reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja mam bardzo duzo ubranek niebieskich po synku. Ale kilka razy odwiedziłam lumpik i mam sliczne różowe ubraka za grosze. Obecnie z 60 szyuk. Rozmiar 56-62-68 różowych za 40zl.
Oczywiście jeszcze przed porodem pójdę na polowanie.
Nowy chce kupic dresik na wiosnę i coś na wyjście z szpitala i jakieś czapeczki

I pytanie o pampersy ile macie paczek 1. I gdzie najtaniej wychodzą

reklama
Cień ja mam straszne wachania ciśnienia i puls mam bardzo wysoki, normalnie przed ciążą brałam lokren co powodowało normowanie ciśnienia i spadek pulsu, w ciazy nie można betablokerów wiec mam dopegyt co tylko mi cisnieńie zbija a puls masakryczny, bała bym sie ćwiczyć. Z reszta miałam holter w połowie ciazy i samo wstawanie do toalety powoduje straszny skok pulsu

Ja lezalam w szpitalu z powodu tetna ( do 200) cisnienie niskie bylo,teraz raczej skacze.Biore juz 3 rodzaj tabl na tetno(Propranolol) .Holtera mialam 2 razy w ciazy i 2 razy w szpitalu.MI tez bardzo teraz skacze tetno ale cwiczyc moge(pytalam lekarza),zreszta to nie jest wielki wysilek.A o dziwo podczas cwiczen nic mi nie jest :) Wiadomo czasem bardzo slabo sie czuje i wtedy odpuszczam....

Cień masz chęci na ćwiczenia a ja to leniuch, jedyne co to Chodakowską lubię bo ona pomogła mi schudnąć po pierwszej ciąży. Teraz tylko liczę ze dziecko nie przekroczy 4 kg i ciśnienie będzie w normie i urodze naturalnie bo po cc to nie wiem kiedy ćwiczyć bym mogła zacząć

Cień ja mam straszne wachania ciśnienia i puls mam bardzo wysoki, normalnie przed ciążą brałam lokren co powodowało normowanie ciśnienia i spadek pulsu, w ciazy nie można betablokerów wiec mam dopegyt co tylko mi cisnieńie zbija a puls masakryczny, bała bym sie ćwiczyć. Z reszta miałam holter w połowie ciazy i samo wstawanie do toalety powoduje straszny skok pulsu

Ja też biorę dopegyt. A ile razy dziennie bierzesz i jakie masz ciśnienie po nim? I co to znaczy, że tętno Ci rośnie.. bo u mnie od jakiegoś czasu tak dziwnie rośnie, że nagle całe ciało mi tętni, czuję jak chodzą mi piersi, plecy, tyłek, nogi, ręce..do tego słyszę w uszach jak mi szumi tętno i skroń tętni.. a kardiolog stwierdził, że skoro tętno nie przekracza 150 to jest ok. U mnie tętno zawsze było ok 70-75 a teraz jak tak je czuję to mam 100-110.

Ciężko jest później ze spaniem, bo zasypia 23/24 :baffled: no ale wstaje przed 10, czasami po, więc wcześniejsza drzemka jest raczej niemożliwa. Wczoraj obyło się bez, a i tak poszła spać po 23. Ja nie wiem skąd ona siłę i energię czerpie. Może akurat to taki okres.
Przepływy to nawet na zwykłym usg lekarz może sprawdzić, o ile ma dobry sprzęt. Mi już kilka razy sprawdzał. Za to żadnego ktg nie miałam w poprzedniej ciąży, dopiero jak na patologii wylądowałam to 3 razy dziennie.

A po drugie jakoś bardziej mnie przekonuje żeby dziecko miało swoje stałe pory snu, jedzenia itd... tylko nie wiem jak to rozwiązać jak pojawi się Bartek... Zuzka jest kapana ok 19-19 30... Bartuś będzie musiał iść do kąpieli ok 18:30...
Jaki macie dziewczyny plan na wieczorne toalety dla dwójki dzieci?

reklama
U mnie dzieciaki ida pod prysznic zawsze o 18:30....potem wieczorynka i Ola idzie spac juz o 20....z Alanem jest troche gorzej bo chodzi spac jak.mu sie chce ale zazwyczaj tak 21-22....jak dojdzie marcel to kapiel bedzie o tej samej porze co dzieciaki czi 18:30 amciu i spac.

Do góry