reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Gratulacje dla rozpakowanych. A ile jeszcze zostalo nierozpakowanych. Pewnie garstka. Juz od tygodnia mam skurcze macic. Brzuch mi twardnieje boli bardzo tak jak bym miala zaraz okres dostac. Ostatnio mialam juz skurcze co 1min co mi na ktg pokazalo i rozwarcie na 1cm. Doatalam te tabletki rozkurczowe i w domu caly czas czekam. Ale nic sie nie dzieje. A termin mam na czwartek. Cos moja mala nie chce wychodzic.

Bachuta oj jak chętnie bym pospala. ...
dziś oprócz ssaka nocnego, starszy się rozchorował. Jakis rotawirus albo zatrucie.

Justyna, mało która matka ma pokarm w 1 dobie. U mnie tym razem dopiero w 4 dobie przyszło mleko. Przystawiaj niech się uczy ssać. I dopiero po stymulacji piersi dokarmiać

Wiesz Elżbietka tak zrobiłam najpierw wzięłam go teraz żeby poccmokal zanim mi go zabrali na badania i amciu.. I siara poszla.. Chyba siara jakies cos mokre.. Zaraz eS. Przywiezie mi laktator moze pomoże!

Chciałabym żeby to mleko się pojawilo bo ze mną jest w porządku jak maly bedzie miał dobre badania dzis tez to jutro w południe wrócimy do domu.. A wiesz nigdy nie myślałam ze takie chwilowe rozłąki z Sylwkiem będą dla mnie tak bardzo bolały:(

Justyna, jak pojawia się siara, nie bierz laktatora, bo zmanujesz te cenne krople. jesli masz Rafałka koło siebie - przystawiaj go jak najcześciej. każe ciumkanie sie liczy.
u mnie po pierwszym porodzie nie było opcji dokarmiania i pokarm był szybciej, bo przystawiałam cześciej do piersi. teraz dokarmiane było i troszke dłużej czekałam na pokarm.
jednym słowem: przystawiaj, przystawiaj, przystawiaj. niech on sie uczy, a piersi produkują mleko. za max 2 dni bedziesz lała mlekiem dookoła siebie ;-)

Justynka spokojnie to naturalny proces ze nawał dopiero w 3-4 dobie przychodzi ... dawaj małemu cyca jak najczęściej siara jest mega ważna dla niego bo ma najwięcej przeciwciał twoich a po drugie ssanie stymuluje piersi do produkcji :) w 3 dobie juz więcej pokarmu powinno być. Dokarmiaj juz w ostateczności i będzie git :)
Ja u lekarza w kolejce a mała z mężem! Mam ochotę iść do niej na piechotę jak najszybciej

Dziękuję wam dziewczyny jesteście kochane... :) w nocy się splakalam trochę.. Ale nad ranem twardo zasnęliśmy oboje.. I wstalam z takim mega pozytywnym nastawieniem..

Wzięłam niunia sama pierwszy raz zmieniłam mu pieluchę i przebrałam go w nasze ubranka :) i poraz kolejny jestem z siebie dumna.. :) wczoraj bałam się go wsiąść sama na ręce.. A dzis mogłabym go trzymać caly czas.. Tylko mysz poleżeć bo strasznie mnie krocze boli...

Czekam na eS. Żeby pomógł mi się wreszcie wykąpać i zrzebrac bo juz nie mogę się znieść , moze jak się wykapie to będzie mi jeszcze lepiej :) a na pewno odrazu mi się poprawi jak Sylwuś mnie przytuli :)

Justyna kochana GRATULUJĘ!!! Przystawiaj małego i wrzuć na luz, pokarm na pewno się pojawi bo ZAWSZE się pojawia, mjsialabys być robotem aby mleko nie poplynelo w 3/4 a czasem nawet 5 dobie. Mnie Gosia doila bez końca w 2 dobie, non stop ciumkala żeby sobie wyciumkac ładną laktacje. Nie pozwalaj dokarmiac, możesz poprosić położną żeby sprawdziła technikę ssania i nauczyła Cię ładnie podawać brodawke z otoczka, malusie często łapią za płytko a to nie stymuluje dobrze gruczołu.
Weźmiesz prysznic i od raxu będzie lepiej:-) popatrz też jak ładnie słońce świeci:-) nie dawaj się dolkom...niech Cię ten Es wyprzytula na zapas.

reklama
I tak jak pisała Elżbietka, laktator nie jest Ci potrzebny, Masz ssaka i on sobie wyssie tyle ile będzie chciał, a jak odciagniesz siare to totalny klops, chyba że mu łyżeczka oddasz do buźki, j mnie na oddziale położne robiły tak z kobietami których dzidzie nalykaly się wód i nie chciały wogóle ssać , siara jest na wagę złota.

Do góry