reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Zarunia, nie każdy lubi gotować i nie każdy musi umieć to robić, więc sie nie przejmuj.
My dzisiaj na obiad mamy kiełbaski i ziemniaki z ogniska:-) Do tego zrobiłam sałatkę z kalafiora i pomidorów, będą moje ogórki kiszone i grzybki marynowane.

Smoczek... Igor dostał go na drugi dzień po urodzeniu, bo miał bardzo silny odruch ssania. Przez to za duzo jadł i ciągle ulewał, więc nie było opcji. Smoczek miał do 1,5 roku, bo sobie sam nadgryzł i nie bardzo mu sie to podobało. Trochę smoczkowi pomogłam z tą dziurą, więc oficjalnie został przez syna wyrzucony. Było ze dwa dni placzu, ale potem spoko. Mleczaki piękne i równiutkie. Dopiero stałe zaczęły rosnąć ja chciały, już w dziąsłach, więc od razu aparat.

reklama
Mój też miał smoczek do dobrego półtora roku potem udało się odstawić. Ale zaczął wtedy przytulankę za nos zębami trzymać i ząbki wysunięte. Przytulanka schowana. Kciuka nie odnalazł na szczęście ;-)
A ja mam jabłecznik pachnący :-p

Witam :D jestem tutaj nowa z terminem na koniec lutego/ początek marca 2015 :tak:
i nie wiem na który wątek wskakiwać, zważywszy że pierwszy poród po terminie więc może marzec?
a dwa nie mam pewności co do ostatniej @ a dzidziol wielki na USG wskazuje 21 tydzień :-D

smoczek nie bezpośrednio przyczynił się do wady zgryzu..chociaż może mieć swój udział w tym!!!!w momencie tworzenia się zalążków mleczaków u dziecka będącego jeszcze w brzuszku dochodzi do deformacji szczęki......tak poinformowała mnie pani doktor w piątek!!czyli wada zgryzu może,ale nie musi być dziedziczna!!!Młody miał 1,5 roku jak pożegnał się ze smoczkiem!!!

a ja sobie nie wyobrażam noworodka bez smoczka,ale co mamusia to inne podejście!!!!tak jak sobie nie wyobrażam używanie pieluch tetrowych..ktoś po coś wymyślił pampersy..ale to jest moje zdanie!!!!takie ułatwianie

Dziewczyny ją wczoraj prze was zmaltretowalam męża i robiliśmy ognisko. Ziemniaki pyyycha!!! Zanioslam też dziadkowi i tak mu smakowaly że stwierdził zebyśmy kiedyś jeszcze zrobili i mu przynieśli. Jedliśmy z maselkiem i solą ahh poezja :)

witaj Ramonka....pisz tutaj i tutaj..w któryś z tych miesięcy się wstrzelisz na pewno!!!!a i z porodem niema reguły...syna urodziłam 4 dni po terminie a córkę 16 dni przed terminem:-D:-D

no narobiłyście tymi pyrami smaka...tylko mi się nie chce ogniska rozpalać a inaczej chyba ich nie zrobię!!!!

jedziemy dzisiaj na rocznicę ślubu moich rodziców...41...będzie placuszek...mmmm

dzięki dziewczyny :-)
całą poprzednią ciążę siedziałam na jednym forum, które zresztą już dziś nie istnieje chyba
fajna sprawa
do mnie dopiero dociera że będę mamą :D bo do tej pory objawów zero, brzucha praktycznie wcale i tylko USG mi o tym przypomina i rosnące boczki :szok::-D

reklama
Witaj Ramonka. Fajnie, że dołączyłaś:-) I witaj w wąskim gronie bezobjawowców:-)

Co do kawy inki, to bleee... Dla mnie paskudztwo. Zostałam przy zwykłej kawie, ale ograniczyłam do jednej dziennie.

Iman, zauważyłaś, że suwaczkowo idziemy łeb w łeb?

Do góry