reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Bursztynek ja kupiłam płatki mydlane dzidziuś bo ponoć najlepszy skład mają z tych przeznaczonych dla dzieci. Do tego jeszcze taki ekologiczny preparat Dizolve. Przetestuję który lepszy.
Poprzednio stanik kupowałam w takim rozmiarze jak miałam w ciąży, teraz jeszcze nie mam.
Cocosh wanienka wygląda ok, nie widziałam jej na żywo, duża jest?

Witam was dziewczyny juz z Norwegii:) od wczoraj jestesmy juz u siebie i nie ukrywam, ze sie ciesze z tego powodu. Bo tak mi dziadkowie rozpuscili Kubusia, ze nie wiem jak ja Go ogarne:( oj ciezkie dni przed nami...

Lot minal calkiem spokojnie-Brzuszkowy nie dokuczal:) chociaz ladowanie mielismy takie, ze zastanawialam sie czy pilot taki doswiadczony, odwazny czy glupi ze w ogole chce lądować.. bo podmuchy wiatru byly tak silne, ze rzucalo samolotem jak kartka papieru na wietrze.. i mimo ze to prawie 30 tydzien to nikt sie na szczescie ciaza nie zainteresowal na lotnisku :)

Co do smoczkow-ja kupilam avent 0-2miesiace. Kubus akceptowal tylko z aventa, wiec mam nadzieje ze Olus tez je polubi. Z lovi strasznie odciskaly sie na buzi a tomme tippee nie chcial w ogole wziac do buzki.

Kapac tez bede w zwyklej wanience. Bez zadnych podkladek, tradycyjnie na rece bo moim zdaniem najbezpieczniej i najlatwiej:)

Cocos tez patrzalam na ta wanienke z ikei. Tylko nie wiem czy nie jest za krotka.. w przyszlym tyg jade na zakupy, wiec ja zobacze na zywo:) wtedy ocenie:)

Cocosh moja koleżanka kupiła wanienke z Ikei wczoraj i jest nią zachwycona :) ja powiem szczerze średnio podchodzę do rzeczy w ikea jakoś im nie ufam ;) tak samo jak się zastanawiam nad meblami dla Zuzki... mam wybrane wstępnie z Ikei ale nie wiem jak z ich jakością... chociaż któraś z Was mówiła, że ma komode z hemnes i jest ok jak nie są tam za ciężkie rzeczy...
Cocosh a masz do niej stojak?

Nie jest duża ale głęboka. Przez to ją dziewczyny chwalą, że jest łatwa w przenoszeniu z wodą i wygodna przez antypoślizgowe elementy. Mnie te wielkie nie przekonują właśnie ze względu na to jak myślę ile wody musiałabym tam nalać i jak to później podnieść. Później będziemy się z Małą w wannie kąpać albo pod prysznicem więc to tak na początek. :)

Isia jeszcze nie mam stojaka ale nie wiem czy będę kupować. Jak próbowałam to mi najwygodniej było położyć wanienkę na podłodze w łazience ( podgrzewana więc też fajnie bo ciepło bije w pupę moją i Malucha) i sobie koło niej klęknąć czy usiąść. Jak widziałam stojaki w sklepie to mnie odrzucały bo chyba się boję o ich stabilność i bezpieczeństwo. Ale to takie moje na razie widzimisię. Może się zmieni po pierwszej kąpieli .

Witam się i ja :D
Po 9 mają.przyjechać Ci nowi...
Co mnie rozloscilo bo trzeba było tak.długo wczoraj robić żeby przenieść a dzisiaj będą po 9 a my tam mamy jeszcze pół mieszkania i mój zapiernicza :p
A ja układam i sortuje już przyniesione szpargolki żeby było szybciej bo sie nie ogarniemy az do nowego roku :D

Odezwę się jak już będzie koniec wszystkiego...

Witam sie i ja...
Nawet wyspana, bezsennośc jakoś mnie opuściła przez co i mniej szyje....Jeszcze przed świetami nie mogłam spac, siedziałam do 2-3 w nocy z drutami czy drutełkiem w ręku i dziergałam :) taki mój uspokajacz :)

Isia dobra wiadomośc i dla nas z tymi 6 latkami bo mój Kuba w tym roku był może 3 tyg w przedszkolu... Mieliśmy do po Nowym Roku posłac miedzy wizytami lekarskimi do przedszkola ale już nam sie znów kroja kolejne dwie hospitalizacje....

Co do wanienek to ja miałam zwykłą nieprofilowana... dokupowałam tylko taka gąbke na której sie kładzie maluszka, przydatna sprawa.
Ja bede prac w Jelpie rzeczy dla malucha, zawsze w nim prałam...

Co do zakupów.... to ogarnia mnie strach że nie zdąże wszystkiego kupic zanim urodze..... Latamy z mężem ciągle po lekarzach i szpitalach z młodszym synem i wcale głowy do tego nie mam....a tu juz najwyższy czas...

Bursztynek ja czekam z biustonoszem jesCze,bo piersi od mleka jeszcze moga urosnac. Albo jeden kupie rozmiar wiekszy a kolejne sie dokupi pozniej. Cocosh my mamy z Ikei i juz chyba 4 dzieci z rodziny sie w niej kapala :). Tylko chyba faktycznie stojak dokupie zeby kregoslup w leb nie dostal,bo poprzednio to na taboretach kapalismy. A co do wszelakich gabek to jestem przeciwniczka,bo to siedlisko bakterii.

reklama
Serduszko a na co choruje młodszy syn, że tak często wędrujecie po szpitalach? Mam nadzieję, że Wasze przygody z chorobami szybko się skończą!!!
Bardzo się cieszę, że nie muszę kombinować z tymi zaświadczeniami do szkoły/przedszkola bo jakoś nie uśmiecha mi się posylac Zuzki do szkoły i wszystko zmieniać tak nagle...
A po drugie zastanawiamy się nad jedną społeczną szkołą a w tym roku już mamy dużo wydatków i raczej nic by z tego nie wyszło...
Serduszko, a jak jest z nauczaniem w przedszkolu? Jest jakaś ilość dni obowiązkowa? I czy można załatwić indywidualny tryb nauczania jak w szkole?

Do góry