reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Isia w przedszkolu nie ma czegos takiego z tego co wiem. Moje dzieci w poerwszym roku pewnie nie mialy 50% obecnosci,bo tyle chorowaly. Dopiero od zerówki jest wymagane 50% obecnosci tak jak w szkole zeby zaliczyc rok.

reklama
Isia ja uczę Kubusia w domu. Pod kontrola wychowawcy z przedszkola i dyrektorki. Ale u nas jest to sprawa na tyle skomplikowana ze Kubuś właśnie co chwile w szpitalu ląduje.
Kubuś w lutym konczy 6 lat. Choruje na padaczkę polineuropatię ma wszczepiony rozrusznik serca do tego niedoczynność tarczycy zakrzepica przewlekle zapalenie zatok i artymia. Chyba wszystko wymieniłam choc przyznam ze jiz sie sama gubię w tym. Od jakiegoś czasu doszly problemy z pamięcią koncentracja I źle mu wyszly badania sluchu...

Takze strasznie sie cieszę ze nie będę musiała biegac i załatwiać tego wszystkiego. A kto wie może przyszly rok da troche więcej szansy Kubusiowi by poszedł do przedszkola no jednak takie uczenie w domu bardzo odbiega od tego wśród rówieśników...

Isia, od poczatku ciazy budze sie w nocy i tak mam do teraz. Buszuje, podjadam, sprzatam :p

Volka- zrobie tak jak Ty. Kupie jeden biustonosz, a rezte dokupi najdrozszy juz po porodzie. Mam nadzieje, ze koniecznosc bedzie :)

Mloda- tylko Ty sie tam nie przemeczaj! To, ze nowi beda o 9 to powinnas miec w nosie. Zapewne macie mieszkanie do konca miesiaca?

Co do wanienki z Ikei- mi WSZYSCY (rodzina, znajomi) sugeruja, ze obligatoryjnje powinnismy wlasnie ja miec bo jest najlepsza. A mamy inna:p

Odnośnie wanienki to tak jak z wszystkim każdy ma inne zdanie hihi
Ale ja chyba też na poczatek kupie jakąś mniejsza a potem większą... tylko nie wiem czy są stojaki uniwersalne ;)
Bursztynek sprzątasz w nocy??? A nie chcesz wpaść do mnie na kilka dni/nocy? Mam duży dom więc byś miała duże pole do popisu hihi

Z biustonoszem tez mam problem bo od początku ciąży juz dwie miseczki w gore mi poszlo... A jak będzie nawal pokarmu to dopiero będzie... Musze się rozejrzeć

Serduszko to Wasz Kubuś wycierpial się w życiu :/ zresztą Wy też... patrzeć jak cierpi dziecko to jedna z najgorszych rzeczy jaka może spotkać rodzica.
Nawet sobie nie wyobrażam co musicie czuć patrząc na to wszystko ❤
Trzymam za Was mocno kciuki i przede wszystkim za walecznego rycerza!!!!
Serduszko a dlaczego Pani z przedszkola nie uczy Ci Kubusia? Jako indywidualne nauczanie? Przecież Kuba teraz jak Zuzka jest objęty obowiązkiem przedszkolnym w tym roku... może jakby uczył go ktoś inny to inaczej on sam by do tego podchodził mam koleżankę która jest wychowawcą w przedszkolu zapytam się jej jak to jest... bo nasze dzieci chodzą teraz jakby do zerówki... prawda?

Tak to już jest jakby zerówka....
Takie indywidualne nauczanie to raz w tygodniu jest. A my z mężem pracujemy z nim codziennie. Ale teraz sie będę starać by poszedł do przedszkola z oddziałami integracyjnymi. Bo mimo rehabilitacji i ćwiczeń w domu sprawność manualna jest coraz gorsza. Zreszta nie tylko z tego powodu...
Problem z nauka u Kubusia jest taki ze szybko sie meczy nie potrafi sam wszystkiego zrobić. Dłuższe kolorowanie go meczy nie mówiąc o szlaczkach gdzie trzeba być dokladnym... O pracy z plastelina nie wspominam. Kuba ma slabe raczki nóżki zreszta tez... Takze mysle ze taka nauczycielka tez by wiele z nim nie zrobila....

Isia tak naprawde jeszcze sporo przed Kubusiem....
Mój bohater dzielnie wszystko znosi... Ale to tylko dziecko i naprawde ciężko nam z samym faktem ze nie może funkcjonować jak rówieśnicy....

reklama
Serduszko, myślę że przedszkole integracyjne to super pomysł. :)

Co do wanienki, to my z Olą mieliśmy taką na stelażu, ale i tak skończyło się na tym, że po 3 miesiącu kompałyśmy się razem w dużej wannie z drobną asystą męża, a jak tylko mała usiadła to kupiliśmy krzesełko do kąpieli i to była najlepsza inwestycja ever! :)

Jeśli chodzi o pranie, to pierwsze pół roku prałam Olci ciuszki w płynie lovella, a później już wszystko razem z naszymi ciuchami w kapsułkach vizira lub ariela ( często zmieniamy ).

Stanik do karmienia kupiłam w takim rozmiarze jak miałam pod koniec ciąży, tylko trzeba pamiętać, żeby wziąć mniejszy obwód pod biustem, bo po porodzie się zawęża...

My dziś znów same i sprzatamy, bo dziś przyjeżdżają moi rodzice a jutro mamy gości na sylwestra... Mam taki dyskomfort, że jak wiem że ktoś ma przyjść to cały dzień sprzątam. Wydaje mi się, że widać każdy pyłek i wogóle... Jestem spaczona. :)

Do góry