reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Witaj Ramonka! :happy2:

Tak, Zarunia, Żgutek wy tylko wywołałyście dyskusję, ale za mną te ziemniaki już chodziły kilka dni. Z resztą jak co roku o tej porze :-) Jak jeżdżę z pracy to między polami droga leci i tu z prawej i lewej ogniska palą więc ten zapach już mnie doprowadzał do rozpaczy! :-D Ale wczoraj wieczorem się u nas pięknie rozpogodziło i udało się rozpalić. Jednak mieszkanie na wsi ma sporo plusów ;-)

Ewcia, współczuję, że tylko większego smaka sobie narobiłaś. Ta pogoda dziś szaleje. U nas w nocy taka burza przeszła, trzaskało i błyskało :szok:

A teraz lecę pod prysznic, bo trzeba kciukasy trzymać za naszych chłopaków!!! Pooooolska Biało Czerwoni !!! :-D

Iman powodzenia na badaniach
Ja tez wybieram się w tym tygodniu 24 i 25

Widać , że mecz oglądają co poniektórzy bo nic nie piszecie He He. Polska Biało- Czerwoni
Buziaki dobrej nocy

Witajcie dziewczyny :)

Przepraszam, że ostatnio Was tak zaniedbuję, u mnie strasznie dużo sie dzieje łącznie z tym, że toczę wojne z \plusem o internet no i mam straszne bóle kregosłupa i nawet jakies żylaki mi sie zaczeły pojawiać. Mój lekarz gin stwierdził, ze za wczesnie na bole z powodu ciazy ( 13 tydz) chociaz ja czytałam, ze od 5-7 tyg. mozna juz je odczuwac. Dowiedzialam sie tez i z pozniejszej rozmowy z nim jaki ma stosunek do zwolnienia lekarskiego podczs ciazy- negatywne, tylko, gdy ciaza zagrozona bo "kiedys kobiety musialy pracowac i zwolnien sie nie bralo". Osobiscie nie wyobrazm sobie pracy przy takich bólach bo praca ciagle w pozycji siedzacej przed komputerem. Z tego co wiem to ten gin powoluje sie na dobre wyniki badan, ale co z samopoczuciem, stresem? Ostatnio z nerwow dwa razy bylam bliska omdlenia chociaz nigdy w zyciu mi sie nic takiego nie zdazylo. 17tego byłam na wizycie i zrobił mi usg, ale ze na NFZ to dal mi tylko skierowanie na badanie moczu i morfologii a toxo zrobie sobie sama dla pewnosci. Z usg powiedzial, ze niby wszystko dobrze, ale jakos tak mi malo o tym wszystkim mówi i czuje, ze nie powinno to tak wygladac. zastanawiam sie nad zpisem u innego lekarza, ewentualnie prywatnie z mezem pójdę. Za miesiac powiedzial, ze moze sprobowac zorientowac sie co do plci, ale nic nie obiecuje. Czy Wy dostajecie z usg jakies wyniki, cokolwiek o tym co sie rozwija prawidlowo? Jestem w tym zielona i pelna niepokoju :(

Pozdrawiam Was wszystkie!

Kordosia dawno Cię nie było ! Pamiętamy o Tobie :)
My na usg chodzimy prywatnie i dostaje opis całego usg. Wszystkie pomiary itd. Do tego lekarz ze szczegółami wszystko odpowiada.
Proponuję zmianę lekarza. A co do badań to jest wykaz badań, które przysługują kobiecie w ciąży z NFZ.
Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię :) wszystko napewno jest dobrze !

Hura, hura! Jesteśmy mistrzami świata!!! Ale fajny i zacięty mecz! Do tego miseczka ziemniaków z ogniska na przegryzkę:-)

Kordosia, fajnie, że jesteś. Słuchaj, po pierwsze wszystko jest dobrze, a po drugie podejście do pacjentki zależy od lekarza, niezależnie czy prywatnie chodzisz, czy nie. Ja poprzednie usg miałam na nfz i lekarka wszystko mi mówiła, co widzi, jakie są parametry, czy wszystko jest w normie itd.
A masz możliwość zmiany lekarza? Kurde, dla kobiety, szczególnie w pierszej ciąży każda informacja jest ważna i powinna być o wszystkim informowana. Kordosia, zmień lekarza, bo podejście tego, do którego chodzisz jest fatalne...

Ostatnia edycja:
Anulka dokładnie.....mecz superaśny........co za emocje :-) Ja zajadałam się paluszkami.....wsunęłam całą paczkę :-D

Kordosia ja też mam bóle krzyżowe już od dobrych 2-3 tygodni :baffled: Masakra po prostu. Łamie mnie w pół :eek:

O Boże, myślałam, że urodzę w trakcie tego meczu! :D
Kordosia, tęskniłyśmy! Słuchaj, ja chodzę na nfz, mam świetnego lekarza, wszystkie badania dokładnie omawiane, usg poza wydrukiem dostałam jeszcze opis badania. Od lekarza zależy, jeśli masz możliwość, to zmień. Ściskam! :)
Dobranoc, Kobitki! :*

reklama
Nie ma co, chłopaki potrafią stopniowac napięcie! Piękny mecz, piękna wygrana. Polska Mistrzem Świata! :)))

Kordosia, fajnie ze zajrzalas :) Ja chodzę prywatnie, usg mam na każdej wizycie, wszystko dokładnie omówione. Lekarz za kazdym razem pyta o samopoczucie i czy nie potrzebuje zwolnienia. Jestem bardzo zadowolona. To też moja pierwsza ciąża i nie czuje się zagubiona w tym wszystkim więc ci współczuję i jedynie mogę radzić zmianę prowadzącego.

Dobranoc! :*

Do góry