reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Isia w przedszkolu nie ma czegos takiego z tego co wiem. Moje dzieci w poerwszym roku pewnie nie mialy 50% obecnosci,bo tyle chorowaly. Dopiero od zerówki jest wymagane 50% obecnosci tak jak w szkole zeby zaliczyc rok.

reklama
Isia ja uczę Kubusia w domu. Pod kontrola wychowawcy z przedszkola i dyrektorki. Ale u nas jest to sprawa na tyle skomplikowana ze Kubuś właśnie co chwile w szpitalu ląduje.
Kubuś w lutym konczy 6 lat. Choruje na padaczkę polineuropatię ma wszczepiony rozrusznik serca do tego niedoczynność tarczycy zakrzepica przewlekle zapalenie zatok i artymia. Chyba wszystko wymieniłam choc przyznam ze jiz sie sama gubię w tym. Od jakiegoś czasu doszly problemy z pamięcią koncentracja I źle mu wyszly badania sluchu...

Takze strasznie sie cieszę ze nie będę musiała biegac i załatwiać tego wszystkiego. A kto wie może przyszly rok da troche więcej szansy Kubusiowi by poszedł do przedszkola no jednak takie uczenie w domu bardzo odbiega od tego wśród rówieśników...

Isia, od poczatku ciazy budze sie w nocy i tak mam do teraz. Buszuje, podjadam, sprzatam :p

Volka- zrobie tak jak Ty. Kupie jeden biustonosz, a rezte dokupi najdrozszy juz po porodzie. Mam nadzieje, ze koniecznosc bedzie :)

Mloda- tylko Ty sie tam nie przemeczaj! To, ze nowi beda o 9 to powinnas miec w nosie. Zapewne macie mieszkanie do konca miesiaca?

Co do wanienki z Ikei- mi WSZYSCY (rodzina, znajomi) sugeruja, ze obligatoryjnje powinnismy wlasnie ja miec bo jest najlepsza. A mamy inna:p

Odnośnie wanienki to tak jak z wszystkim każdy ma inne zdanie hihi
Ale ja chyba też na poczatek kupie jakąś mniejsza a potem większą... tylko nie wiem czy są stojaki uniwersalne ;)
Bursztynek sprzątasz w nocy??? A nie chcesz wpaść do mnie na kilka dni/nocy? Mam duży dom więc byś miała duże pole do popisu hihi

Z biustonoszem tez mam problem bo od początku ciąży juz dwie miseczki w gore mi poszlo... A jak będzie nawal pokarmu to dopiero będzie... Musze się rozejrzeć

Serduszko to Wasz Kubuś wycierpial się w życiu :/ zresztą Wy też... patrzeć jak cierpi dziecko to jedna z najgorszych rzeczy jaka może spotkać rodzica.
Nawet sobie nie wyobrażam co musicie czuć patrząc na to wszystko ❤
Trzymam za Was mocno kciuki i przede wszystkim za walecznego rycerza!!!!
Serduszko a dlaczego Pani z przedszkola nie uczy Ci Kubusia? Jako indywidualne nauczanie? Przecież Kuba teraz jak Zuzka jest objęty obowiązkiem przedszkolnym w tym roku... może jakby uczył go ktoś inny to inaczej on sam by do tego podchodził mam koleżankę która jest wychowawcą w przedszkolu zapytam się jej jak to jest... bo nasze dzieci chodzą teraz jakby do zerówki... prawda?

Tak to już jest jakby zerówka....
Takie indywidualne nauczanie to raz w tygodniu jest. A my z mężem pracujemy z nim codziennie. Ale teraz sie będę starać by poszedł do przedszkola z oddziałami integracyjnymi. Bo mimo rehabilitacji i ćwiczeń w domu sprawność manualna jest coraz gorsza. Zreszta nie tylko z tego powodu...
Problem z nauka u Kubusia jest taki ze szybko sie meczy nie potrafi sam wszystkiego zrobić. Dłuższe kolorowanie go meczy nie mówiąc o szlaczkach gdzie trzeba być dokladnym... O pracy z plastelina nie wspominam. Kuba ma slabe raczki nóżki zreszta tez... Takze mysle ze taka nauczycielka tez by wiele z nim nie zrobila....

Isia tak naprawde jeszcze sporo przed Kubusiem....
Mój bohater dzielnie wszystko znosi... Ale to tylko dziecko i naprawde ciężko nam z samym faktem ze nie może funkcjonować jak rówieśnicy....

reklama
Serduszko, myślę że przedszkole integracyjne to super pomysł. :)

Co do wanienki, to my z Olą mieliśmy taką na stelażu, ale i tak skończyło się na tym, że po 3 miesiącu kompałyśmy się razem w dużej wannie z drobną asystą męża, a jak tylko mała usiadła to kupiliśmy krzesełko do kąpieli i to była najlepsza inwestycja ever! :)

Jeśli chodzi o pranie, to pierwsze pół roku prałam Olci ciuszki w płynie lovella, a później już wszystko razem z naszymi ciuchami w kapsułkach vizira lub ariela ( często zmieniamy ).

Stanik do karmienia kupiłam w takim rozmiarze jak miałam pod koniec ciąży, tylko trzeba pamiętać, żeby wziąć mniejszy obwód pod biustem, bo po porodzie się zawęża...

My dziś znów same i sprzatamy, bo dziś przyjeżdżają moi rodzice a jutro mamy gości na sylwestra... Mam taki dyskomfort, że jak wiem że ktoś ma przyjść to cały dzień sprzątam. Wydaje mi się, że widać każdy pyłek i wogóle... Jestem spaczona. :)

Do góry