reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
U mnie w mieście jeden Lidl, mijam, jak do pracy jadę... I jak tylko rzucą coś na sklep, jeszcze przed otwarciem ludzie się cisną do wejścia... Podobnie, jak przy dostawach w lumpeksach :-) Nawet nie nastawiam się, że uda mi się coś upolować - ścisk taki, że nie idzie się przepchać, nie mówić już o pustych koszach...

Wczoraj udało mi się dorwać pomelo w Kauflandzie! ;-)

Oj, czuję, że się przeziębiłam... Zaczynam się niewyraźnie czuć; chyba szef mnie zaraził. Niewyraźnie się czuję, a do końca dnia daleko, w dodatku muszę poogarniać dziś kilka spraw... Może się nie rozłożę.

Zdrówka i słonka Wam życzę!

Roni wapolczuje rota;( zdrowka
Co do twardnien co jakos czas tez juz czuje twardnienie i taki brUch robi sie ciezki. Do lekarki ide dopiero 13.10 ile razy bierzecie magnez?

Te staram sie kupowac buty lepsze zwlaszcza dziecku. Bo jak kupie tansze tk rozpadaja sie po kilki uzyciach lub cora nie chce w nich chodzic bo cos tam ciagle. Staram sie polowac na wyprzedaze i kupowac na zapas . Na ten rok mamy kozako eco sneigowce dlugie za 100 zl;)
Ale mam leniucha;)

Ana, mamy podobne podejście do kupowania butów. Też wolę wydać więcej niż się denerwować, że się rozlatują.

Ewa moje wczorajsze pomelo też było pełne pestek. Co prawda słodkie i dość soczyste, ale w każdej cząstce było 5-8 pestek centymetrowej wielkości. Za to dzisiaj zakupiłam nowość (przynajmniej dla mnie) - mineolę. Po prostu rewelacja. Połączenie mandarynki z grejpfrutem niby, ale nie jest gorzka. Raczej jak delikatniejsza wersja pomarańczy, soczysta jak te co pewnie teraz Anulka wcina :-D No i skórkę m cienką, obiera się jak mandarynka. Polecam jak gdzieś traficie.

Mineola - Smakowity blog

Ostatnia edycja:
Kasikz mi też czasami brzuchol twardnieje i taki cięzki jest więc wczoraj na wizycie powiedziałam o tym mojemu ginowi to zbadał mnie na fotelu i powiedział ze wszystko jest ok (w sensie z macicą i szyjką) i nic mi nie kazał brać na te twardnienia - powiedział tylko ze na tym etapie to już normalne szczególnie jak długo się siedzi w pozycji (przy biurku) i dzidzia jest trochę zgniatana to potem macica " się stawia" ....

mniam też bym spróbowała tego cuda choć nigdy o nim nie słyszałam a uwielbiam wszelakie cytrusy :)
nie wiem czy to prawda ale jeszcze jak byłam w pierwszej ciąży to parę osób mnie straszyło że w ciązy nie powinno się jeść cytrusów:( słyszałyście coś w tym temacie? czy to tylko jakiś przesą :baffled:

Ostatnia edycja:
mnie dziś się brzuch stawia.. mam teraz twardy jak skała, a spałam przez godzinę i obudziłam się z takim.. zjadłam już 2-gą nospę forte i 2 magnezy.. ja w 20 t I ciąży wylądowałam w szpitalu i podłączono mi ktg i wyszły skurcze, więc to nie do końca "normalne", bo u jednych nic się nie dzieje a u innych prowadzi do skracania się szyjki..ja mam wizytę w poniedziałek to powiem, że zdarza mi się to częściej

reklama
Do góry