reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Kasik P z trgo co wiem jak sie zaczelo brac duphaston to do 12 tc dobrze go brac a potem stopniowo odstawiac. Nie ma co sie martwic na zapas
U nas bedzie ponad 4,5 roznicy chcialam mniej a wyszlo jak wyszlo. Sa plusy i minusy takiej roznicy;)

hello :-)

ja całe życie mam problem z progesteronem, wiec bez duphastonu nie wiem czy bym dała radę ciążę donosić. wiec łykam póki co. w pierwszej ciązy też brałam (miałam krwawienie), dziecko urodziło się zdrowe i "normalnie napięte".

co do różnicy wieku - u nas będzie ponad 8 lat. ale neistety - takie uroki trudności z zaciążeniem... antykoncepcji używaliśmy przez pół roku po porodzie. tylko dlatego, że po CC kolejna ciąża tak od razu nie wskazana. no i tak nam sie zeszło.
teraz tylko pozstaje mieć nadzieję, że maleństwo przyjdzie na świat w terminie :-)

cześć.. dzisiaj kiepsko sie czuję..

My niedawno wróciliśmy z Chorwacji,, było super rewelacyjnie!

Elżbietka, ważne że się udało.. a leczyliście się jakoś?diagnozowaliście?

miłego popołudnia

hej! :)
bardzo chętnie dołączę do grona mamuś marcowych:) 2 testy pokazały po 2 krechy, jedna beta pokazała 414, druga beta tydzień później już ponad 4 tys. - wg. OM termin mam na 15 marca :D
Byłam jak na razie na jednej wizycie u ginekologa ale nie miałam jeszcze usg ani zakładanej książeczki. Wszystko czeka mnie w piątek:)

witaj Saro. gratulacje!

powiem Wam, że dość szybko zakładają Wam te książeczki ciąży.. u mnie lekarz nawet nie wspomniał (7 tydzień), bo powiedziała, że to za wcześnie, dopiero zatem za 2 tygodnie będę miała..

u mnie na wizycie 11 lipca powiedziała że nie zakłada mi jeszcze bo na etapie na jakim wtedy byłam jest to ciąża biochemiczna. ale z tego co mówiła lekarka to 25 mam mieć już usg i założoną książeczkę jak wszystko będzie dobrze:) nie mogę się doczekać!!!

Wlasnie kiedy wam zakladali? Ja bym chciala zalozyc bo wtedy moge robic badania be chodzenia po innych lekarzach w ramach swojego pakietu, wiec bede chciala poprpsic o ksiazecze na wizyte ide w srode a bedzie to pewnie 5 tyg z hakiem

reklama
hej :) mi w pierwszej ciąży założyła kartę ciąży w 10tc a w drugiej w 9tc.... w obu przypadkach karta zakładana była na 2 wizycie.... teraz nie wiem jak będzie bo 2 wizyta będzie przypadała na równo 7tc (wg moich obliczeń... zobaczymy co powie USG)

Do góry