reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Ja miałam badania krwi pełne raz. Potem miałam genetyczne. Teraz pobierali mi tylko na TSH i to tylko dlatego, że się skarżę na złe samopoczucie (bo choruję na tarczycę). Co miesiąc badają mi mocz pod różnym kątem.

Wiadomo- fajnie by było mieć przynajmniej morfologię i te podstawowe badania co jakiś czas zlecane, ale... W sumie dobrze się czuję, nic mi się nie dzieje, więc nie panikuję. Miewam czasem tylko takie zawroty głowy, sądziłam, że to początki cukrzycy. Jednak położna wyprowadziła mnie z błędu, bo akurat w tym miesiącu ciąży bardzo zwiększa się produkcja krwi u matki i obniża się przez to ciśnienie (i rzeczywiście na wizycie miałam wyjątkowo niskie). I wiecie co? Ja jej wierzę:) Bo nawet tak siebie teraz obserwuję, że zawroty głowy nie są związane z porami posiłków.

Jak sobie czytam jakie i jak często miałyście badania to rzeczywiście się czasem w głowę drapię:) Ale nie panikuję:) Jestem w Anglii, leczę się po angielsku:)

reklama
Cześć dziewczyny :)

Pojawiamy się do długim dniu :) Zajadałyśmy się bigosem, że aż mi bokami wychodzi :p Do tego dostałam wielki pojemnik na wynos, muszę zamrozić. Jeżeli któraś dalej chętna to tym razem zapraszam do mnie:)
Babcia dziękuję za uściski i pozdrowienia i przesyła dla każdej z Was ucałowania i życzenia zdrówka:)

Iman świetna lista :) Dziękuję Ci bardzo, bardzo za pomoc z forum! Jesteś cudowna:) Maleństo śliczne!

Co do foteli też planuję coś wstawić do pokoju Róży. Jestem na etapie poszukiwać.Widziałam dzisiaj cudowne krzeszło! Piękne i mega wygodne. Chcieliśmy kupić,a tu się okazało że to tylko model wystawowy. Był za drogi, więc teraz tylko stoi jako dodatek na ekspozycji... :(

Kradz płaszczyk super :) Zapomiałam Wam napisać byłam w H&M i ta kurtka, która mi się podobała w internecie okazała się cienka i strasznej jakości :( Muszę szukać dalej.

Konwalianka cudowne wieści :) gratuluję synka! Moja szyjka ma 32mm i też powiedział, że jest ok. I absolutnie nie czuj się wyautowana! Pisz z nami:)))

KasikP super, że wizyta udana i Lenka jest Lenką :)

Z badań miałam już 4razy morfologie i mocz. Dodatkowo miałam : posiew, cytologię, anty Rh, Toksoplazmozę, Hiv, Różyczkę, CMV, HCV i TSH, glukozę na czczo.
Teraz przed wizytą muszę zrobić ponownie anty Rh, toksoplazmowę, mocz , morfologię i glukozę z obciążenim - podobno to jest zalecane.

kasik - dlaczego musicie myśleć o imeniu, jak już wiecie, że jest Lenka.
Kropelka - podziwiam, ja się będę kulinarnie wyżywac na l4:) a teraz ma być szybko i smacznie :)
ana - buu, takie rozczarowania w ciązy nie są mile, ale nich film będzie fajny i dzień zakończony dobrym humorem
Iman - super robota! :) wiek możesz mi dopisać 30 latek :) 31 w grudniu ale ciii!!! kolejna taka lista będzie z datą urodzin :)

wydrukowałam sobie wyniki badan, wygląda, że w normie :) jutro wizyta, prosze o kciuki, ciekawe czy dowiem się kto mieszka w moim brzuszku

Dziewczyny, padam, więc szybciutko się odzywam, godzinę temu wróciłam do domu, a Adam spełnia zachcianki. :p
Zaraz lecę spać, bo zmęczona jestem kompletnie. :p
Buziaki dla każdej z Was!
P.S. Patrycja, dawaj bigos! :p

margarita bardzo chcieliśmy syna, jak na usg ujawniła się dziewczynka to nawet nie mieliśmy imienia i tak w drodze do domu powstała Lenka,
a teraz musimy poszperać po kalendarzu może jakieś inne imię nam się nasunie:tak:
Ja w pokoju małej wstawione mam łózko jedno osobowe- siostra się pozbywała więc przygarnęłam na karmienie i spanie u małej na początek będzie ok, no i jak przyjdą gapie to będą mieli gdzie usiąść:-) a wogóle to nie zamierzam opuszczać męża w sypialni booo potem się nie wbije:-D
Z badań miałam jeszcze tsh robione kontrolnie, a teraz jak pomyśle o badaniu glukozy to Mi ciężko..

Też mówię dobranoc.
Wykończyła mnie ta podróż dzisziejsza... W sumie 13 godzin... Masakra... Padam na pyszczek. Tylko dlaczego tutaj tak zimno??? Grzejnik cieplutki w sypialni, a wczoraj spałam przy otwartym oknie, w koszulce na ramiączka i nie przykryta niczym...
Ech...

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty:-)

Smaka mi narobiłyście na bigos. Krewetki krewetkami, ale bigos i sałatka jarzynowa biją wszystko na głowę:-)

Iman super że wizyta udana
Heven ciekawy obiad J
Zarunia tylko wiesz jak Lilka da popalić sąsiadom to i Wam niestety
Konwalianka to może wrzuć do wątku dolegliwości bo ja taki utworzyłam jak coś komuś przyjdzie na myśl jak się leczyć.
Kradz ja już byłam 2 gi raz na badaniu krwi i będę miała co miesiąc jakoś tak

Anuleczka dziękujemy za zabranie pogody jutro zamelduje czy przesylka doleciała

Kropeleczka no to widzę że na Maksa sobie dogadzasz ja jak będę w domu to pewnie tez dogodze . Zdjecia swietne slinka cieknie

Kasik P Lenka zostala Lenka dobre dobre, pewnie w piątek też potwierdzę Wojtusia ha ha.

Dobranoc Brzuchatki ja odpadam bo wróciłam godzine temu do domu dopiero z pracy bo po pracy wyklad, potem wizyta u teściów i zeszło więc padam na ryjek do jutra

Kasik gratuluję córy :) patrz idziemy łeb w łeb a moja nie chce się ujawnić :):):)
Iman kochana to jakby co i to nie kłopot to ja poprosze o zmianę daty na 19.03 - dziękuję :):)
I chwilowo się żegnam bo mam tatusia fasolki przy sobie więc musze się nacieszyć ale postaram się wpadać chociaż na szybkie dzien dobry bo przecież dzień bez Was to dzień stracony :):)
Miłej nocki kochane i kciuki za wszystkie zbliżające się wizyty :):)

reklama
Do góry