reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Barbra jak wygląda sprawa z indywidualną położną? Ja też dziś dentysty była. Najpierw wyrwanie zęba mądrości, teraz druga plomba i jeszcze 1 mi została. I nawet za wyrwanie musiałam płacić, ponieważ już kontrakty wyczerpane :/

Lucy dobrze, że już teraz wszystko w porządku masz. Stres miałaś na porządku dziennym.

Fanti nie zazdroszczę zgagi. Mój mały zaś mi często uciska na coś pod żebrami i w nocy z bólu nie mogłam.

Ja mam zamiar prać wszystko. Nowe to już w ogóle.

reklama
Cześć , u mnie też właśnie poszło pierwsze dzidziusiowe pranie ;-) ;) Muszę jeszcze sporo rzeczy dokupić (albo chcę hehe), tylko czekam do końca miesiąca na potwierdzenie płci. Mam nadzieję, że pojawią się przy okazji większe przeceny na ubranka, może to mi wynagrodzi czekanie z wyprawką :sorry2:
Ja jestem z ubrań z f&f zadowolona, córa pół szafy z tego miała, miałam nawet kilka ubrań dla niej z lumpka tej firmy i był ok przez cały okres użytkowania. A i też wszystko piorę, kiedyś wspominałam o tym, jak Lalka dotknęła czegokolwiek upranego w naszym proszku czy w ogóle nie pranego to zaraz była zsypana... Poza tym dla mnie nowe ubrania za bardzo śmierdzą chemią, żeby je nosić, a tym bardziej założyć dziecku ;-) ;)

U nas młoda cały weekend chrychała, teraz mnie coś gardło zaczyna drapać, mam nadzieję, że to tylko takie straszenie, bo chorować absolutnie nie mam zamiaru ;-) ;)

Wczoraj pisałyście o pączkach, a za mną przez całą tą ciążę chodzą pączki :ninja2: Będę musiała chłopa wysłać po takie dobre do innej dzielnicy, mmmm. Już niedługo tłusty czwartek, to na tą okazję robią specjalne, kolejki są od 6 rano, ale warto po nie stać:tak: Matko, już widzę jak się nimi opycham :sorry2:

Lucy, Missoni współczuję przeżyć, na szczęście tylko na strachu się skończyło.

W ogóle to mam wrażenie, że mi się brzuch opuścił, któraś też tak ma? Normalnie w ciągu 2 dni nagle nie jestem w stanie zobaczyć jak zapinam pasek od spodni, nie mówiąc o innych rzeczach. Golenie to już na kompletnego czuja, w 1 ciąży o wiele później miałam z tym problem :zawstydzona/y:

Ja też już po badaniach. Moja gin zmieniła laboratorium i tam zero kolejki. Wyniki odbiera się internetowo.
Byłam też zapisać się na holter, mamę obok na rtg pięt zawiózłam i na targ poszłyśmy. Kupiłam sobie koszulę do szpitala, bieliznę, staniki normalne kilka sztuk bo mam tam taką Panią co ma dobre jakościowo i z nieco wyższej półki. Ale nie tak wysokiej jak to co kiedyś pisałyście. Jednak ja jestem zadowolona bo pani umie dobrać nie ma mowy że ona nie obmierzy całości, i żadne druty nie wychodzą nic nie uciska a stanik układa się tak że w ogóle się nie czuje że coś noszę. Jeden mnie namówiła do karmienia też. Fakt że nie zamierzam karmić ale spróbować można.
Chciałam młodego na ferie zapisać do domu kultury na takie półferie. czyli oni organizują czas wyjazdy itd ale śpią dzieci w domu. W piątek wyszło ogłoszenie a dziś już miejsc nie ma. Fakt że cena mała bo tylko 120zł za tydzień. Wpisałam go na listę rezerwową. Jest 10 więc kiepsko.
Ok biorę się za obiad.

Nailie- u mnie brzuch tez juz sie obnizyl... :(

A co do paczkow... Wlasnie luby robi kakao!!! I paczek z serem, bita smietana, roza i budyniem na mnie czekaja!!!! Rano nie moglam sie oprzec! [emoji16]

Fanti osz kurczę, staniki do karmienia. Muszę dopisać do listy, bo mam tylko jeden. Ale fakt faktem w przy karmieniu nie było dla mnie większej różnicy w jakim staniku to robię :sorry2:

Bursztynek to u mnie w lodówce tylko karpatka, ale cóż to nie pączek... :rofl2: idę sobie chyba ukroić :cool2:

Wczoraj widziałam, że rozpakowała się chyba pierwsza lutówka, czujecie już tą presję czasu? Od razu sięza pranie zabrałam :D

A ja objadam sie jablecznikiem od tesciowej i chyba zaraz pekne :D. Nailie moj brzuch jeszcze do gory,ale moje dziecie caly czas lezy miednicowo z tego co czuje,bo wciaz dostaje kopniaki po pecherzu :p

Hej, u mnie noc ciężka:( najpierw nie mogłam zasnąć bo M przed 3 miał do Niemiec wyjechać i bałam się, że nie wstanie, potem jak już pojechał, to Mały świrował i co chwilę siku szłam, chyba o 7 zasnęłam dopiero... A od 10 jestem z młodszą siostrą mojego M bo nie może iść do szkoły, złamała obojczyk i jest biedna zagipsowana od pasa w górę z ręką do tułowia:( może później się jeszcze zdrzemnę :p

qrcze ... przesunełam zajecia z 13 na 15 bo chciałam noc odespać ... wykapałam się ... i nic ... nie moge zasnąć :( jestem wykończona :( ciepła herbatka tez nie pomogła :( a mleko mi sie skończyło :(

Hej ja dopiero wstalam :p

I wlasnie zaczynam sobie uswiadamiac, ze coraz mniej czasu zostalo i musze sie wziac konkretnie za przygotowania :D

Ostatni tydzien pracy mi zostal !! :D ide dzis jak na skrzydlach :p a od przyszlego biore sie za dokupowanie wszystkiego :)

ale smaka robicie, paczki jableczniki mm :p a karpatke to szczegolnie bym zjadla :)

Wczoraj nie moglam usnac wlasnie przez zgage ! Koszmar. A rennie nie mam :(

reklama
Cocosh Zara to dla mnie w ogole tragiczny sklep-ceny z kosmosu a jakosc fatalna.. lubie tam rzeczy dla Synka, bo Zara ma fajny styl. Ale 80% ciuchow ktore kupie wraca na reklamacje. Na szczescie nie maja z reklamacjami problemu.
H&M-jakosc adekwatna do ceny. Na dziale dzieciecym oczywiscie. Jeszcze nie mialam potrzeby nic reklamowac:) a basicowe bodziaki to w ogole inwestycja dlugoterminowa. Nie dosc, ze dobre gatunkowo to jeszcze rosna razem z dzieckiem:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Kubusiowa ja też się zastanawiam czasem jak komuś nie szkoda pieniędzy na takie szmatki jednopraniowe. Wiele rzeczy mają za pieniądze kosmiczne a skład taki że serio dziwie się, że pierzecie ciuchy jak kupujecie bo to się porostu nie nadaje później do noszenia. Po jednym praniu robi się z 80 % zreczy ścierka więc dla mnie kupienie ciuchu i go upranie z zary czy hm to lepiej serio iść do lumpleksu bo przynajmniej płaci się tyle ile powinno.

Do góry