reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

widze ze wiele z was ma wizyty 15go - w moje urodzinki :D na pewno bedą pozytywne bo to magiczna data :D hehe

ja na obiadku u mamusi byłam :p rybka suróweczka z kiszonej kapusty i jabłka i fryteczki :D mniaaam wczoraj obiadek był od babci - szare kluchy, kapusta kiszona i boczek mniaaam :D a jutro spaghrtti carbonara mniaaam :D uwielbiam jeść :D a na kolacje moje kochanie je zupke pomidorową z paczki plus parówki i wrzucił sobie chipsy paprykowe do środka :/ a ponoć to kobiety w ciąży mają ochotę na dziwne połączenia kulinarne ;)

reklama
Co do migren to na szczescie sie nie wypowiem. Ale Fanti- moze cos w tym jest, ze to praca tak wplywala na Ciebie. Moze odpowiedzialnosc, stres i przymusowe skupienie tak zle na Ciebie wplywa. Moze prace zmien? ;)
Ja bym to raczej ze zmęczeniem kojarzyła a nie koniecznie z rodzajem pracy. W czasie szkoły też miałam migreny, w innej pracy także.. a ta praca jest odpowiedzialna owszem ale nie na tyle stresująca żebym aż tak się przejmowała.. ;) Poza tym lubię swoją pracę :)

Fanti mi sie zaczyna bol aura..zaczyna bolec glowa, potem draznia mnie dzwieki i swiatlo.musze sie zakryc w ciszy i.nie ruszac.a kazdy krok to jakbym mlotem sobie po glowie walila.wymioty tez dochodzily, mdłości, bladosc skory i ogolnie slabo.oczy tez bolaly.ja bylam u neurologa i mialam badania potwierdzające migreny. Najgorzej przed@ i w trakcie burz i silnych wiatrow

No właśnie o tych aurach słyszałam już od kilku osób.. Nawet jakiś czas temu rozmawiałam z kobietą na poczekalni u dentysty i ona mi o swojej aurze opowiadała, o tym jak leczyła to, jak przechodziła diagnostykę i jej zęby wyrywali tłumacząc że to od tego ma te bóle.. ale u niej ostatecznie kończyło się ślepotą na kilka godzin.. a najgorzej, że jej się to zaczynało nagle i do ślepoty dochodziło w czasie do 20 min i jak np prowadziła auto to biegiem zjeżdżała na bok i dzwoniła po męża..

Chrobek już myślałam, że tylko moje dzidzi nie będzie mieć kocyka Minky, bo tu prawie wszystkie dziewczyny kupiły :) Ja mam 3 kocyki, jeden taki mięciutki, coś jak Fanti wrzuciła zdjęcie na zakupowym, drugi tez miękki, ale taki inny i jeden cieniutki :)

Fanti byłam aż z ciekawości u mnie w pepco zobaczyć ręcznik i trafiłam na niebieski, ale za normalna cenę 19zł czy 19,99 zł, więc trafiłaś na super promocję u Ciebie ;D

Cien a to rosołku nie było, przecież dzisiaj niedziela ;P Wracaj szybciuchno do domku :D W ogóle patrząc na zdjęcie jedzonka to sos wygląda jak zupa :D
No u nas jak zobaczyłam cenę 11 zł to bez dwóch zdań wzięłam.. I właśnie kocyki minky były i ten co ja wzięlam i minky przegrał z tym mięciusim.. Ogólnie to minky jest przereklamowane.. no ale nie wiem jeszcze jak ten co kupiłam będzie po praniu się zachowywał..

Ja mam w sumie ten nowy kocyk, dwa czy trzy używane mniej lub więcej i jeden sentymentalny prawie 20 letni,. Po moim bratanku.. on dostał po kimś też.. taki gruby.. bratanek ma 17 lat, mój Oli go używał też, a teraz dla Bronka będzie :p

My dzisiaj cały dzień w łóżku spędziliśmy, dopiero ok.16 skończyło się lenistwo. Babcia przyjechała do siostry na urodziny,więc i nam wypadało się ogarnąć i iść na ciacho :)
W 37 tyg. mam mieć pobierany wymaz na paciorkowca, więc mam nadzieję że i ostatnie usg będzie, chciałabym wiedzieć ile mała waży i jak jest ułożona.

Byl obchod, jest lepiej ale doktor poczeka na wyniki Holtera .jutro go sciagna.przypomniałam mu o tych nogach i dostalam 2 pojemniki na mocz, jeden na posiew jest.mimo ze leze duzo to i tak nogi mnie bola i puchna ...

Dopiero wieczorem tu zawitałam. Cały dzień lenistwa, zrobiłam tylko barszcz ukraiński, a drugie mąż przywiózł od teściów.
Mam 4 kocyki: minky, taki dzianinowy i dwa po Hani. Kusi mnie jeszcze ten z pink no more ale cały czas się waham. Jak dla mnie kocyków nigdy dość ;) Tylko ja kołderki na początku nie używam więc potrzebuję ci najmniej dwa domu i dwa do wózka żeby były na zmianę.
Aaa zapomniałam wcześniej zapytać, lekarz od Usg kazał mi przyjść jeszcze w 37 tygodniu, oprócz tych 3 prenatalnych. Czy któraś z Was też tak będzie miała?

A USG, które wykonujesz sa płatne przez Ciebie czy na NFZ? ;)

reklama
Pamiętam, że jak leżałam na patologii to czasami można było dostać dokładkę jak się ładnie poprosiło. Nie wiem jak to teraz wygląda.

Do góry