reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

No to ja po wizycie. Mały ułożony główką w dół, waży 2400, szyjka długa na 4,64. Porównałem wymiary obu synów w 33 tygodniu no i są takie same więc na bank przenoszę. Czuję to w kościach. Chyba że zacznę od 37 tyg pić liście z malin i aplikować sobie tam na dole wiesiołka. Koleżanka mi dziś poradziła te oto dwa sposoby niby działają. Słyszałyście może coś gdzieś?
Cień super że jutro już do domku.

reklama
No to ja po wizycie. Mały ułożony główką w dół, waży 2400, szyjka długa na 4,64. Porównałem wymiary obu synów w 33 tygodniu no i są takie same więc na bank przenoszę. Czuję to w kościach. Chyba że zacznę od 37 tyg pić liście z malin i aplikować sobie tam na dole wiesiołka. Koleżanka mi dziś poradziła te oto dwa sposoby niby działają. Słyszałyście może coś gdzieś?
Cień super że jutro już do domku.

missoni ja wczoraj uslyszalam o tym wiesiolku. ze niby przyspiesza i ulatwia porod naturalny. I ze mozna uniknac nacinania dzieki temu bo uelastycznia szyjke i cala reszte ;) Ale nie zaglebialam sie jeszcze w ten temat... ;)

Wysłane z mojego SM-T520 przy użyciu Tapatalka

Ja slyszalam o seksie sprzątanie i masażu szyjki a i o chodzeniu po schodach żeby przyspieszyć porod o innych nie slyszalam :)
Misssoni super że wizyta udana i synek taki duży :)

Bar wszystkie twoje sposoby stosowałam w 1 ciąży bez masażu szyjki a i tak urodziłam po terminie. Więc kupię tego wiesiołka. Tylko interesuje mnie jak ja mam tam włożyć. W kapsułce?

Fanti witam w klubie :) ja coś mówię a on mi później wmawia że wcale ja mu nic takiego nie mówiłam...jak ja dobrze wiem że mówiłam!

Tak fajnie jest lezec i spac :D ale mój co 30min. Przylazi tu mnie przytula tu całuje albo wskakuje do lozka i SPISZ?!?! Chyba zacznę się zamykac z rana na klucz w sypialni[emoji14]albo pyta czy mi marchewka z dupki nie urosła już :D

Sąsiedzi co mieszkają za nami w mieszkaniu mają miesięcznego dzidziusia moj tam był bo mieli problem w płyta i widział :D

Ja słyszałam o tych sposobach co Bar moj ostatnio też takie info przyniósł i pytał kiedy już mogę rodzić :D bo on mnie wspomoże żeby szybciej było haha

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Misssoni gratuluję udanej wizyty. Nie doradzę Ci co do wiesiołka bo nie słyszałam o tej metodzie. Przy Hani nie musiałam stosować żadnych przyspieszaczy bo urodziła się prawie 2 tygodnie przed terminem. Teraz też nie mam zamiaru nic stosować - Mały wyjdzie jak uzna że to już czas :)

Cocosh trzymam za Was kciuki. Co do KTG to moja lekarka kazała zacząć jeździć do szpitala od terminu porodu i z tego co pamiętam to codziennie, ale nie praktykowałam ze względu na wcześniejszy poród.

Fanti doskonale Cię rozumiem. Prawdopodobnie będziemy musieli zapłacić podwójnie za ubezpieczenie OC męża samochodu bo zmieniliśmy ubezpieczyciela i miał wysłać wypowiedzenie do poprzedniego, przypominałam mu kilka razy ale oczywiście obudził się ostatniego dnia obowiązywania umowy a ponoć trzeba dzień wcześniej co najmniej wysłać. Już dostał wezwanie do zapłaty, mam jeszcze to wyjaśniać, ale wszystko wskazuje na to że będzie trzeba zapłacić.

reklama
Więc kupię tego wiesiołka. Tylko interesuje mnie jak ja mam tam włożyć. W kapsułce?
Jeśli kupisz w torebkach to wkładasz torebkę i zalewasz wrzątkiem ;) tylko nie wiem co z cukrem bo niektórzy lubią słodkie ;)

Nie no a poważnie to ja wam się dziwię że chcecie sobie coś dodatkowo aplikować. Przyjdzie czas żeby dzidzia wyszła to wyjdzie. Po co to na siłę przyspieszać? Co zmieni np tydzień?

Do góry