reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Jakoś daje radę, od 22 jest już w łóżku, a że zasypia po 23, no cóż mam nadzieję, że to jakiś skok rozwojowy i za niedługo będzie szybciej zasypiać. Jak m przychodzi z pracy, to ją przejmuje. Bawi się, przebiera, ja mogę odpocząć.
Tylko ich zostawić na chwilę samych, to od razu krzyk. Wczoraj poszłam tylko do wc, to mała przybiegła ze skargą, że taka ją przewrócił na łóżku-słyszę z sypialni, że było inaczej- jak dwójka małych dzieci :confused2: niby cała mama, ale charakter tatusia.

reklama
LilithGoth w jakim wieku masz dzieci?
Izik u mnie nawet jak M jest w domu i spędza czas z Zuzia to ja i tak jestem im niezbędna ;)
Zuzka daje mi całusy, mówiła że mnie kocha albo że tata zabrał jej kredke, że nie chce sprzątać z nią pokoju itd itp....

Isia ja mam plan na dwoje dzieci.. ale opowiem Ci o nim jak już będę miała dwoje dzieci :cool2:
U nas właśnie wchodzimy w etap, że nawet jak się Oli położy do łóżka przed 21 to i tak do 22 i później czasem nie zaśnie.. Od świąt mamy umowę że najpóźniej o 22 ma być w łóżku. Zasypia sam. Po cichu.. w weekendy może do snu mieć włączony tv i jakąś bajkę..

Izik o to u nas podobnie, jak pisałam zdarzy się drzemka choćby 15 minutowa w dzień (w samochodzie obowiązkowo, a czasami trzeba gdzieś pojechac) to balanga do pozna, bez względu na to czy działamy wg schematu kolacja, kąpiel, łóżko, czy nie. Z jedną różnica, że codziennie jest pobudka ok 8 rano, czy uda jej się zasnąć o 20 czy o 23 :sorry: strasznie się boje co to będzie w marcu z tym usypianiem, jedna wielka wojna i nasze funkcjonowanie z powiekami na zapałki.

Isia ja jeszcze nie wiem jak to rozwiązać, chyba na początku będzie kapana Laura, właśnie ze względu na to żeby jakoś ustabilizować jej pory zasypiania. Jak zdarzy jej się drzemka to nie będę czekac do nie wiadomo której i najpierw będzie kapany i usypiany maluch.

Mi przepływów nie sprawdzał (no cóż ostatnie usg miałam w 20 tyg i teraz będzie raczej też ostatnie, wiec zobaczymy) za to od 2 wizyt mam podłączane ktg na minutę żeby zrobić zapis tętna. Póki co skurczy nie sprawdzają, ale pamiętam ze poprzednio pod koniec leżałam ok 15 minut podpięta.

LilithGoth w jakim wieku masz dzieci?
Izik u mnie nawet jak M jest w domu i spędza czas z Zuzia to ja i tak jestem im niezbędna ;)
Zuzka daje mi całusy, mówiła że mnie kocha albo że tata zabrał jej kredke, że nie chce sprzątać z nią pokoju itd itp....
Alan ma 6,5 Ola ma 3.
Z Olusia czasami mam przeboje ale to tak raz w miesiacu gora dwa sie zdazy ze usnie mi w ciagu dnia i potem idzie spac dopiero po 24 a nawet po 1 w nocy...dlatego zawsze od godziny 17 mam ja na oku czy juz przypadkiem oko jej nie ucieka ...jak ucieka to szybko do kapania i problem z glowy :)

Clodi po cc tez raczej standardowo po 6 tygodniach. Ja zamierzam wrocic na kort po pologu :). Isia ja planuje raczej tak samo kapac starszaki i male,czyli ok.19:30-20. Przeplywow tez nie mialam w tej ciazy sprawdzanych.

Hej

Byliśmy dziś u gina na wizycie. U małego wszystko ok. Waży już 1820 gramów, a ja przytyłam całe 300 gramów przez ostatni miesiąc hehe.

Isia Ty chyba coś wspominałaś o stopniu starości łożyska. U mnie na dzień dzisiejszy 1 stopień.

reklama
Izik moją kąpiel też rozbudza, ale jeśli nie ma drzemki w ciągu dnia to po kąpieli szybko zasypia.

Isia ja mam przepływy sprawdzane co wizytę podczas usg. A co do kąpieli dwójki to u nas małego będzie kapal mąż, a ja w tym czasie będę kąpać Hanke.

Do góry