reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cocosh bardzo ładnie to wygląda :)

Moja sztuczna choinka jeździ w bagażniku razem z reklamówka z bombami i swiatelkami :D

Ja siedzę w aucie i czekam i czekam i czekam! Myślałam ze wepchnie się gdzieś w kolejkę! Brrr
Dobrze ze mam kanapki i herbatę w termosie :D bo mój wziął na wszelki wypadek jakbym zglodniala :p
A.ja nie tyle co głodna jak mi zimno! Już się nie moge doczekać jak zaczniemy się przenosić!
Doszliśmy do porozumienia w sprawie tych farb uznałam ze niech zostanie już ten pokój i kuchnia na taki kolor...
Ale sypialnia obowiązkowo do poprawy i koniec kropka :D
wyobraźcie sobie ze oni wymalowali mi całą chalpe na szaro nie mówiąc ze.płytki w łazience na ścianie tez sa takie szarawe :D

Wiecie co zaczęłam robić... wstyd mi trochę za to ale :/
Jak mój nie chce się na cos zgodzić w sensie ,Ady ta sypialnia jest dobra ładny kolor itp'
To ja oczywiście swoje argumenty itp az tu nagle chytam się za brzuch i mówię mu ze zaczyna mnie boleć brzuch z nerwów i nie może tak robić... i się wyklucac ze mna
Co oczywiście jest nie prawda a on się zgadza byle bym się nie denerwowala :( i odpuszcza a ja mam.święty spokój i zrobione tak jak ja chce :D

reklama
Witam sie i ja korzystajac z chwili wolnego. Goscie poszli z m na zakupy. Wiec ja ogarnlam ten balagan. Uff jutro rano wyjezdzaja. Jestem w szoku jak niektórzy maja podejscie do dzieci. Oni maja 2.5 chlopca i maly prawie nic nie je tylko pije kakao. A to podje cukiereczek zlize dżem z kanapki itp.
A teraz mam jeszcze kolejnego stresa: niby orzechodzilam ospę, corka też ale obie mialysmy kontakt z chorym dzieckiem i boje sie zeby cos sie nie przypaletalo. Macie jakies doswiadczenie z ospa w ciąży?
A Fanti może poczekaj z imieniem aż sie malutki urodzi zobaczycie go i wtedy od razu cos przypasujecie.
Cocosh fajnie to wygląda.
Molej niedzieli. :)

Niestety nadal brak imienia.. każde jakie wpadnie nam do głowy to mówimy na głos i jakoś żadne do nas nie przemawia..
Ostatnio stwierdziliśmy, że jak nic nie wymyślimy to będzie Patryk choć mi to imię tak na 100% nie przemawia.. tzn nie czuję nic szczególnego mówiąc o nim.. :sorry:

Cocosh wystrój bajeczny.. uwielbiam takie światełka jak się leży w łóżku.. A intryguje mnie jeszcze jedna rzecz.. pisałaś kiedyś, że urzekły Cię takie duże okna.. nie masz firanek.. rozumiem ale czy macie rolety zewnętrzne? W jakiś sposób się możecie zasłonić od oczu sąsiadów? A co z bezpieczeństwem ? Jak np wyjeżdżacie na cały dzień z domu? Ja to taki przewidujący człek jestem i stąd od razu takie myśli że osobiście bałabym się, że ktoś mi się włamie i przede wszystkim zniszczy to na co tak starannie pracuje..

Dzięki Fanti ja właśnie też uwielbiam światełka.
Nie mam firanek - będą tylko zasłony zaciemniające jak już przyjdzie finansowy moment na nie ;)
Wypatrzyłam fajną firmę na blogu, która przyjeżdża ze wszystkim i dobiera się materiał i karnisze u siebie:
hotelove - tkaniny & dekoracje
a tu blog :
zasłony na wymiar — H O U S E L O V E S
planuję podobny efekt ( szare zasłony ) ale troszkę surowszą tkaninę, mniej "idealną" niż na blogu.
Firanek nigdy nie lubiłam, więc nie planujemy. Rolet zewnętrznych nie mamy i też nie planujemy.
W Kilku miejscach jak okna połaciowe, kuchnia, drzwi wewnętrzne( są całe przeszklone i wyglądają tak samo jak okno balkonowe w sypialni) czy wykusz w jadalni będą białe drewniane żaluzję.
Wzrok sąsiadów nam nie straszny bo są bardzo daleko i trudno im coś wypatrzyć, a nawet jeśli to większa trauma dla nich niż dla mnie ;)
Co do bezpieczeństwa to jak będę miała wrócić do pracy to założymy sobie system justusa. Koszty całej instalacji z czujkami dla zwierząt to około 2000 zł a koszt miesięczny 50 zł abonamentu więc wydaję się to rozsądną ceną.
Na razie się nie boję bo znikamy na kilka godzin raptem a podjazd do domów i droga jest prywatna i sąsiedzi od razu wyłapali by intruzów ;)

Niestety nadal brak imienia.. każde jakie wpadnie nam do głowy to mówimy na głos i jakoś żadne do nas nie przemawia..
Ostatnio stwierdziliśmy, że jak nic nie wymyślimy to będzie Patryk choć mi to imię tak na 100% nie przemawia.. tzn nie czuję nic szczególnego mówiąc o nim.. :sorry:

Cocosh wystrój bajeczny.. uwielbiam takie światełka jak się leży w łóżku.. A intryguje mnie jeszcze jedna rzecz.. pisałaś kiedyś, że urzekły Cię takie duże okna.. nie masz firanek.. rozumiem ale czy macie rolety zewnętrzne? W jakiś sposób się możecie zasłonić od oczu sąsiadów? A co z bezpieczeństwem ? Jak np wyjeżdżacie na cały dzień z domu? Ja to taki przewidujący człek jestem i stąd od razu takie myśli że osobiście bałabym się, że ktoś mi się włamie i przede wszystkim zniszczy to na co tak starannie pracuje..

Dzięki Fanti ja właśnie też uwielbiam światełka.
Nie mam firanek - będą tylko zasłony zaciemniające jak już przyjdzie finansowy moment na nie ;)
Wypatrzyłam fajną firmę na blogu, która przyjeżdża ze wszystkim i dobiera się materiał i karnisze u siebie:
hotelove - tkaniny & dekoracje
a tu blog :
zasłony na wymiar — H O U S E L O V E S
planuję podobny efekt ( szare zasłony ) ale troszkę surowszą tkaninę, mniej "idealną" niż na blogu.
Firanek nigdy nie lubiłam, więc nie planujemy. Rolet zewnętrznych nie mamy i też nie planujemy.
W Kilku miejscach jak okna połaciowe, kuchnia, drzwi wewnętrzne( są całe przeszklone i wyglądają tak samo jak okno balkonowe w sypialni) czy wykusz w jadalni będą białe drewniane żaluzję.
Wzrok sąsiadów nam nie straszny bo są bardzo daleko i trudno im coś wypatrzyć, a nawet jeśli to większa trauma dla nich niż dla mnie ;)
Co do bezpieczeństwa to jak będę miała wrócić do pracy to założymy sobie system justusa. Koszty całej instalacji z czujkami dla zwierząt to około 2000 zł a koszt miesięczny 50 zł abonamentu więc wydaję się to rozsądną ceną.
Na razie się nie boję bo znikamy na kilka godzin raptem a podjazd do domów i droga jest prywatna i sąsiedzi od razu wyłapali by intruzów ;)

Barbra wiem że kusi tak już robić kącik dla Grzesia ale nie za wcześnie na łóżeczko?
Cocosh rzeczywiście cena ochrony mała , Ale chyba nie czekała bym tylko od razu bym chciała.

Barbra wiem że kusi tak już robić kącik dla Grzesia ale nie za wcześnie na łóżeczko?
Cocosh rzeczywiście cena ochrony mała , Ale chyba nie czekała bym tylko od razu bym chciała.

Fanti racja lepiej od razu zainwestować. Moi rodzice mieszkają na przedmieściach dom obok domu. Pewnego ranka moj tato wyjechał na godzinkę na grzyby i co dom okradziony. Nie ma zartów. Mimo że była 9 rano nikt nic nie widział. Polak mądry po szkodzie teraz już jest ochrona. Dodam że teraz złodzieje obserwują swoje ofiary i to przez długi czas.

Witam sie i ja korzystajac z chwili wolnego. Goscie poszli z m na zakupy. Wiec ja ogarnlam ten balagan. Uff jutro rano wyjezdzaja. Jestem w szoku jak niektórzy maja podejscie do dzieci. Oni maja 2.5 chlopca i maly prawie nic nie je tylko pije kakao. A to podje cukiereczek zlize dżem z kanapki itp.
A teraz mam jeszcze kolejnego stresa: niby orzechodzilam ospę, corka też ale obie mialysmy kontakt z chorym dzieckiem i boje sie zeby cos sie nie przypaletalo. Macie jakies doswiadczenie z ospa w ciąży?
A Fanti może poczekaj z imieniem aż sie malutki urodzi zobaczycie go i wtedy od razu cos przypasujecie.
Cocosh fajnie to wygląda.
Molej niedzieli. :)

Jak mialas ospe to mozesz Półpaścca zlapac.Lepiej obserwowac,a najlepiej zajsc do lekarza ..

reklama
Do góry