reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Zresztą tyle ile dyskusji tyle zdań... Rząd nie robi nam, ludziom dobrze tylko robi dobrze sobie a ludzi to oni mają gdzieś...
Zobaczymy na co jeszcze wpadną, tzn na jaki pomysł bo może się okazać, że oni bardzo chcieli dać wszystkim matkom po 500 zł ale niestety nie dostanie nikt bo finanse Państwa są w takim strasznym stanie po rządach PO...

No wlasnie. Dlatego tez nie marudzmy i nie narzekajmy. Narzekac moglismy jak nam PO wszystko co polskie wyprzedawalo.. Teraz kciukasy zacisniete bo musi byc lepiej !! :)

reklama
Misssoni on nie wychodzi nigdzie bo czasu na to nie ma jak wraca z roboty to je i idzie spać a mi bardziej chodzi o to właśnie żeby sprawiedliwie się jakoś podzielili tak jak manka napisała ale mój jest spokojny i bardzo ugodowy więc kiepsko to widze

Tak tylko skad ja mam wziac pensje skoro nie pracowalam? Nie dostane macierzynskiego,wiec tez sie ciesze,ze bedzie przez rok becikowe.

Misssoni on nie wychodzi nigdzie bo czasu na to nie ma jak wraca z roboty to je i idzie spać a mi bardziej chodzi o to właśnie żeby sprawiedliwie się jakoś podzielili tak jak manka napisała ale mój jest spokojny i bardzo ugodowy więc kiepsko to widze

Czyli daje się wykorzystywać? Czy wy dopiero rozkręcacie firmę? Bo jeżeli tak to może później ktoś będzie mógł go zastąpić w niektórych sprawach. Albo szkolenie z asertywności

Uff, w końcu udało mi się usiąść. Mała zasnęła obok mnie, więc mam chwilę :-)
Bar Bra- nie przejmuj się tym tak, jak pojawi się dziecko to pewnie się to zmieni. Będzie chciał więcej czasu spędzać z Wami.
Mój był tylko raz ze mną na wizycie, na dodatek było to w pierwszej ciąży. Facetów coś takiego nie kręci, mój mi zawsze mówił, że jak się urodzi to uwierzy :-D
manka- masz rację :tak: dla każdego, kto usłyszy, że państwo chce coś dać, pierwsza myśl "patologia". Postawa rządu jest ok, chcą coś dać na dziecko, w końcu. Będą i tacy co się im to podobać nie będzie, nie każdemu da się dogodzić.
volka- właśnie, czemu kobiecie, która poświęca się i woli wychować dzieci nic się nie należy? przecież to też ciężka praca.
Jak urodziłam Emi i miała może z 5 mc, to usłyszałam od teście, że mam wracać do pracy- niestety ona na mnie nie czekała. Nie wyobrażam sobie zostawić takiego maleństwa i iść na 8h.

Manka skoro teraz tak cudownie z PiS to czemu nadal siedzisz za granicą?
Ty myślisz że PiS skąd te pieniądze wszystkie weźmie co obiecuje?? Namaluje sobie? Otóż nie to będzie jeszcze większe zadłużenie państwa. A kto to spłaca? My pracujący podatnicy.
Ja nie uważam się za bogatą ani za patologie ale nigdy na nic się nie łapie bo za dużo wyliczają nam na osobę. Mąż dostaje na rękę 2800 ja 2200 jest nas 3 a dziwnym trafem mamy na osobę 2100, i nic nie dostaje żadnych dodatkowo żadnych rodzinnych itd. Uczciwie pracujemy płacimy rachunki ale kogo to obchodzi że samych opłat miesięcznie mamy ponad 1600zł.
Jeśli wprowadzą próg to w życiu się nie załapie na te 500,
Arusiowa dodatki za święta nocki i nadgodziny nie wchodzą do średniej pensji u nas. I nie były pod stołem płacone. Pracuje w państwowej firmie tam nie ma nic pod stołem chyba że sobie ukradniesz. Ale moim zdaniem nie ma co :p
Uważam że lepiej zakończyć już Ten temat bo nie zrozumie głodnego syty...

Barbra wszystkiego najlepszego kochana. Mniej nerwów więcej uśmiechu. :)
Co do męża raczej nie poradzę nic bo wg mnie tylko rozmowa może pomóc A to już musisz Tak poprowadzić żeby dotarło.

reklama
Nie powiedzialam ze jest cudownie jak jest PiS :) i kiedys juz pisalam, ze moze byc lepiej a moze byc gorzej :)
Moze sie wlasnie nie powinnam wypowiadac bo mnie te 500 zl i nic innego w naszym kraju na razie mnie dotyczy ale jednak licze sie z tym ze tam wroce i interesuja mnie takie rzeczy. A obecnie siedze za granica pewnie z tego powodu co wiekszosc ludzi. Dla pieniedzy :) Bo w przeliczeniu na zlotowki duzo odkladam. A jezeli nie przeliczam to tak czy tak da sie normalnie utrzymac jezeli pracuja dwie osoby czego na razie nie mozna powiedzieciec o naszym kraju :) Gorzej jak odejde na macierzynski no ale jakos to bedzie.
Dlatego tez prosze mnie nie oceniac jednoznacznie bo wypowiedzialam sie co sadze o jednej ustawie i podejsciu ludzi do niej. :p

Do góry