reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2015

Inezk... Tez mam termin na ten dzień

Z@t zlotko, może cie odwiedzić w tym szpitalu cooo?

Plan do końca. Stycznia jest bardzo dobry. Ja dzis wędruje do apteki. I kupuje termometr i aspirator i kilka drobiazgów.. Proszek mam loveli jeszcze plyn i basta.. Ale narazie nie mam gdzie układać...

reklama
No właśnie kradz, tylko szpitalu mogę się skryć:-)muszę odpoczywać jak najwięcej dla dobra Gosi w brzuszku a w domu nie umiem, po prostu nie umiem leżeć dłużej niż 15 minut ciurkiem, widzę pyłek na podłodze i od razu lecę do schowka po miotłę, a jak już wstałam to od razu robię 100 tyś innych rzeczy. Umiem sobie odpuścić wiele rzeczy tyle że przy moich dzieciach naprawdę błyskawicznie robi się taki bałagan ze się potykamy. One czasem sprzątają, ale trwa to bardzo długo, jest różnej jakości i i tak muszę poprawiać. A do tego trzeba pochwalić i wzmocnić tę ich dobrą wolę i obowiazkowosc:-)

Aknytsuj no pewnie, jak się dowiem ile będę tu jeszcze leżakować to napewno się zgłosze po towarzystwo:-) a jaki termometr kupujesz? Taki zwykły elektryczny pod paszke, do buzi tudzież w inny otwór czy taki bezdotykowy? Ja się zastanawiam z racji stada dzieci ze ten bezdotykowy mierzy szybciej ale chyba mniej dokładnie...macie jakieś doświadczenia?
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn które miały już pessar:czy też miałyście wrażenie jakby Wam wody się sączyły? Bo u mnie jakiś dramat z ilością wilgotności, jakby mój pęcherz na bieżąco się opróżniał:-S

Ja na święta dostałam termometr bezdotykowy od szwagierki. Mają 5 miesięczną córkę i u nich się sprawdził. Jak sprawdzałam na zdrowych osobach to tez mierzy bardzo dobrze.
Apteczne zakupy robie w Gemini. Wychodzi sporo taniej.

napisalam post i mi zniknal :no:

a pisalam, ze ja mam termometr do ucha z wyniennymi koncowkami. i tylko zastanawia mnie do jak malego dziecka da rade go uzyc? czy wejdzie w takie malutkie niemowlece uszko? bo nabylam go jak Filip mial juz co najmniej rok. i od tego czasu sprawdzal sie siwetnie i na nim i na mnie.

z@t mnie pylki nie przerazaja. gonie dopiero za wiekszymi kotami. i potrafie juz nawet zlecic sprzatniecie mojemu M choc wiem, ze nie zrobi tego tak dokladnie jak ja.
za to ciagnie mnie do dzialan kuxhennych. i ciagle musze cos tam wymyslac nowego.

Właśnie nie wiem jaki kupic, każdy będzie dobry bo i tak nie mamy teraz. Żadnego.. Ale mysle o takim. Bez dotykowym właśnie...

Z@t jak będziesz cos wiedziała to daj znać , wpakuje się w autko i przybędę jak rycerz na białym koniu..:)

W zeszłym tygodniu po przeczytaniu Waszych wpisów wzięłam się ostro za siebie;) Zaczęłam rozglądać się poważnie za wyprawką, kupiłam kilka ubranek. Na pewno sporo jeszcze mi brakuje, ale czekam na paczkę z Polski, przejrzę co mi tam rodzina wysyła i potem coś dokupię. W sumie mój bratanek ma teraz miesiąc i już w niektóre rzeczy się nie mieści a wcale do dużych dzieci nie należy, więc też podchodzę rozsądnie do zakupów. Kupiłam dwie lekkie czapeczki i dwie przejściowe. Więcej raczej nie będę potrzebować. Grubej czapy i kombinezonu nie kupuję, bo mam termin na koniec marca i raczej będzie już cieplej.W razie czego owinę dziecię w dodatkowy kocyk;) Mamy też już pieluszki jednorazowe, kilka tetrowych i flanelowych. Kocyki mam różnej grubości więc też się już powstrzymam.

Termometr i aspirator zamówiłam z firmy Haxe. Siorbania smarów ustami sobie nie wyobrażam a podłączania rurki do odkurzacza nie wyobraża sobie mój M. więc stanęło na takim. A termometr powinien być fajny, bo nie ma jednorazowych końcówek. Zobaczymy:)

Zamówiłam też przewijak na komodę, który można założyć też na łóżeczko. Nie wiem, jak to zorganizujemy, bo wciąż jeszcze nie mamy kluczy do nowego domu. Z poważnych rzeczy został jeszcze wózek i fotelik. Zamówimy go pewnie dziś, bo jest już wybrany: Bebetto Nico Plus z fotelikiem Cybex Aton 3.

Wanienkę mamy obiecaną od znajomych. Mam kilka ręczników niemowlęcych. Kosmetyki sobie całkowicie odpuszczam, bo sama nie używam to nie będę też dziecka nimi traktować. Kupię tylko olejek migdałowy do nacierania. Kąpać będziemy w krochmalu albo tureckim mydle, ewentualnie w siemieniu lnianym.

I moje marzenie- chusta do noszenia maluszka. Ciężko wybrać;)

Xenian wiadomo że polecam dydimos, barwy, material miodzio, mam jedną Ale moja ulubioną była ta hopeditz, jest mieciutka, znoszona, pachnie miłością i długim snem moich córeczek:-)...aż się rozmarzylam. Na start jak nie miałam doświadczenia i cierpliwości nosiłam w elastycznej i z łezką w oku się z nią rozstawalam gdy dziecko ważyło te 6-7 kg. A jak były duże i mogły jeździć na plecach dokupilam manduce i tak na zmianę z chustą je nosiłam na plecach. To zdecydowanie super inwestycje, chusta teraz służy jako hamak:-)

reklama
No i kupiłam ten aspirator i termometr.. Sprawdziliśmy wszystko i wygląda solidnie i latwe w użytku... Teraz trzeba poleżeć bo Rafał od rana mocno się rozpycha aż mnie cały. Brzuch boli...

Do góry