reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Salimi z tym duphaston masz racjr czesto lekarze daja niepotrzebnie a potem problem z odstawieni. Podobno dzieci po duphastonie i nospor moga miec obnizone napiecie- choc u nas sie nie sprawdzilo. Ja biore duphaston clexane i inne leko pptem dojda pewnie jeszcze przeciwskurczowe tyle ze ja mam podstawy ku temu. Choc z checia bym odstawila

reklama
kobita W UK w ogole nie ma lekarza przy porodzie (no chyba ze cos bardzo zlego sie dzieje), tylko polozne. W ogole jest wiekszy luz. Dostajesz swoj pokoj z lazienka no i czekasz. Ja rodzilam ponad 12 godzin od przyjecia do szpitala. Moja mama przyleciala tego dnia z Polski (bo przeciez dzieci nie rodza sie w terminie - tak myslalysmy jak kupowalysmy bilet), prosto z lotniska przyjechala do szpitala, umyla rece i uczestniczyla w porodzie. Wszystko jest za darmo, pokoj, basen, pilki do rodzenia. Polozna caly czas siedziala z nami w pokoju, az nam glupio bylo tak po polsku bez przerwy nawijac. Na sam koniec przyslali mi polska polozna, ktora wlasnie weszla na zmiane i to ona odebrala porod. Dzieki temu wiem ile Adam mierzyl, bo tak to nie mierza. Ogolnie fajnie bylo, mama mowila, ze troche jak herbatka u krolowej (bo nawet herbate przyniesli) przerywana moimi skurczami. Ech, wzielo mnie na wspomnienia. :-)
W kazdym razie totalnie nie rozumiem, ze moga w szpitalu olewac, bo nie bylas pacjentka (tzn nie placilas przez 9 miesiecy). Troche to obrzydliwe. :baffled:

ja mieszkam w Niemczech i tu też poród to wypas z tą różnicą, że lekarz jest przy pacjentce od pierwzego skurczu aż do pojawienia się maleństwa
w Polsce chodziłam 9 m-cy prywatnie plus mega drogie badania a i tak rodziłam 27 godzin, także nic mnie nie jest w stanie zdziwić :szok:

Cześć dziewczynki;-)
Skrobiecie od rana..heheh
My dziś kończyliśmy nasze lokum, sprzątałam pokoik dla dziecka i teraz pozostaje Mi tylko czekać na styczeń i zacząć się przygotowywać,
mąż ogarniał resztę naszego gniazdka jak dobrze pójdzie na koniec sierpnia się wprowadzimy :-)
Teraz zalegam na kanapie i nie mam na nic sily..
mama hani gdzie jedziecie na wakacje??

Cześć dziewczynki;-)
Skrobiecie od rana..heheh
My dziś kończyliśmy nasze lokum, sprzątałam pokoik dla dziecka i teraz pozostaje Mi tylko czekać na styczeń i zacząć się przygotowywać,
mąż ogarniał resztę naszego gniazdka jak dobrze pójdzie na koniec sierpnia się wprowadzimy :-)
Teraz zalegam na kanapie i nie mam na nic sily..
mama hani gdzie jedziecie na wakacje??

do Chorwacji

Cześć dziewczyny
Mam mega zaległości w czytaniu .
Haniu bardzo mi przykro, trzymaj się.
Tak w skrócie popiszę zbiorczo na poruszane tematy
Co do porodu to mój zaczął się o 21 a skończył o 7, najpierw odeszły mi wody i położna, która miała się mną zająć kazała jechać do szpitala.
Okazało się,że jej nie będzie bo jest na szkoleniu i przerażenie, ale poleciła inną.
U nas w szpitalu jak się rodzi np. z mężem jest się lepiej traktowanym. Położną miałam opłaconą więc bardzo pomogła robiła wszystko abym urodziła naturalnie i bezpiecznie.
Szyjka mało się rozwierała i jak lekarz postraszył,że będzie cesarka to się śmiali iż groźby działają.
Rodziłam bez znieczulenia i przeżyłam :).
Ale wiadomo każdy ma inny próg bólu np. u dentysty też bez znieczulenia zawsze się obejdzie.
Super mieć dzieciaczki z małą różnicą wieku więcej się ze sobą bawią i dogadują.
U nas będzie duża różnica 5,5 roku.
Chciałam mieć wcześniej ale jakoś się nie dogadaliśmy.
Dziś byliśmy na plaży mała dosłownie nie chciała wyjść z jeziora jutro powtórka póki jest pogoda.

Hej witam sie z rana:) naszczescie doczytslam wszystko...tak sobie mysle ze jak my juz wspomunamy swoje porody to co bedzie sie dziali w stycznuu- lutym hehe jak narazie chyba nie uswiadamiam sobie ze znow bede nussiala przechodzic przez ten bol, dzieki bogu juz go tak nie pamietam:)ale bardzieh martwie sie zmiana gina...:/
A ja za tydz korzystam z l4 i jedzieky w rodzinne strony i bawimy sie u przyjaciol na weselu;)potem zostane chwile u rodziny a w sierpniu wakacje nad morzem:)-chociaz troche przeraxaja mnie te upaly...

reklama
Z tym duphastonem to racja, moja Zosia bylab rehabilitowana z powodu znacznie obnizonego napięcia, teraz wciąż ma problemy w różnych partiach i wciąż chodzimy na przeróżne zajęcia, jadłam zarówno duphaston jak i luteine. Mój lekarz twierdzi że działanie podtrzymujące ciążę jest znacznie wyższe niż ewentualne skutki dla płodu, tak do końca nie wiadomo jak jest z tymi hormonami bo nie jest to naukowo dowiedzione, raczej szukają winnego, bo coraz więcej dzieci rodzi z obniżonym lub nadmiernym napięciem.
Mama Hani zazdroszczę wakacji w Chorwacji, nam
odbiło i jedziemy s miasta do miasta czyli z Wawy do Wiednia na dwa tygodnie.:-S
Sealpup 5 lat to spora różnica wieku i potrzeba czasu na wyrównanie Ale na pewno odnajdą wspólny język. U mnie jest 2,5 różnicy a dziewczynki dopiero od pół roku bawią się razem jak szalone- to takie papużki nierozlaczki, więź między nimi jest wyjątkowa, są dla siebie olbrzymim wsparciem.

Do góry