reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Lucy współczuję przeżyć. Ja bym się w życiu na amniopunkcję nie zdecydowała, może dlatego, że nasłuchałam się o przypadkach poronień zdrowych dzieciaczków po amnio...
Ciuchy piorę, bardziej ze względu na chemię w materiałach, ale też przymierzanie przez inne osoby. Nawet jedwabie i kaszmiry :p hmm chociaż nie, takich rzeczy nie zdarzyło mi się posiadać :D
Publiczne toalety staram się omijać, ale w zaistniałych okolicznościach musiałabym z domu nie wychodzić :p co 30 minut MUSZĘ... Ręce myję, a oprócz tego płyn do dezynfekcji jest dobrym pomysłem. I łokcie do otwarcia drzwi :p

reklama
Kolezance po amio wody uciekają :( efekt uboczny i teraz ma 27 tc dziecko ma też problemy z nerkami więc nie dają mu szans :(
Co do zgagi to mnie teraz meczyla więc zjadlam 2 jabłka ze skórka i już jest ok :)

Fanti wspolczuje zgagi...
Bar :-( :-(

A ja siedzę i czytam relacje z porodów. Jutro a raczej juz dzis znów ciezki dzień a ja nie śpię... Wrr... Nie lubię bezsenności

Witajcie, ja dziś pół dnia leżałam. Potem byliśmy u teścia na urodzinach i na światełku do nieba WOSP.
Ja na szczęście pączków nie lubię, jem właściwie tylko w tłusty czwartek.
Dla malucha piorę wszystko, boję się chemii w materiałach. Dla siebie i Hani już raczej nie piorę, chyba że coś mi się nie spodoba.
Hania miała skazę białkową i rzeczywiście tak chuda jak w trakcie jej karmienia nie byłam nigdy.

Fanti w całych Katowicach nie znam stacji benzynowej w której by były automatyczne krany czy mydła... powiem więcej nawet nie kojarzę marketu w którym by był taki luksus...
Sami budujemy innym stacje paliw, i M buduje ich jakieś 10 rocznie... W żadnej nie było automatycznego mydła i kranu...
I tak jest dobrze jak właściciel chce mieć toaletę w środku otwarta a nie na zewnątrz, zamykana na klucz- o te na zewnątrz już w ogóle nikt z personelu nie dba :/
Fanti jak przejeździlam Polskę wzdłuż i wszerz to na palcach dwóch rąk jestem w stanie policzyć automatyczne dozowniki i krany... a my naprawdę dużo jeździmy bo rocznie robimy prywatnym autem jakieś 70 tys km... i co najmniej trzy weekendy w miesiącach ciepłych śpimy po hotelach i pensjonatach w różnych rejonach Polski...

Volka dlaczego nie myje? Bo jak pomyślę ile ludzi dotyka pojemnika z mydłem i kranem to coś mnie trafia :/ po prostu takie obrzydzenie mi się włącza, że masakra jakaś :/ wolę użyć mojego żelu niż dotykać kran po kimś... a po drugie spędziłam tyle czasu pracując w marketach, rozmawiając z obsługą że aż mnie odrzuca na samą myśl :)

A mi wczoraj odpadł kawałek licowki z przedniego zęba :( więc muszę zaraz dzwonić do mojej dentystki i podejść tam ew na szczęście mam blisko,ale jak by było tego mało to wstalam teraz przed 8 i coś mnie znowu ściska w żołądku tak jak ostatnio jak by ktoś mi szkół wnętrzności scisnol i puścił to trwa chwilę ale boli jak cholera :( :( więc na pewno już mam pospane ale nie wiem co dalej ostatnio przeszło jak zasnelam po kilku godz męczarni i bólu :(

reklama
Fanti współczuję zgagi. Mnie wczoraj ominęła za to w sobotę miałam tragedie.

Volka jeśli chodzi o cicuhy dziecięce hm to jeszcze ciężko mi coś stwierdzić :) ale według mnie lepsze jakościowo wydają się next i f&f. Mają o wiele grubsze materiały i takie jakieś mięsiste a hm takie cieniutkie, ale zobaczymy w praniu :)

Do góry