reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

pożyczyć Ci swoją Elżbietko ;-)

Współczuję wam problemów z hemoroidami laseczki aby szybko poznikały

Dziękuję za miłe słowa :-)

Pieniądze szczęścia nie dają ale warto je mieć w granicach rozsądku w szczególności kiedy ma się dzieci
Za dużo nie dobrze za mało też źle
Ale najważniejsze aby się kochać i pomagać sobie bez względu na stan konta
Ja się przyznam że jestem sknera w wydawaniu pieniędzy pięć razy pomyślę zanim wydam
a jak jakiś większy zakup to już w ogóle
debetu na koncie nigdy nie miałam za to rodzina mojego męża się w tym lubuje i on niestety też ma takie ciągutki:-(

reklama
My oboje jestesmy oszczędne sknery.. Przesadnie... Bo zawsze mamy niby odlozona wieksza ilość kasy.. Ale zawsze jest to ale.. Musi być jqkas zelazna rezerwa na wypadek gdyby juz nie raz uratowalo nam to Tylek.. Chociażby z tym mieszkaniem mieliśmy na kaucje.. Ale zawsze lepiej miec zapas i narzekać niz nie mię i plakac...czyx nie?

Dokładnie tak, przy dzieciach trzeba odkładać i mieć pieniążki na nieprzewidziane wydatki, choroby, wyjazdy, komunie, chrzciny itd. I wiadomo że szczęścia nie dają, ale dają frajdę i psychiczny luz.
Elżbietka podziel się szyjką, daj chociaż pół centymetra;-)
Mamusia dużego masz brzdąca w brzuszku, super pasiecie te swoje dzieciaczki:-)

Elżbietka, Mamusia gratuluję udanych wizyt :) Cieszę się że szyjki ok i Bobasy ładnie rosną :)

Macie rację. Jeśli chodzi o kasę to nawet mały zapas daje duży luz psychiczny.

My dziś postawiliśmy wyprawkową kropkę nad i mianowicie zamówiliśmy wózek. Stanęło na Bebetto luca.

Załączniki

• 1422391838569.jpg
    1422391838569.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 47
chetnie dam wam tej szyjki, bo moja to chyba jakaś żelazna.
przy pierwszym porodzie po ponad 30 godz skurczy doszła do 4 cm:baffled:. fakt, młody zadarł głowe i nie mógł wejsc do kanału dobrze, wiec może trochę dlatego. skończyło się cc.
w drugiej ciązy, jak sie okazało, że dzieciątko jest martwe też rozwarcie nie chciało sie zrobić. dali podwójną dawkę tabletek a szyjka jak trzymała tak trzymała, pomimo okropnych skurczy. w końcu rozszerzyli ją "ręcznie":-(.
mam nadzieję, ze teraz puści na czas. i że bee mogła przynajmniej spróbować urodzić SN. ale lekarz ciągle mówi, że jak dziecko będzie ponad 4 kg, to kieruje na cc:dry:.

co do finansów - ja mogę przepuścić każde pieniądze:sorry2:. dobrze że maż bardziej myślący, choć jak się uprę, to przekonam go zakupu wszystkiego chyba:-D.
teraz nam jeszcze franciszek szwajcarski troszkę nadprogramowo skubie z konta:wściekła/y:

kradz - piękny wózek

Kradz, fajny!
My wczoraj złożyliśmy navingtona cadeta- moje marzenie i dzisiaj chciałam schować przygotowanego do wozkowni a tam zawalone rowerami...musiałam sprzątać w tej wozkowni i dosłownie nasz i Tosiowa spacerówki to jedyne wózki.

kradz fajny wozio :tak:. my tez czekamy na nasz. chcialabym zdby ofzyszedl jak najszybciej zebym mogla juz miec pewnosc, ze bedzie zanim urodze.

a mnie cos po poludniu glowa zaczela bolec. i znow tak idiotycznie - prawa skron i oczodol. odbylam nawet po poludniowa drzemke, ale nic nie pomogla na bol :no:
i jeszcze moj M cos sie rozklada. mielismy dzis jechac na zakupy po jego pracy, ale nie mialam sumienia go wlec. wlasciwie jak wrocil to zjadl cos, wzial prysznic i zalegl na sofie w pizamce.

Kradz gratuluje wizyty! Ale Twoja Hania duza! Ja byłam w ten sam dzien co ty na wizycie, termin tez mam na 03.03 i Piotruś ważył 2400g. Moze nie bedzie olbrzymi.

Elzbietka, Mamusia Wam tez gratuluje udanych wizyt i dużych dzieciaczkow. Super!

Z@t ja tez sie moge szyjka podzielić. Moja długa i twarda, obstawiam, ze urodże po terminie. Moja mama nas rodziła 2 tyg po terminie. I miała wywolywany porod i kleszczowo wyciągane dzieci. Takze ciekawe jak to bedzie u mnie. I ciekawostka - Ty Z@t wazylaś duzo, a ja miałam 60 cm i wazylam 2300g tylko, byłam glizda:))

Agawa rzeczywiście byłaś długa i chudziutka:-) dziękuję za szyjkę:-) moją póki co na pół centymetra trzyma twardo pessar i się nie daje:-)

reklama
mamusia gratuluję udanej wizyty i dużego dzidziusia
z@t co ty robisz w środku nocy ja normalnie mimo że oszczędny tryb życia prowadzę to przed 11 lulu bo nie daję rady
a ostatnio to nawet w dzień drzemka bo jak nie to ok 17 oczy mi się same zamykają normalnie masakra śpioch na całego ale jak to się mówi raz nie zawsze
Jak zdejmą Tobie pessar to pewnie w dwupaku za długo to nie pochodzisz
kradz fajna bryka :-)

A moja córa ma 13 lutego balik i wymyśliłyśmy strój pawia teraz będę siedzieć, wymyślać i dłubać ma dwa tygodnie na realizację

Do góry