reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Faktycznie wesoło, już od samego rana :)
Ja poważniejszych dolegliwości ciążowych w tej chwili nie mam, mdłości i zawroty głowy już mi powoli odpuszczają, chyba, że długo nic nie zjem, a zdarza się. Współczuję Wam dziewczyny :( Pewnie mnie też czeka niedługo zgaga i tym podobne..

ana89 powodzenia z wybraniem imienia :) na pewno coś ustalicie. Całe szczęście w moim wypadu wiem już od roku, że będzie albo Julia albo Adam. Mamy z narzeczonym bardzo podobny gust i bez problemu ustaliliśmy to już w pierwszych tygodniach znajomości, hehe :p

reklama
Aga w pierwszych tygodniach znajomosci no ladnie ;) ja juz musze sie rozgladac za zlobkiem skoro juz 3 miesiecznego maluszka bede musiala oddac...a drogie to jak cholera 7 euro za godz SZOK!!! Mam nadzieje ze panstwo cos zwroci

dzień dobry
kobita poczytam jeszcze o tym i zadzwonię do innego gina, ale heviran to nie antybiotyk tylko lek przeciwwirusowy,
jak ma zaszkodzić to wole go nie brać. Dzięki za podpowiedź;-)
elżbietka ja wczoraj pytałam się Pani doktor o bóle głowy powiedziała że, na tym etapie ciąży to normalne i żeby ratować się filiżanką kawy, spacerem masażem a w ostateczności apapem.
kto dziś wizytuje?????
U mnie piękna pogoda buziaki marcóweczki miłego dnia !!!:-)

p.s dziewczynki sa już czerwcowe mamy 2015:szok::-) ale ten czas biegnie

Ostatnia edycja:
Witajcie,
W związku z tym iż pracowałam , rzadko tu się udzielałam ale starałam się Was na bieżąco podczytywać. Cieszę się że wszystkie wizyty są udane i życzę kolejnych samych pozytywnych wiadomości.
Od teraz pewnie będę częściej się udzielać, bo jestem uziemiona w domu: wczoraj niefortunnie schodziłam ze schodów i skręciłam okropnie stopę, nawet stanąć nie mogę. Później pogotowie oczywiście, ginekolog żeby sprawdzić czy z dzidzią ok i teraz duuuużo czasu na kanapie :(. Nie cieszy mnie to ponieważ wiem że będę okropnie się nudzić w domu, a tak chciałam chodzić do pracy jak najdłużej.
Całe szczęście jest to forum i dzięki Wam będę miała jakąś odskocznie.
Miłego dzionka życzę

micela a gdzie mieszkasz, ze tak drogo? :(

K@sik dobrze, że z maleństwem wszystko w porządku! Uważaj na siebie teraz. Nie zazdroszczę, bo ja też bym się nudziła.

Chodzę do pracy, chociaż jestem nauczycielką gitary w szkole muzycznej i to jedynie 11 h w tygodniu. Ale dziś jadę na rozmowę o pracę, w jednej szkole potrzebują kogoś od zaraz chociaż na pół roku :) Trzymajcie kciuki. A od października jeszcze studia ciągnę..

Hej marcóweczki :)
Heven wierszyk o rosole nie był wystawiony :) Natalia niestety nie dała się namówić:-D

K@sik leż i wypoczywaj i zdórwka życzymy :) najważniejsze, że z maleństwem wszystko ok :)

Aga90 witaj w marcóweczkach :)

We Wro też kolejny słoneczny i siepły dzień zawitał a mnie czekają szalone porządki :) muszę w końcu ogarnąć pokoik w którym będzie fasolka :) Chociaż ostatnio mam taki problem z sąsiadami, że najchętniej bym się już spakowała i wyprowadziła do ukochanego do UK :):)
Miłego dnia dziewczynki i standardowo trzymamy kciuki za wizyty :):)

Ja też żałuję że Natalia nie dała się ponieść swojej twórczości :tak:

K@sik, z nami się nudzić na pewno nie będziesz :-D

KasikP, już czerwcówki ?!:szok::happy:

Aga, witaj! Cieszę się, że Ci się tu u nas podoba :-)

Kciukaski za dzisiejsze wizyty! &&&

Kartagina
jak się dziś czujesz?

U nas też słonecznie, ale ja w pracy. Wczoraj udało mi się w końcu ogarnąć szafę. Wszystkie rzeczy z guzikami i letnie poszły na górną półkę, koniec z rozpaczą na kupce za małych ciuchów ;-)

Dzień dobry Brzuchatki Kochane
Dzisiaj późno się witam po ostro zapracowana jestem teraz chwilka przerwy i do roboty
Aga90 no tak Marcóweczki produkują się jak szalone, witamy Cię wśród nas rozgość się dopisz się do listy Marcówek. Też myślałam o Julce ale niestety mój maluszek pokazał we wtorek kuleczki i peniska więc mam chłopczyka. Trzymam kciuki za rozmowę

Anulka wiadomo, że fajne J nie mam co do tego wątpliwości, buziak

Elzbietka tak jak piszą dziewczyny to normalne, ja przed ciażą cierpiałam na migrenowy ból głowy już jeden rzut bólu miałam ale jakoś w miarę dałam radę.

Micela bidulo dalej Cię rwa męczy

Mamusia kciuki za wizytę będzie dobrze daj znać po

Ewa naleśniczki i gofry buuu czemu mi nikt nie robi do chlebaczka

Ana zdrówka pociągająca kobieto

Heven wierszyk o rosole niestety umarł ale trzeba przypomnieć Natalii udusi nas zapewne. Heven ja tez mam takie bóle ale ponoć to normalne. Wczoraj rozmawiałam z siostrą i też pytała Mnie czy mam takie ciągnięcia czy brzuch mi się spina.

K@sik biedactwo to miłego leżenia. Cieszę się, że z maleństwem wszystko dobrze

Zarunia współczuję sąsiadów, a spotkanie w spółdzielni nie pomogło????

Dla leżących, pełnych energii wszystkich Nas dobrego Dnia J

Żgutek na razie dało tyle, że przyszedł pan stwierdził, że faktycznie problem jest i na razie tyle:) Muszę przejść się jeszcze raz do spółdzielni i zapytać co postanowili bo ja już nie daje rady a nie wyobrażam sobie, żeby moja dzidzia od marca funkcjonowała w takim hałasie jak ja od roku :)
Miłej pracy kochana mam nadzieję, że atmosfera już lepsza??:)

reklama
Micela u nas ceny zaczynaja sie od £4 za godzine za childminder (czyli nianie, ktora zajmuje sie dzieckiem w jej domu) i ok £50 za caly dzien w przedszkolu. Niestety nie duzo z tego moze byc refundowane przez panstwo, a poniewaz mam wlasny dom i nawet same zarobki meza sa przyzwoite to nie przysluguja nam zadne zapomogi oprocz chyba £80 na miesiac. To jest nic jesli wziac pod uwage, ze na poczatku za przedszkole musialabym zaplacic prawie £1000 jesli wroce na caly etat. Adasiem zajmowala mi sie polka, brala mniej i byla naprawde super. Jest to jednak nielegalne a poza tym juz nie mam takiej opcji, chyba ze znajde jakas inna. Takze jeszcze nie wiem co zrobie, ale bede sie o to martwic pozniej. :-)

Zarunia jesli chodzi o UK i problemy z sasiadami to nie ludz sie, moze byc jeszcze gorzej niz w Polsce. Tu nawet nie ma czegos takiego jak cisza nocna, a policja interweniuje tylko jesli ktos zostanie pobity. Na halas nie zareaguja. Przerobilam temat w poprzednim domu niestety.

Do góry