reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
DZIEŃ DOBRY!!!!

Roni
pochwal się wózkiem!!!

ja też mam przewijak,ale taki na łóżeczko..było w zestawie,..faktycznie fajna sprawa...tylko trochę się bałam,że mi Mała spadnie.przekręci się!!!!

Iman gratulacje...ślicznie razem wyglądacie...życzę wam szczęścia!!!

wróciła mi chyba energia,bo mam już zaplanowane porządki,przestawiania itd na cały tydzień!!!!

roni..ja wciąż jestem sama na USG mąż jakoś parcia niema,ale jakoś nie jest mi smutno z tego powodu..za to przyjaciółka bardzo chciałaby zobaczyć dzidzię na usg:-):-)

Żgutek ja sobie nie wyobrażam spanie dziecka bez ochraniaczy!!!!

u nas słoneczna,piękna pogoda.....miłego dnia!!!

Patrycja, nastraszyłaś mnie tym przewijakiem :p musimy pomyśleć. W sypialni u nas wszystko będzie stało i nie chciałabym jej zagracić dlatego ta opcja składanego mi się podobała... zobaczymy jeszcze :) mazury... uwielbiam! Właśnie polskich wakacji nie rozważaliśmy, boję się o pogodę, co roku obawiam się o pogodę bo tyle razy się nadzialiśmy, że nie chcemy ryzykować. Ale mojego narzeczonego nie będzie opcji zabrać na tyle wakacji, niby na uczelni studentów nie ma od lipca do października, ale wtedy są wyjazdy terenowe, jakieś badania, artykuły... i tak mi ciężko go na 10 dni wyrwać na wakacje :) więc masz fajnie, że mąż może z Wami odpoczywać przez 3 tyg. Zupełnie inny wypoczynek, niż na szybko 7-10 dni :)
Żgutek, daj trochę gór :) gołębiem poproszę, jak zwykle. Priorytetem oczywiście :-D

Ale robicie smaka tymi urlopami. Jak z maluchami to polecam Madere. Cudna wyspa, cudni ludzie, pogoda zawsze wiosenna.
My raczej jak z dziecmi to opcja domek nad jeziorkiem.

Moj bardzo chetnie usg i w ogole wszystko co z ciaza zwiazane. Tylko ze jest zolnierzem zawodowym, a teraz poligonowy sezon :/ mam nadzieje, ze na polowkowym bedzie.
Patrycja dobrze, ze mam wspolniczke jutro ;)

Co do wozka to jednak obstajemy przy opcji juz sprawdzonej. Bedzie quinny. Bylam w dwoch wielkich wozkowych hurtowniach w Trojmiescie i utwierdzilismy sie, ze wolimy stare i sprawdzone.

Ana ja też zawsze bałam się polskich wakacji, ale rok temu wyskoczyliśmy na długi weekend nad morze i akurat pogoda była idealna. A w tym roku byliśmy tydzień u tych znajomych na Mazurach i też było ciepło. Mam nadzieję, że 3 tygodnie padać nie będzie, chociaż w naszym klimacie wszystko jest możliwe.
Może przewijaki robią solidniej niż stoły. My mieliśmy go na 6 wkrętach z czego poszły 4.

Ana jasne prześlę gołębiem albo po prostu przyjedziecie kiedyś w te okolice :-) , jutro robię Twoje rissoto na obiad. Dzisiaj muszę dojeść co nam zostalo z wczoraj czyli makaron i gotowany kurczak, więc wrzucę tam cebulę jajko i usmażę to, dam pieprz i paprykę :-).

Buziaki dla wszystkich

Dzień dobry, Dziewczyny! ;-)

Ale dziś spaliśmy... Jak smoki po prostu. Po 10 wygrzebaliśmy się z łóżka, dopiero skończyłam śniadanie. :-p Dzisiaj właściwie bez planów, może jakiś spacerek... Na pewno, bo Anulka tyle słońca przysłała... :)
Iman, wszystkiego wspaniałego dla Was, cudownie wyglądałaś, a Mąż w mundurze... Super! :tak:
Ana, ale Cię wrobili. No wyrobiłabym sobie licencję na broń dla takich... Ech. My, dziewczyny z nizin, tęsknimy za górami, co? Żgutek, daj trochę widoczków! :-)
Patrycja, my chcemy kupić komodę z przewijakiem, albo jeśli nie znajdziemy czegoś ciekawego, to dokupimy przewijak do łóżeczka. No nie wyobrażam sobie się schylać nieustannie do łóżka. Za wysoka na to jestem. :-p Kciukasy za jutrzejsze usg! &&&&
Roni, dla Ciebie także kciuki! &&&&& Pokaż, jaki wózek wybrałaś! Kurczę, mój Adam to kazał tak wizytę ustawić, żeby mógł ze mną na usg iść. Mam wrażenie, że on chce bardziej wiedzieć, co się kryje w brzuszku niż reszta świata. W ogóle. On ma z głową. Mówi do brzucha: MARIOLD. Tak sobie wymyślił, połączenie Marii i Witolda. :-D :szok:

A jeśli chodzi o dodatkowe kilogramy - od pierwszej wizyty w lipcu mam -1kg. I brzucho mi tylko rośnie, mam wrażenie, że w niektórych miejscach ciała to zgubiłam raczej. :-)
I jeszcze pytanko - Wam też tak lecą włosy? Mój koński ogon jest coraz cieńszy, już nie mam pomysłu na to, co kombinować... :no:

Natalia dziękuję :)) mi wypadały włosy na samym początku, pozniej był spokój, a teraz znowu mam problem :(
Mój też chce bardzo chodzić na usg. Tylko dla niego płeć jest zupełnie nie ważna. Powiedział mi wczoraj, że żeby nie te wszystkie zakupy to mógłby wiedzieć po porodzie. On chce po prostu zobaczyć maleństwo.
Zazdroszczę tego spania :)

reklama
Do góry