reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Witqm. Nie mam czasu na nic :-/

Co do kolek to moje dzieci nie mialy jakos ich bardzo, raczej czasem problem z brzuszkiem. Ale miałam krople sab simplex i windi. Woda koperkowa tez byla w pogotowiu. Ale dawalismy rade bo to byly epizody.

Czy tez was tak miesnie w pachwinach bola?? Jezu jakbym ostro poćwiczyla takie zakwasy.

Dzis mam usg :-D i internistr bo zapalenie zatok meczy strasznie i kaszel czas zadziałać lekami.

reklama
Hej:) co do kolek to ja miałam baaardzo upierdliwe jak byłam malutka, ale w tamtych czasach nie było tyle rodzajów mleka, karmiona byłam mm bo mama miała cukrzycę i brała silne leki na nerki i nie mogła karmić, chociaż miała pełno pokarmu:(
rodzinna dr dała skierowanie na cito do ortopedy, mówiła, że to może być od główki małego bo cały czas od początku jest główką w dole, albo od kręgosłupa promieniuje, albo faktycznie się rozchodzi spojenie... Mam nie świrować, chodzić tylko ile muszę i nie forsować. Usg trzeba zrobić i zobaczyć jak bardzo bo jeśli tak no to wyklucza to poród sn...
Udało mi się jakimś cudem na 13 stycznia zarejestrować w n-tym miejscu, na drugim końcu miasta, chyba ktoś odwołał, wszędzie terminy na kwiecień i nie obchodziło ich, że cito i ciąża...:( no bo kogo to obchodzi
Już naprawdę się poryczałam i stwierdziłam, że się w**rwię i pojadę na ip, powiem, że się wypieprzyłam i boli... Jak się chce bez ściemniania to kurde problemy robią... No ale udało się:)
Też chcę się do neurochirurga, który mnie operował dostać żeby się wypowiedział co do porodu i ewentualnego znieczulenia, nie wiem czy przy przepuklinach na każdym poziomie kłują w kręgosłup... Ale nie odbiera:(
W fundacji też nikt nie odbiera, a złożyłam wniosek o założenie subkonta, żeby zbierać już 1% z podatków, na rehabilitację, protezę, chociaż i tak to rozliczają pod koniec roku, ale odpowiedzi nie ma od 10.12, chociaż niby wysłali... Ogólnie nastrój obniżony...

Mnie od wczoraj czasami pobolewaja uda .Chyba od spania na bokach .Ile bym dala zeby pospac na brzuszku no ale jeszcze troche .Nie mam sily sie zwlec z lozka .Polozylam sie jak Paulina poszla do szkoly i tak leze
:) mam dzis lenia

Aha no jeszcze na dodatek byłam u zaprzyjaźnionego dentysty, zrobił dwa ząbki, bolało, ale nie chciałam znieczulenia. No i stwierdził, że od wizyty w grudniu strasznie zęby wytarłam, krawędzie jak brzytwy... Chyba z tego wszystkiego zgrzytam przez sen :( i trzeba 250 wywalić na jakąś osłonkę relaksującą ochronną na noc...
A co do szumisia to synek znajomych zasypia tylko przy suszarce albo odkurzaczu, wczesniej mieli straszne szopki z nim, od urodzenia praktycznie. Jest bardzo żywy (po tatusiu z adhd :p) i ciągle biedny płakał. Teraz jak byliśmy na sylwestra to już usypiał bez, 4,5 miesiąca ma. Ale spalili 2 suszarki, więc były używane naprawdę mocno:D
Dzieciaczki będąc w brzuchu ciągle słyszą szum, a to z układu pokarmowego, albo z naczyń krwionośnych, nawet nasz głos i muzyka docierają stłumione, szumiące. Także później pewnie daje im to poczucie bezpieczeństwa:)
Tylko ciekawi mnie na ile szumiś jest wytrzymały i ile baterii zżera, bo suszarka to dosyć sporo chyba prądu niestety.

Ludzie mam dość bycia kura domowa. Zero pomysłów na obiad. Eliminując każde potrawy które nie wchodzą w grę w związku z wybrzydzaniem moich panów to nie wiele mi zostało. Robię zupę na żeberkach (nie wiem jeszcze jaka Ale chyba pomidorowa) ale co z drugim daniem? Żeby nie było chodzenia i marudzenia "coś bym zjadł" w godz po obiedzie. Pomocy... :(

Fanti skad ja to znam.U mnie jak maz zje to mala wybrzydza albo odwrotnie .Rece opadaja czasami . A jak pytam "co bys zjadl" to mi odpowoada niewiem wymysl cos .Szlag mnie trafia wtedy .U nas dzis spagetti wiec oboje beda zadowoleni .Ja tam zupki wole :)

No u nas obiady pod małą są robione, ale ze z wczoraj został się kapusniak, to będzie dla małej, a my zjemy makaron z bazyliowym pesto.

Lewusek właśnie problem z ich pomysłami. Nic nie podpowie mąż a jak młody mówi to zawsze to samo. On ma 2-3 potrawy i koniec.
Spaghetti u nas już obrzydlo a poza tym pomidorowa z makaronem i spagetti jakos marnie pasuje.
Jak rzucam jakiś pomysł to słyszę "eee jakos na to nie mam ochoty" i bądź tu madry i wymysl cos

Fanti to zrób strajk !! Powiedz, że teraz Ty i Bronek macie pierwszeństwo w wyborze jedzenia, bo Twoje zaspokojenie żołądkowe najważniejsze i jedzą bez marudzenia to co zrobisz, albo sami coś zrobią doprowadzając kuchnie to idealnego porządku po Twojemu :)

Ehhh sama się tego boja jak to będzie jak Maluszek z brzuszka będzie już normalne obiady jadł ...

reklama
Dzasti na nich to nie działa. Zrobię co uważam to najwyżej będą głodni chodzić. I tyle. Wcale się nie przejmą. Żeby to chociaż pomyśleli i sobie pizze zamówili. Nie.
Poza tym młody ma dietę i musi jeść 5 posiłków. Najlepiej żeby 2 były gotowane.

Do góry