reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Sunajka ja mam nadzieje ze tym razem to oczyszczanie, ale z pierwsza córka najpierw wymiotowalam do 26 tygodnia a pozniej od 36 do 42 także chyba taki moj urok... Teraz miałam mdlosci do 17 tygodnia no o teraz znowu wróciły....

Ja tez nie mam jeszcze imienia... Masakra hehe

Aż się boję wchodzić teraz na forum, same objawy porodowe;) |Gratuluję mamusiom, które już powitały maluszki na świecie;)

Ja się z jednej strony doczekać nie mogę, ale z drugiej niech jeszcze posiedzi... Chyba potrzebuję jeszcze trochę czasu:p Na kupienie kanapy, ugotowanie i zamrożenie kilku obiadów, spakowanie torby do szpitala.... Dziecko już spakowane, ale ja kompletnie nie;/ No i wciąż chodzę do pracy, nie mam na nic czasu. A jestem taka wolna, że masakra;)

Nogi puchną odrobinę mniej, dłonie już tak nie swędzą. Okazało się, że to zwykła egzema, jakaś reakcja uczuleniowa. W każdym razie nic z wątrobą:)

Ja odczuwam skurcze niebolesne, ale mało przyjemne. I w ogóle nie wiem, gdzie się ich spodziewać. Dziś np. miałam je w .... tyłku. Czy to w ogóle jest możliwe?!:p

A i taka mała sprawa... Delikatnie boję się porodu i staram się nie myśleć o nic wcale.

a ja leze w szpitalu , glupia rurka do nerki sie zapycha :( bez mojego P to lipa , tak to on mi strzykawka przeplukuje sola fizjologiczna... caly dzien mam rozwolnienie i wymiotowac mi sie chce nie wiem czemu :(
i trzymajcie kciuki jutro moj lekarz bedzie w szpitalu i bedziemy rozmawiac o cesarce ...

Charlie trzymam kciuki
Xenian najpierw ciąża straszą a teraz porodami zarazliwe uwaga ;-)
Może malenstwo ucisnelo na jakiś nerw tak jak mi w pachwinie
Zarunia jak tam się kulasz ponarzekaj postrasz objawami porodu ;-)

Kasita moj organizm sie tez oczyszcza... cala ciaze wlasciwie. tyle, ze dolem... po srodku ciazy bylo nieco spokojniej. ograniczalo sie do jednego razu dziennie. a teraz pod koniec, zwlaszcza od kiedy jem zelazo to znow jakas porazka. latam po kilka razy dziennie. czasem mi sie wydaje, ze zaraz swoje jelita tam oddam... a najgorsze, ze pomimo tego coagle mam ucisk w kichach. a teraz ruga noc z rzedu czuje bol zoladka. wiem, E to co jem mi nie pomaga. ale jak probowalam jesc delikatniej to i tak zero roznicy. ehh... przez to dlugo leze i usnac nie moge. potem sie budze co chwila. ze nie wspolne o wizytach w wc.

Charlie ponarzekalam sobie. a potem pomyslalam o Tobie... i chyba nie powinnam tyle jeczec. Ty masz zdecydowanie wieksze prawo do tego.
zycze owocnej rozmowy jutro z lekarzem :tak:.

Krropelka ależ masz prawo jęczec ! jestes w ciazy i tez się męczysz ! ja do kibla w szpitalu po lekach latam 10 razy do łazienki siku i jeszczr ciagle worek pełen.. podwojne siku :D i raz poszlam tylko spłukać worek do kibelka i drzwi w lazience sie nie zamykały i jakas dziewczyna weszla i pomyslala ze ja sikam na stojaco haha az krzyknela tak sie przerazila a dopiero potem zobaczyla ze ja trzymam rurke z workiem i kranikiem :D ale mi było głupio :O

reklama
Charlie w nocy to czlowiek nest bardziej strachliwy. wiem po sobie. wczoraj moj M polozyl sie wczesniej ode mnie. wszelkie dzwieki zanikly wiec bylam pewna, ze spi. ja dlugo lezalam w wannie a potem jeszcze balsamy mycie zebow itp. odwrofilam sie w strone drzwi od lazienki i nagle kogos za nimi zobaczylam. zanim do mnie dotarlo, ze to M to zdarzylam sie wydrzec ze strachu.
a jak jeszcze ta dziewczyna zobaczyla jakies dziwne pozor ie meskie manerwy w damskiej toalecie to sie nie ma co dziwic, ze sie zlekla :tak:.

Do góry