopiero jak maluch bedzie na swiecie ile co i jak ;) wage ponoc mozna obliczyc z dlugosci kodci udowej i czegos, juz nie pamietam,w necie da sie znalezc, lecz wiadomo to wszystko jest bardzo orientacyjne

Dokladnie :p zwlaszcza jak po brzuchach nie bylo widac powalajacego przyrostu wagi :D Wiec jak mi powiedzieli ze pewnie za maly to troche uwierzylam :D

Mi mierzy zawsze obwod glowy,obwod brzuszka i dl.kosci udowej i z tego oblicza orientacyjna wage,chociaz u mnie jest tez smieszne,bo glowka wieksza przewaznie a te dwa wymiary mniejsze z reguly.

U mojej tez ostatnio glowka wieksza i kosc udowa od tygodni z OM...
A ja dzis lenia mam...pocwiczylam dzis ,LIlka bawila sie przy mnie lalkami i woda w miednicy,chyba sie wczuwa do roli siostry ;)

reklama
No właśnie u mnie taki piekący ten ból jest.. wcześniej miałam dużo częściej takie bóle.. ale moja gin (wiem, nie mam do niej zaufania ale jednak to mi tłumaczyła) właśnie tym uciskiem na nerw tłumaczyła..
Ja dziś rano ledwie się przekręciłam na plecy i zaczęłam masować brzuch, lekko uciskać, żeby Bronek zmienił pozycję i przeszło tak samo nagle jak naszło..

tak podejrzewam, to jednak będzie ucisk na nerw

Do góry