reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

U nas dziś podobno bardzo dużo maluszkiem się urodziło od 500-700 g położne są w szoku jeszcze chwila i będzie miejsc brakowało więc Grześ musi poczekać nie ma wyjścia :)

reklama
Witam Was dziewczyny po dłuższej mojej nieobecności. Od wczoraj próbuje Was nadrobić, ale ponad tygodniową nieobecność ciężko nadrobić. Więc musicie mi wybaczyć, ale nie odniosę się do rozmów na tematy które były, ale już na bieżąco z Wami będę :)

Doczytałam, że BarBra dalej w szpitalu. Trzymam kciuki && żeby było wszystko jutro na badaniach ok :)

Ja w czasie Świąt zaczęłam puchnąc, dłonie do tej pory jakby nie moje ;/ Aż tak dziwnie się z nimi czuję. Butów też nie umiałam wcisnąć, ale dzisiaj już ze stopami lepiej. Więc mąż mój zakazał mi czegokolwiek robić w domu tylko odpoczywać. Musze mocz zbadać lekarka mi kazała, na szczęście ciśnienie mam w granicach normy. Maluch mój w brzuchu nieźle bryka, więc u niego chyba wszystko ok :) Wizytę mam 7.01 :)

BarBra Trzymajcie się dzielnie z Grzesiem. Takie maluszki się rodzą, to takie smutne, że w około tylke komplikacji z kobietami w ciąży. Oby Maluszki dzielnie walczyły &&​

Cień w jednym czasie mamy jutro wizyty.. ja też mam na 10 ale do gin.
Zapisałam się dziś na 3 prenatalne na 14 stycznia. I ma być jeszcze USG 3d na płytę. Już mi pani 300 zł zapowiedziała,. Zapytałam ją co jak dziecko będzie mało widoczne czy można z płyty wtedy zrezygnować? A ona mówi, że lekarz tak długo będzie robił az będzie zadowalająca płyta.

Bar Twój Grześ wie doskonale że jest marcowy więc jemu się raczej nie spieszy.. Tylko mamę ma szaloną co uwielbia szpitale..
No i daj nam znać jutro z rana co i jak bo trudno będzie mi się rozbierało u gin z zaciśniętymi & :-p

Kciuki za wszystkie wizyty jutro :)
Dam dam znać ale nie wiem czy przed twoja wizytą zdaze o której ją masz?
Bo obchód ok 9 potem w kolejce na usg i w kolejce na badanie :/

Fanti no ja na 3 prenatalne nie ide,nie mam kasy,a na nfz 3 nie ma.Zreszta usg mam tez u ginekologa swojego i wszystko jest ok :)

Bar Bra no szkoda ze az tyle maluszkow sie rodzi w takim wczesnym etapie ciazy...Biedne ale oby wszystko bylo ok :)

Dziewczyny jak to jest z wypisaniem np przez kardiologa wskazania do cc ? Na jakims druczku musi to wypisac i potem mam to ginekolog zaniesc ?

La luna ja właśnie zjadłam pizzę :D

Bar bra ja ordynatoriwi mówiłam ze nie wrócę wcześniej niż w marcu :p

Wkurzyl mnie bo mieli Rogowa szafę wynieść ja wyciaglam wszystkie pasci z niej na łóżko a sie okazało ze dzisiaj nie i piernicze niech przylazi i sam je przekłada :D

Fanti ja jakbym miała mieć cesarke (ale modlę się by rodzic naturalnie )to tez bym chciała w pełnym znieczuleniu -ciśnienie bym miała tak wysokie z emocji ze chyba dla nich też to by było najrosadniejsze; D

Cień jak ja miałam mieć zgodę od ortopedy na naturalny to musiał wypisać na takim zaświadczeniu to ;)

No to teraz co u mnie na wizycie ;a więc tak dziewczynka dalej ;) cipunia widoczna gołym okiem. Rozwarcie zewnętrzne jest na 1.5cm wiec o pół cm poszlo-aoe mówi ze grunt ,żeby nie było rozwarcia wewnętrznego i ze szyjka twarda ! Jednak mam zakaz dźwigania i dużo sobie leżeć (no ciekawe ) dźwigać to ja mało dźwigam, ale na leżenie to pozwolić sobie nie mogę... a z tych lepszych wieści to jeszcze waga ;) mała waży juz 1294 gramów i z usg wychodzi ze to 29 tydzień . Pani doktor mówi ,albo urodzi Pani juz w połowie marca albo dziewczyna będzie duuzaa; D nie wiem co lepsze -chyba szybciej poród ... ale pocieszam się ze z synkiem tez wychodziło ,że o 5 dni starszy .. tyle ,że tu aż półtora tygodnia prawie hihi ;D

Cień no właśnie 3 nie są refundowane ale moja gin nie chce robić usg :no2: I doszliśmy z mężem do wniosku że jednak odżałujemy tą kasę i zrobimy 3 badania.. No i młody nie może z nam jechać więc chcemy dla niego płytę.
Bar jutro o 10 jadę.. ona ma najwyżej 10 min poślizg więc postaraj się bo komicznie będę wyglądała ubierać i rozbierać z zaciśniętymi & :oo2:

reklama
Fanti poprosisz lekarkę to Ci na pewno pomoże się rozebrać jak kciuki będą w tym przeszkadzać :p :-D

Ja się nie wybieram an 3 prenatalne, ale moja Pani doktor robi Usg na każdej wizycie i mówi, że wszystko ok. Ale Tobie Fanti się nie dziwę, że się wybierasz jak dawno Bronka nie widziałaś :) Wnioskuję, że w ostatnim tygodniu imię właściwe dla niego jeszcze się nie pojawiło :) Jeżeli się mylę to od razu poprawiaj i pisz co wybraliście :)

Bar a w którym szpitalu w Bytomiu leżysz?

Do góry