reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

U nas juz ponad dwa tygodnie nie ma kupy w nocy.. W ogole w tamtym tygodniu byla kupa we wtóre a potem dopiero w niegziele ale ratowaliśmy sie czopkiem którego nie zdążyłam włożyć a kupa wyszła pięknie w ilości olbrzymiej..Rafał miał skok jakis.. Wcześnie kupal 1-2 razy w ciagu dnia następnego nic i tak znowu.. Teraz w poniedziałek nic wczoraj kupa obok pieluchy dzis jeszcze nic..

reklama
no u nas wyraźnie się zaczyna wszystko stabilizować.. mamy już swój rytm dobowy od dłuższego czasu bez odchyleń więc mam nadzieje że bedzie juz ładnie :) powoli zaczynamy wchodzic w ten wiek gdy się zaczynamy uczyć.. :) coraz więcej się śmiejemy, gadamy, przyglądamy się i interesujemy się zabaweczkami.. dlatego rodzice szukają idealnej maty edukacyjnej, dzięki której bedą mogli jeszcze więcej czasu poświęcać dziecku :)

No tak, miłośniczki mlecznych balonów się znalazły:-) potem to się już karmi tak że mleka nie widać, piersi są normalne, nie wzbieraja, są wiecznie miękkie i "oklapłe", a mleka jest ile trzeba:-) bez schiz, na spokojnie:-)
Elżbietka nigdy nie mów nigdy. Ja zawsze miałam karmić rok a każda z dzdziewczynek karmiłam po 25 miesięcy;-)teraz też planuje maks półtora roku Ale zobaczymy

Cześć, dawno nie zaglądałam...ale nie mamy zbyt fajnie, gdy tylko coś się stabilizuje, to zaraz bach i wszystko pada.. mamy za sobą pobyt w szpitalu z powodu obrzęku krtani (7 tydzień życia), a obecnie zapalenie płuc.. ręce mi opadaja.. lekarze mówią, że to dlatego że wcześniak..

jeśli chodzi o kupy, od miesiąca u nas są raz w tygodniu, przy czym wczesniej wywoływane.. 2 dni temu zrobił sam.. ta zmiana nastąpiła nagle..wczesniej robił ich kilka dziennie..

pozdrawiam serdecznie wszystkie nasze maluszki

Justynka, a mnie zaciekawilo jedno. Skąd Ty wiesz kiedy masz mleko pierwszej fazy i ze masz je tak rzadko? Z tego co wiem jest ono po to by dziecko sie napilo kiedy potrzebuje więc produkuje sie w miarę szybko....
mi jeszcze piersi nie chcą klapnac do końca, choć bywają już takie dni. Czekam na to. Bo póki co bez wkladek laktacyjnych ani rusz...
dziewczyny, niektóre z Was to doświadczone mamy, czy u którejś kiedyś pojawiły sie niteczki krwi w kupie? Pediatra mówi ze może to być jeszcze kwestia tego wirusa co nas zaatakował, ale ja sie stresuje jakoś...

Ostatnia edycja:
Z@t - ja bym chciała przestać karmić ok 12-go miesiąca życia Franka ale już widzę że to będzie trudne:) ta intymność i czułość, uśmiechy najpiękniejsze są dla mnie niepowtarzalne. Poza tym świadomość że nikt nie jest w stanie zaspokoić potrzeby dziecka oprócz mnie sprawia, że czuje się wyjątkowa. Nie jestem zaborcza, ale uwielbiam te chwile. No i póki co cycek jest lekarstwem na każdy ból i przykrość.

Justynka - jak chcesz poświęcać dziecku więcej czasu kupując mate edukacyjną? Przecież o to w niej chodzi żeby dziecko bawiło się otaczającymi je zabawkami. Swoją drogą też szukam idealnej. Franek się pięknie sam zajmuje jak ma się na co przyglądać i dotykać rączkami. Zaczyna nawet chwytać:)

reklama
Do góry