reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

BarBra ale ja niekumata, teraz zaczaiłam, że Ty przecież Barbara jesteś :-D A pisałam, że świętujemy w domu barbórkę :-D Więc moja droga samych pogodnych dni i dużo uśmiechu :-) A miałam pisać Ci, że mój mąż bywa na zakupach w Leroy Merline w którym pracujesz, oczywiście związanych z pracą :)

reklama
Oj dziewczyny, a ja bym zamiast tego 500zl po stokroć wolała, żeby w moim kraju mozna bylo pracować za godziwe pieniądze nie martwiąc się czy np jutro będę miała gdzie wracać, zakladajac ze w ogole mam pracę, czy pod koniec miesiąca będziemy musieli odmawiać sobie mnóstwa rzeczy, żeby jakoś dotrwac do wypłaty. Chciałabym żeby tu było tak, zeby bylo można jakieś pieniądze odłożyć na czarną godzinę pracując te 8 godzin, a nie łapać się za 3 roboty na raz, kosztem swojej rodziny, czasu dla dzieci itp. Te 500 zł na pewno się przydadzą, ale jak dla mnie to kropla w morzu potrzeb - teraz bez tego jakoś sobie radzimy, a dostając taką zapomogę szybko będziemy czuć niedosyt, bo człowiekowi wiecznie będzie mało i jego potrzeby będą wzrastać ;) co do patologii wykorzystującej taką pomoc - miałam doskonały qprzyklad w postaci dawnych sąsiadów - rodzice nie pracujący, 5 dzieci w pokoiku 15m. I nie jestem pewna czy to aby nie jest i 6 dziecko, ale jaka to różnica, skoro do pracy "iść się nie oplaca" (to są słowa ojca dzieci) , skoro państwo da zapomogę większą, niż by była jakby chociaż jeden rodzic pracował. I jest to bardzo nie fair w stosunku do osób którym faktycznie jest trudno wiązać koniec z końcem mocno się starając i pracując po kilka etatów - takim osobom należy się pomóc, a nie kombinatorstwie co tylko myśli co zrobić żeby się nie narobić. I zauważyłam dziwna zależność, taka rodzina nie ma co go garnka włożyć a na alkohol zawsze się znajdą pieniądze. A jak nie ma co włożyć to nie ma co się stresować, przecież państwo "da" czy w postaci obiadow dla dzieci czy tych darow typu makaron, mleko czy kasza, wtedy spokojnie na flachę wystarczy. Jak dla mnie to temat rzeka, nie da się faktycznie każdej rodziny i sytuacji do jednego worka wrzucić, zawsze znajdzie się ktoś kto taką pomoc będzie naduzywal i ktoś komu te pieniądze faktycznie pomogą

Fani i Volka o ja też grudniowe, ale żadnej imprezy nie robię :rofl2: za to połowa rodziny jest ze stycznia i właśnie za miesiąc przypadają nam dwie pięcdziesiatki, a pomysłów na prezenty jak nie było tak nie ma.

Dzastibasti co do przetluszczajacych się włosów może i faktycznie to od oliwki (nawiasem mówiąc fajnie działa na włosy jako maska), jak to nie od tego to polecam suchy szampon - mi włosy wytrzymują góra półtora dnia, a tak to 2 dni dociagne do końca, jak mi już bardzo przeszkadzają, a nie chce mi się natychmiast iść myć włosów :sorry:

Barbra jak dla mnie Twój mąż nie chce źle, w koncu za chwile bedzie mial mniej mysli na pracę, musisz tylko mu wytłumaczyć ze żona tez jest ważna i czasami potrzebuje uwagi ;)

Ostatnia edycja:
BarBra najlepszego :)
Misssoni ja w centrali już 11 lat.

Fanti zgadzam się z Tobą. Zrobią mega dziurę w budżecie a potem będą na siłę to łatać wprowadzając nowe podatki, a to na banki a to na sklepy i w sumie dla przeciętnego człowieka podrożeją usługi i produkty.

Ja wróciłam do pracy jak Mała miała 9 miesięcy, najpierw była z nianią a potem w żłobku. Teraz wrócę po roku, na państwowy żłobek nie ma co liczyć. Wolałabym żeby ta kasa była wydana na nowe miejsca w żłobkach/przedszkolach ew. na zapewnienie kobietom wynagrodzenia żeby dłużej mogły z dzieciakami zostać w domu.

Dzasti mi akurat mniej się przetłuszczają włosy teraz, ale normalnie co drugi dzień myję. Żeby się mniej przetłuszczały śpię w związanych żeby twarzy nie dotykały i ratuję się suchym szamponem :)

Ostatnia edycja:
Isia pracowalam ;) ja mam 27 lat. Pracowalam zanim urodzilam blizniaki i po urodzeniu tez probowalam wrocic do pracy,ale co chwile byly chore i to nie mialo sensu. Napisalam tylko,ze nie pracowalam jal zaszlam teraz w ciaze. Aaa i ja tez nigdy na zadna pomoc nie liczylam i nadal w sumie nie licze. Po prostu ciesze sir jesli faktycznir bedzie taka mozliwosc. A Ty w tym momencie potraktowalas mnie jak jaliegos darmozjada kompletnie nic o mnie nie wiedząc,po jednej wypowiedzi.

Volka kochana czyli pracowalas :) a ja też się cieszę na możliwość otrzymania 500 zł tylko dla każdego człowieka... a nie ze ktoś ma lepszą sytuacje finansowa to już nie dostanie... rozumiesz co mam na myśli?

Barbra wszystkiego najlepszego!

A my właśnie wróciliśmy z sali zabaw. Zuzka szalała 2,5 godziny a ja plotkowalam z koleżanką... i wiecie ile mnie to wyjście wyszło? 45 zł... masakra jakaś:/

Chcą wprowadzić wyższy podatek dla marketów. W sumie ich argument do mnie by trafił. Ale.. No właśnie kto za to zapłaci? My zwykli klienci. Bo to oznacza że w cenach będziemy mieli podwyższenie tego podatku dla marketów. Tak samo te 500zł z nikąd się nie wezmą. jak powiększy się dług publiczny kogoś trzeba będzie tym obciążyć czyli osoby pracujące czyli np mnie.
Uczciwie pracuje a nie jeden raz mam mniej niż wiele tych rodzin żyjących z opieki społecznej. Nigdy nic nie dostałam za darmo. Skończyłam 2 różne kierunki studiów po to by za 2 tyś pracować. Oni ani na kształcenie nie wydali nic, wstawać nie muszą do pracy ani odpowiadać za nic. Dziewczyna która chodziła ze mną do podstawówki ma w tej chwili 5 dzieci. Ani dnia nie ma przepracowanego. Jej mąż wiecznie się miga od pracy. Oboje palą on pije ona nie wiem nie widziałam jej pijanej. Ona sama powiedziała nie dawno że nie zamierza pracować bo po co. Niczego jej nie brakuje a dzieci uczą się radzić sobie w życiu. To jest podejście co?

Z innej beczk. Oliwier bardzo dziękuję wszystkim bb ciociom serdecznie dziękuje za życzenia.:)

Ależ jestem zła . Naskrobalam Wam felieton normalnie i mi się usunął . Wiec w skrócie napisze by się już nie denerwować ...

Jeśli chodzi o 500+ to nie macie co się tu denerwować na siebie itp jeszcze mleko się nie rozlalo i nie ma co się złościc. Zobaczymy jak to wejdzie w życie. ;) a jak będziecie się złościc i denerwować to Wam dzieciaki dziś w nocy dadzą popalić -zobaczycie :D

Fanti ,Volka spełnienia marzeń dm chłopców i udanych imprez urodzinowych ;) Barbra Tobie również wszystkiego najlepszego ;)

I na Tobie Basiu pozostając musisz porozmawiać z mężem w żadnym wypadku nie tłumic takich odczuć i emocji. Tym bardziej w tym stanie ... ja wczoraj też miałam dola z tego samego powodu. Mąż wraca z pracy bawi się z godzinkę z synkiem poczym go kapie i usypia a potem siada i robi projekty do nocy... i tak leżąc prosiłam by mnie przytulił ,wystraszył się ,że coś się stało, ja odparłam, że brakuje mi męża ( wspólne wieczorne filmy ,gry i rozmowy ) temu się zrobiło smutno i mówi ,że robi to dla nas ,żele okres przedświąteczny i ma masę pracy itp , ale widział po mnie ,że chciałabym aby czas tez i dla mnie miał więc poprosił o godzinkę ,a po niej włączył film przyniósł słodkości i oglądaliśmy wtuleni ,a następnie poszliśmy w końcu razem spać ;). Myślę ,że Twój tez się postara poświęcić Tobie czas tylko trzeba bez nerwów mu o tym powiedzieć .

Dzastibasti mi też się przetluszczaja, ale myje co drugi dzień (chyba ,że gdzieś mam wyjść w odwiedziny czy coś ) a tak to tez pomaga mi suchy szampon. Zresztą teraz na dwór ubieram czapkę ,wiec nie widać hie hie ;)

Volka, Fanti wszystkiego najlepszego dla chłopaków :) grudniowi chłopacy to fajne synki są ;) mój były facet-7 lat byliśmy razem urodził się 3 grudnia. Dobry z niego chłopak był:)

Dziewczyny to się cieszę, że nie jestem sama z tymi przetłuszczającymi się włosami :p Zakupie w razie potrzeby ten suchy szampon, będzie na niespodziewane wyjścia :)

Nie denerwujcie się nie potrzebie z tym 500 zł, bo czy to wejdzie w życie czy nie to nie zależy od nas, a szkoda się denerwować. I jak tak czytam, że piszecie, że patologie to będzie szerzyć, że znacie dużo ludzi którym się nie chce pracować bo państwo da to się założę, że żadna z Was by się z nimi nie chciała zamienić, a że to niesprawiedliwe to cóż takie jest życie, nigdy nie było sprawiedliwości i nie będzie.

reklama
Do góry