reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

nie napisałam że ktokolwiek cokolwiek mi kazał zrobic ... tylko mi przykro że wg cocosh moje dziecko bedzie chodzić w ścierkach :p ale to juz chyba mój problem :) a kazdy ma prawo obierać wypowiedzi na forum wg własnego uznania ... ja dziś na wszystko jestem na nie i jak nie zasne za chwile z twarzą na laptopie to bedzie ok, bo jaqk sie kładę to oczy jak 5zł i nic z tego nie wychodzi ;(

Nie przejmuj się :) ja mam mieć córcię, a większość rzeczy mam po moim siostrzeńcu, do tego dokupiłam kilka szmatek/czy ściereczek jak zwał tak zwał, w lumpie za grosze, są naprawdę śliczne i w ogóle nie zniszczone! i co najważniejsze są dla dziewczynki :D szkoda mi kasy na nowe ciuszki, które kosztują np. 30 zł za szt., gdzie w tej cenie mam reklamówkę ciuszków, nie zniszczonych, nie zmechaconych, bez plam. Poza tym dzieci szybko rosną i zapewne większość ubierze tylko kilka razy, po czym będą już za małe. Nie będzie mi przykro jak uleje, poplami lub podrze na kolanach ;)
Każdy ma własne zdanie, moje jest takie i nie przejmuję się co myślą o mnie inni :-) :)

reklama
Witam.
U mnie nastroj ciut lepszy.Widze ze dyskutujecie na temat ubranek.Ja mam wszystko po Lilce ,i zamierzam tych ubranek uzytwac.Do Lilki wszystko kupowalam w ciucholandach,jedynie czesc miala od chrzesnych nowe bo oni kasiasci wiec same firmowki.I powiem ze te uzywane lepiej sie trzymia niz te nowe.I te uzywane to tez Him i F&F i inne.Teraz tez nie zamierzam kupowac nowych,po prostu szkoda mi kasy a jeszcze martwic sie ze np sie poplamilo i nie zeszlo...

U nas pogoda pod psem,pada,5 stopni na polu.Ciemno.

Dzis wykorzystalam meza do pomocy w sprzataniu,tak zawsze pracuje i go nie ma a dzis szedl na 2 zmiane wiec mial okazje sie wykazac :)

Za mna tez paczki chodza,rano drozdzowke kupilam z truskawkami,a teraz zjadlam opakowanie ciastek gofrowych :) Na obiad bede robic tosty.

Ja to nie wiem co zrobię jak moja będzie mieć skazę białkową np, :p co ja będę jadła ? Masakra. jedyny plus wtedy to, że się napewno szybkoooo chudnie :)

Ja przy Lilce mialam podejrzenie skazy bialkowej.I mialam taka diete ze wazylam potem mniej niz przed ciaza.Jadlam gotowany kurczak i indyk na pieczywie.Salate,gotowana marchewke i gotowany kurczak i indyk.I tak w kolko.Na Chrzescie sie zajadali tortem i obiadkiem a ja "moj obiadek" musialam jesc :( A tak mi sie chcialo zjesc co innego.Na szczescie okazalo ze mala uczulona byla na jeden skladnik z wit D.I musiala miec w kapsulkach witamine D.A obiawy:wysypka prawie na calym ciele i biegunka.

Bar Bra !!! ja mam termin na 22.03, pisałam już w tej sprawie ;) nie 23.03 :p
a tak poza tym to ostatnie usg pokazało,że okolice 09.03 są bardziej prawdopodobne :-) :) no ale ponoć nie należy się sugerować usg na tym etapie ciąży :)

Lucy witaj.Wspolczuje przezyc ,po czesci wiem co przezywalas,bo u nas tez bylo podejrzenie choroby genetycznej.Na usg 1 wyszla przeziernosc powiekszona,wyszlamz badania z placzem,z placzem dzwonilam do mamy.POtem na szybko test Pappa.I 2 tygodnie czekania :( Na szczescie wszystko ok wyszlo.Choc wiadomo ze to TYLKO statystyki.I czlowiek dopiero bedzie pewny jak sie dziecko urodzi.

A na temat badan to moja kolezanka z corka tak miala.Na normalnych usg wszystko super cacy a pozniej u innego lekarza wyszla wada serca...I tez miala amniopunkcje.Jej corka skonczyla 3 latka,jest po chyba 1 operacji i czekaja ja kolejne...

Z kolei druga kolezanka tez na usg miala wszystko super ladnie cacy a po urodzeniu syna wyszla zajecza warga ,wada sluchu,serca i wiele innych chorob...Wiec co historia to inaczej sie konczy.

reklama
Do góry