reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Hej

Bar super, że ktg dobre i skurczybyki się nie pisały.

Fanti dziewczyny dobrze radzą, nie nakrecaj się niepotrzebnie. Będziesz pod kontrolą położnych, lekarzy i tfu tfu gdyby coś nie tak było z ciśnieniem to zareaguja.

Isia nie fajnie z tym spojeniem.

Powiem Wam, że już 3 kg na minusie mam przez te dietę.

reklama
Lewusek super, ze mama z córcia przyjeżdzają :) a próbowałaś sama zrobic żurek? Mój M robił i wyszedł mu super a tylko miał mąkę i czosnek- chyba, no i wodę hihi

elisse, Fanti mam taką nadzieje, ze to przystopuje....

Fanti, to Ty szefowa jesteś :)) ale fajńie, ze jest ktoś kto chce cos zrobic dla innych :)

Fanti, a nie możesz poprosić lekarza o cesarkę? Próbowałaś z nim rozmawiać na ten temat? A moze sa u Was jakieś prywatne szpitale, które maja kontrakt z NFZ i tam powinni Ci bez problemu zrobic tak jak Ty chcesz :)

Isia zapytała jak mi odpisze to dam znać :)
Fanti spokojnie jest wielu lekarzy może warto pójść też do innego na konsultacje a tak po za tym to dziewczyny maja rację wszystko będzie w porządku Bronek to silny chłopak po mamusi :)

Fanti, a nie możesz poprosić lekarza o cesarkę? Próbowałaś z nim rozmawiać na ten temat? A moze sa u Was jakieś prywatne szpitale, które maja kontrakt z NFZ i tam powinni Ci bez problemu zrobic tak jak Ty chcesz :)

No niestety rozmawiałam i z gin i z kardiologiem i mam wrażenie że zostałam potraktowana jak głupek co nie wie na co się decyduję. Wyśmiali mnie i zrobili wykład o niebezpieczeństwie cesarki. Dowiedziałam się że żaden lekarz dobrowolnie nie zdecydował by się na to a ja jestem głupia bo nie wiem na co się decyduję. Dodatkowo dowiedziałam się komu i ile się daje żeby mieć cc ale jeśli to zrobię to mam od razu zmieniać lekarza.

Zabrakło mi rozmowy i zapewnienia mnie że mimo obaw może być ok. Potraktowania mojego problemu moich obaw poważnie. Poczułam się za każdym razem jak gowniara która głupio wpadła a teraz panikuje.

Ogólnie jestem twarda baba, nie pozwalam sobie na chwile słabości na zewnątrz. Zawsze i nad wszystkim staram się panować i nigdy nie okazuje słabości. Ale czasem w domu dopada mnie taki dół że szok.
To nie jest dobre. Bo nawet mąż po 20 latach bycia razem zawsze jest zaskoczony i zupełnie nie umie albo nie chce reagować. Mnie samej wydaje się że kto jak kto ale ja nie mam prawa mieć chwile słabości. Nie umiem odpuścić w niczym. Męczy mnie jak w ciąży ktoś odważy się zapytać mnie jak się czuje. Ostatnio brat coraz częściej stwierdza że w poprzednim wcieleniu musiałam być jakimś generałem. Eh za długo ten mój dołek trwa już. Oby jutro wróciła normalność :(

Fanti, nie nakręcaj sie. Nie jesteś za stara na dziecko, nie jesteś pierworódką, jesteś zdrowa. Masz uregulowane nadciśnienie tętnicze, co oznacza ze jesteś dobrze prowadzona przez swojego kardiologa. Tętno w ciąży każda z nas ma wyższe, u mnie średnio 100-120/min, tez norma u ciężarnych. Jeśli coś będzie nie tak podczas porodu na pewno lekarza szybka podejmą decyzje o cesarce. Ja myśle, ze te wszystkie Twoje niepewności biorą się z przerażenia przed porodem naturalnym, zgadza się? Jesli czujesz, ze nie podołasz, ze nie masz sił, w co watpię, bo wierze, ze jesteś silna kobieta, ale jesli tak jest to możesz iść do psychologa. Po rozmowie z Tobą moze wystawić zaświadczenie o wskazaniu do CC :)

Isia kuzynka napisała mi że nie wie na ile się rozeszło ale nadal się rozchodzi a jest w 35 tc i na dodatek jest położna hehe chciałam żeby była przy moim porodzie ale nie wyszło bo sama ledwo co będzie po swoim :)

reklama
Do góry