reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Oo to nie to zdjęcie ... :D tamto mam Na Facebooku z tym jajkiem to było podobno mięso...Ale z czego nie byłam w stanie określić bo nie miało smaku

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

reklama
Uff.. nadrobiłam..

http://kulinarnespotkania.blogspot.com/2012/09/rolada-biszkoptowa-z-bita-smietana.html?m=1
To przepis na rolade. Biszkop wychodzi pyszny. Jak nigdy nie robilam torta tak teraz wiem że spokojnienz takim biszkoptem moglabym zrobić. Ale uwazam że wyszedl za gruby. A smietane schodzilam ale chyba kiepska jest pilosa smietana. Lepiej kupic taką w torebce bo ciapa się robi. Ja jeszcze dodalam pokruszona czekolade i kawaleczki banana. Rolada ogolnie wyszla bardzo dobra. Mało slodka.

Śmietana Pilosa z lidla nadaje się wyśmienicie ale musi każda być zimna.. Wiem co mówię bo na sprzedaz nawet robiłam z tej śmietany torty.
Jak nie wyjdzie to można uratować dodając śmietanfix ;)

Bóle porodowe zapomina sie zaraz po zobaczeniu dziecko :-D czy to porod sn czy cc. I po tygodniu wszystko wraca do normy.

Dokładnie.. ja nie mogłam się ruszać a jak dostałam młodego to od razu zapomniałam, że mnie boli..

Isia w 27 tygodniu okazało się!ze jednak są chlopcy :p. A u mnie dzis zapiekanka makaronowa z mieskiem mielonym :). A pod wieczor zrobie chyba sernik na jutro. Ojej Ania a czemu bez dziecka? Mi dzieci dali do piersi pol godziny po cesarce i juz ze mna zostaly.

To bardzo dziwne, że dostałaś tak szybko dzieci ale nie dlatego, że dają tak wcześnie ale że po cc wolno Ci było wstawać. Po znieczuleniu zwłaszcza w kręgosłup nie wolno się ruszać przez 12 godz czyli zmieniać pozycji z leżącej na pionowa..
Ja Oliwiera dostałam na następny dzień a w nocy jak słyszałam gdzieś płaczące dzieci to tylko o jednym myślałam "mam nadzieję, że to nie mój"

My dopiero przed 20 wróciliśmy z festiwalu kolęd i pastorałek. Od 9 tam byliśmy.. Młody nam się rozkładał. Po występie zawiozłam go do mamy, tam się położył a my z mężem siedzieliśmy dalej. Drugi już rok byliśmy na tym festiwalu. 58 występujących. Każdy po dwa utwory.
W zeszłym roku zespół mojego syna dostał nagrodę grand prix festiwalu. W tym roku aż tak dobrze nie było ale dostali nagrodę specjalną i wyróżnienie. Więc fajnie :)
Po zakończeniu występów pojechałam po młodego bo był w delegacji do ewentualnego odbioru nagrody. I nie mogłam do auta dojść.. takie długie siedzenie w jednej pozycji dało efekt bólu spojenia.. tak myślę, że to spojenie..
Ale zaraz się rozruszałam.. Śniegu w miedzy czasie tak dowaliło u nas że masakra.. dwa razy auto odśniezałam.. raz jak młodego do babci wiozłam a drugi jak po niego jechałam,. Mąż mówi, czemu go nie zawołałam. Jak wracaliśmy już po ogłoszeniu wyników mąż zapowiedział, że teraz on odśnieża.. wychodzimy a tu deszcz.. zero śniego na aucie.. głupi ma zawsze szczęście..
A rano jak jechaliśmy to było -12.
Młody został u babci na noc.. a my szybkie ogarnianie domu (miało być bo dopiero się zabieramy) i do łóżka.. muszę plecy położyć bo zdechnę dziś.. :/

Fanti ale ja nie wstawałam. Dali mi dzieci do piersi i lezaly potem w lozeczku obok. A po 8 godzinach wstalam. Myslicie,ze moge wziac syrop przeciwkaszlowy,ktory daje moim dzieciom? Bo boje sie!ze znow kaszel mi nasili skurcze. A na ulotce pisze,ze moZna w razie koniecznosci w 3 trymestrze.

Volka są specjalbe syropy dla kobiet w ciąży
Chociaż mi moja lekarka poleciła syrop prawosluzowy bym brała jak miałam kaszel

My dziś pierwsza nocka na nowym. Makabra przeprowadzka.

Co do porodu to tam gdzie rodzilam syna 6 godzin po cc przywieźli go i był zemna. Wstałam po 8 godzinach i było ok. Bajgirzej było się wyprostować. Znieczulenie miałam od pasa w dół i potem już zadnych leków nie dostałam przeciwbólowych bo było ok

Te syropy *spam* na kaszel nie są niestety. Biore tylko tabletki *spam* na gardlo,ale teraz zaczal mnie suchy kaszel meczyc. Prawoslazowy w dzien bralam. Na noc sie boje a mam ten dla dzieci,ktory wstrzymuje kaszel. Cholera nie wiem. Jak zasnąc nie bede mogla to wezme.

A'propos leków przeciwbólowych.. piszecie o morfinie.. my dostawałyśmy tylko pryralginum w zastrzykach.. na wypis do tego recepta na ten sam lek.. i tyle.. Zamawiałyśmy bez problemu jak tylko ból był.. średnio 3-4 razy dziennie.. aż do czasu jak jednego wieczoru przyszła pielęgniarka z zastrzykiem (wczesniej zadzwoniłyśmy było nas 3) i jak na stojąco przodem do okna, wieczór, ciemno za oknem więc okno robi za lustro.. i podniosłam wzrok jak babka się zamachnęła.. :D jak w horrorze.. więcej nie poprosiłam o zastrzyk..
Potem sama myślałam o tym, że przecież tak się robi zastrzyki, to dla naszego dobra bo mniej boli wkłócie.. ale wtedy było dość wymowne..

Co do syropu się nie wypowiem bo zwyczajnie nie mam pojęcia.. na logikę skoro można dzieciom to może i w ciąży też.. :confused:

Kkasiaa, gratuluje udanej przeprowadzki :)
Nam sie nie udało, bo nasi robotnicy maja małe opoźnienia. Tak ze wprowadzimy sie moze w najbliższy czwartek :))

reklama
My po wizycie znajomych :)
Ale ubralam spodnie i naruszyła skórę i teraz na tym oparzeniem mam mała ranke :( psikalam octaniseptem ale smarowac to chyba na ranę niczym nie mogę :( wie coś któraś z was na ten temat?

Do góry