reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Barbra, Volka fajnie tak czasem wyjść do ludzi... prawda?

Fanti pisałaś kiedyś, że znasz dużo dzieci i kojarzą Ci się z nimi różne imiona... pisałaś o Bartku że to indywidualista... chodziło Ci o Bartosza czy Bartłomieja? Kojarzysz jakiegoś Bartłomieja?

reklama
MlodaMama jak pierzesz mundur Twojego mężczyzny? Bo muszę wyprać Zuzce strój na zuchy i nie mam pojęcia jak to zrobić? Czy to się krochmali później żeby było chociaż trochę sztywne?

Barbra fajny wózek chociaż mnie coraz bardziej przekonują brązowe wózki... najbardziej by mi pasowały do kolorów ubranek Bartusia bo pewnie będę go ubierala w beze i niebieskie odcienie... a ja już pisałam że lubię mieć wszystko pod kolor hihi
Ale M kręci na to nosem i pewnie zostaniemy przy czarnym ;)

Ja się obudziłam na siusiu i mam po spaniu znowu boli mnie brzuch :( czuje jak by ktoś mi scisnol i przekrecil żołądek to tak nadchodzi ten ból trwa kilka sekund i przestaje :( nie wiem o co chodzi :(

BarBra a moze to Dzidziuś naciska Ci na żołądek? Długo masz juz te bóle?

Mnie sie udało zdrzemnąć godzinę jak M pojechał do kościoła. Teraz wrócił razem z babką z piekarni.... I wiecie co? Chyba muszę go namówić na pieczenie babki bo sernik i jabłecznik mu wychodzi super a ta babka z piekarni jest taka sobie :/ ale nie miałam ochoty na normalne śniadanie :/

No hej dziewczynki, ja wczoraj dzień pełen wrażeń , od rana zakupy ,potem się pożarlam, że swoim ,bo ten chciał iść na mecz a ja tyle prezentów mam jeszcze do kupienia (w tygodniu po 19 to już zmęczona jestem aby latać po sklepach ) chciałam go puścić ,ale chyba za późno się zgodziłam,bo nie pojechał -mówił ,że już i tak nie zdąży (to był ostatni mecz w sezonie ) potem pojechałam znowu na sklepy i myślałam o tym mężu cały czas ,że kurcze mogłam go wcześniej puścić i co ?!i puknelam na parkingu komuś w auto /; mala ryse na zderzaku komus trzasnelam ,no to poszłam do ochrony na monitoring i zostawiłam swój numer jakby ktoś chciał żebym napisała oświadczenie czy coś ... potem wróciłam do domu i popłakałam się ,przeprosilam męża ,że go nie puściłam, to w nagrodę poszedł do kolegów na spotkanie bo organizowali ,ale nie pił -bo Bartuś przez te żeby taki ma katar, że jak zasnął trzeba było co jakiś czas ściągać i miałbyc w gotowości jakbym sobie nie radziła ... no ale posiedzial i wyluzowal się choć trochę ten mój mąż . Takie wczoraj stresy miałam ,że mała dopiero nad ranem dziś się bardziej mi rusza ...

Witam ;-)
Wczoraj wróciliśmy po 22, mimo wszystko fajnie było, tylko mała dokazywała strasznie.
Dzisiaj zauważyłam, że Antośka zaczęła się przekręcać, bo jej nóżki coraz bliżej mojego żołądka są wyczuwalne :baffled: już się boję jak będzie w niego naciskać.

Za 3h idziemy na imprezę, a moi jeszcze śpią. Może uda mi się na spokojnie zjeść śniadanie ;-)

Witam się z rana :D
W nocy mnie obudziło takie kłucie w dole brzucha ! Ze szok! :( Ale obeocilam się na prawy bok bo akurat jakoś spałam na plecach dziwnie i mi przeszło :p

Isia wciepuje do pralki na 40st. I mam dla niego tylko płyn do czarnych ubrań i poziej wieszam na wieszaku zeby nie był aż tak pomiety :) i tyle właściwie

Mówią żE to baby sa spyrtane!
Mówię mojemu przed wyjazdem wczoraj MASZ ZAPISANE WSZYSTKIE WYMIARY tych pokoi? Tak tak ma... przyjezdzamy do sklepu a on się mnie pyta TO NA ILE TA SZAFA MIAŁA BYĆ?! I w końcu nic nie kupiliśmy bo ON MI BYŁ pewny! Jaka dlugosc jest sciany:D dzisiaj musiałam zebrać dupe o 7 bo oczywiście okazało się wczoraj na zawodach ze brakuje mu jednego startu w zawodach (strzelba) żeby mu licencję przedluzyli brrr :/ i w Żorach staniemy zamówić ta szafę i sofe :) a jestem taka zla bo ja dzisiaj chciałam poleżeć... a jak pojedzie sam zamówić to zamówi pewnie cos innego niż ja bym chciała :/

Dzień dobry... :tak:
My dziś mamy leniwy poranek.. młody dał pospać do 9 prawie więc super! Mąż śpi po nocce więc i my leżymy jeszcze..
Nawet obiadu dziś nie muszę robić bo do mojej mamy idziemy.. jupi.. :-)
Ostatnio znajoma z basenu umawiała się z nami, że dziś z chłopakami mamy na 15 iść do kina i gdzieś potem żeby oni mogli się razem pobawić. Ale miała się w tygodniu jeszcze odezwać czy na pewno. Nie zadzwoniła więc jak sądzę to nie aktualne. Jakoś jak patrzę za okno to mi się nie chce wychodzić.. :sorry:
Zaraz zrobię nam śniadanie i może w łóżku zjemy... :-p a co.. jak lenistwo to lenistwo.. ;-)
Miłego dnia kochane babeczki :-)

reklama
Barbra, Volka fajnie tak czasem wyjść do ludzi... prawda?

Fanti pisałaś kiedyś, że znasz dużo dzieci i kojarzą Ci się z nimi różne imiona... pisałaś o Bartku że to indywidualista... chodziło Ci o Bartosza czy Bartłomieja? Kojarzysz jakiegoś Bartłomieja?

Isia przyznam Ci się, że nie mam pojęcia czy Bartki, które znam (co najmniej 4) to Bartosz czy Bartłomiej. Ale jak sądzę raczej Bartosz.. Na bank spotkałam się z ich oficjalnym imieniem ale teraz nie kojarzę by któryś z nich był Bartłomiejem.
Syn twierdzi, że nigdy nie słyszał imienia Bartłomiej więc raczej Bartek to Bartosz.. :sorry:

Do góry