reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

A ja nie umiem miejsca sobie znaleźć :/ wierce się na łóżku strasznie :(
Mój ojciec pytał się kiedy ma do nas przyjechać po moim porodzie... napisałam mu, żeby wziął urlop 14-18 marca... a tak naprawdę to chyba wolałabym być sama w domu z M i Zuzka i Bartusiem...
No ale wiem, że on też strasznie czeka na wnuka a przy okazji zostanie z nim jak pójdę na uczelnie albo będę miała więcej czasu dla Zuzki :) tym bardziej, że tydzień wcześniej M będzie musiał być na bank w domu bo ja mam to szkolenie... a pewnie będzie miał zlecenia- tzn taką mam nadzieję hihi
Moja mama 15 lutego jedzie na 5 tyg do pracy do Niemiec także ona wnuka zobaczy dopiero ok 20 marca...

reklama
Ja zazwyczaj też mam doła po wizycie. Dziś wyjątkowo moja gin zrobiła usg bo szukała płci Ale mały zasłonił się kolanem. Nadal główką w dół. Na moje pytanie co mnie tak boli w prawym boku to powiedziała że to ucisk na nerw. O szyjce nic nie wspomniała. Kompletnie nic poza tym że ogólnie wg niej wszystko jest dobrze ale na tyle ile ona jest w stanie określić biorąc pod uwagę zasięg głowicy usg w stosunku do mojej tkanki tłuszczowej.
Zagrałam wariata że chce koniecznie rodzic sn. Dowiedziałam się jak to się ma do poprzedniego cc. Wszystko określa się max w ciągu 2 godzin. Akcja musi postępować sprawnie rowarcie także musi postępować. A i jeszcze nie podaje się żadnych środków przyspieszających poród. Także jakieś pocieszenie.
Ogólnie miałam mało mile popołudnie więc raczej weny większej do pisania brak. Przepraszam. Miłego wieczoru babeczki.

Cień odczyn coombsa to inaczej badanie czy wytwarzasz przeciwciała anty rh, ja już mam trzeci raz zlecone teraz, bo mam grupę krwi 0 rh - , córka ma krew po ojcu dodatnią, a przy drugiej ciąży jest większe ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego. To tak w skrócie,no chyba że chodzi w nim o coś jeszcze ;)

Ja tez mam teraz zrobić przeciwciała mimo że grupa A rh+.
Bursztynek to będziesz miała te same mebelki co ja☺ja mam właśnie ściany na przemian pudrowy róż i jasny szary z Becker. Jutro cykne fotke to ci pokaże.
Fanti nie smuc się może maluch pokaże się na 3 d?ja dziś pierwszy raz widziałam dokładnie ze to dziewczynka,wcześniej wierzyłam ginowi na słowo

Bursztynek ja bym ściany białe i szare zrobiła. Dla mnie różowe, nawet jasne to już przegięcie. Roz widzę tylko w dodatkach. Ale ja anty różowa jestem, nie cierpię tego koloru.

Widze że nie tylko ja tu bez humoru....:frown:
Nie da sie kogoś pocieszyc jak samemu ma sie ochote usiąśc i płakac....

Dziewczyny jakby to z tymi lekarzami jeszcze chodziło o mnie to pół biedy, ale tu chodzi o synka. Człowiek sie boi co przyniesie kolejny dzień... Chciałby wziąc od tego dziecka to cierpienie. Najgorsza jest bezsilnośc:sad: jak sie nie może pomóc własnemu dziecku a służba zdrowia tylko utrudnia cholernymi terminami.

reklama
A ja mam dzisiaj kiepski dzien. Jestem po wizycie u mojego lekarza i chyba przez to taka jakas przygnebiona chodze. Bo wiekszosc z was wraca z wizyty i moze powiedziec ile dzidzia wazy, jak jest ulozona, czy wszystko w porzadku i mnostwo innych rzeczy... a ja dzisiaj sie dowiedzialam, ze cisnienie mam ok. Tylko tyle. I troche mnie to dobija. Bo za dwa tygodnie kazal zglosic sie na kolejna wizyte. A ja nie widze sensu:/ bo zmierzyc cisnienie i sie zwazyc to moge w domu:/ ehh.. marudze dzis:( spytalam tez dlaczego w Norwegii nie badaja poziomu cukru. Odpowiedz - "a po co?"

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Doskonale wiem co czujesz bo mam to samo. Tez slysze cisnienie ok no i jeszcze mocz. TYLE. Kolejna wizyta za chyba 2 tygodnie no i po co tam isc jak znow bedzie to samo..

Do góry