reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Iman85, Anulka_marcowa za mna od początku ciąży też tatar chodzi:)

sealpup naprawdę nie możemy jeść wędzonego łososia??

kartagina my też mocno trzymamy kciuki!! będzie dobrze :)

Patrycja udanego wieczorku :)

kradz zdecydowanie męża przytulić :)

reklama
Patrycja mmm sushi uwielbiam ale niestety My nie powinnyśmy jeść sushi z surową rybą buuu, przynajmniej jak się wieczór rozkręci to szaleństwa bez obaw ha ha.
Fajny pomysł takie randkowanie

Anulka niezły romantyzm wiesz, że mój dzisiaj też pociągający i też średnio się czuję więc dobra żona zrobiła kolacyjkę.

Ja książek nie znam żadnych, ale sobie poczytam co proponujecie

Kradz słodki wariat u Mnie to ja wstaje i robie sniadania zawsze nawet jak nie szłam do pracy i byłam chora to wstawałam o 6 robiłam i szłam spać.

Kama gratulacje Poli no w końcu dziewczynka

Heven ja się czasem dziwie, że my po prawie 13 latach jeszcze cały czas jakiś romantyzm a teraz to naprawdę jesteśmy mega szczęśliwi i tym bardziej nie szczędzimy sobie czułości. Zakaz seksu żart?? Ha ha

KasikP fajnie już, że po wizycie i że ok. Ale masz okropne zakazy …

Kartagina my już tu Wszystkie się zżyłyśmy i myślę, że już każda z osobna trochę uzależniona od forum. Dlatego, że się zgrałyśmy dość dobrze będziemy dla siebie wsparciem do końca i mam nadzieję, że dłużej. Trzymaj się o każdym pamiętamy mimo iż ktoś myśli że jest niewidoczny bo jego Nicku np. nie wymieniamy.

Sealpup masz 100% rację ja też mękolę, że Mnie plecy bola i dupka ha ha ale to nic w porównaniu z tym jak ktoś leży. Generalnie każdy dyskomfort nie fajny ale mamy siebie i damy radę.

Buziaki dla wszystkich ja pomału się klade

heven czemu byś chciała???
Żgutek masakra..
Zakaz seksu to masakra zwłaszcza w drugim trymestrze..ciekawe czy dalej też będzie zakaz..
Pani doktor oznajmiła Nam to na pierwszej wizycie na którą zabrałam męża:-D
Więcej go chyba nie wezmę ze sobą:-p

O właśnie książkę W oczekiwaniu na dziecko mialam na myśli!

Patrycja byla makrela w pomidorach :)

Kama1984 no to jest pierwsza dziewczynka gratki!

KasikP przy przodujacym lozysku nie mozna seksu itp? Tzn jak lozysko z przodu po prostu tak? Bo ja mialam tak poprzednio dlatego praktycznie nie czulam ruchów i kopniakow ale żadnych sakazow nie miałam i bylo ok.

Zarunia naprawde bo jest surowy. Niestety.

Mnie tam seks w ciąży w ogóle sie nie podoba niestety. Mam ochote ale jak juz przyjdzie co do czego to nie jest fajnie. Mielismy super na wakacjach a teraz tylko efekty widac. ;)

Ja na seks w ciąży nie narzekam ale czasem przychodzi taka refleksja, żeby uważać bo przecież w brzuchu ktos mieszka :) i w sumie gdyby nie wszędobylskie infekcje, które ciagle mnie atakują to byłoby ok. A najgorsze jest to, że przez 3-4 tygodnie poszczę a potem w ciągu paru dni nadrabiamy zaległości:-D

sealpup dokładnie pani doktor powiedziała że pierwsze ruchy zawsze są z przodu przez to że, jest tam łożysko to nie będę ich szybko czuła, no chyba że wraz ze wzrostem macicy łożysko będzie się przesuwać do góry. Ja mam zakazy, wole ich narazie przestrzegać, bo liczę na to że macica dźwignię go jeszcze w góre.
Heven współczuje kochana mama nadzieję że twoje libido powróci:tak:

Zarunia no wlasnie ja teraz mam innego lokatora co wieczór podajnik do tabletki ha ha bo od poniedzialku zeszlego aplikuje Natamycynę

Heven no tak to wyjaśnia, śpij dobrze

Iman dobranoc

W ogóle wszystkim już dobranoc zajrzę jeszcze przed zaśnięciem poczytać posty teraz jeszcze pracuję.

reklama
Cześć dziewczyny, wpadłam się przywitać :)
Przychodzę z kwietniówek, bo termin był na 2.04. Dziś miałam USG prenatalne i chociaż zapomniałam spytać doktora o termin, doczytałam teraz na wydruku że oprócz Clinical EDC 02.04.2015 jest jeszcze US EDC 27.03.2015, więc rozumiem, że wg USG mam na 27.03 :) I tej wersji będę się trzymać, bo ponoć do 14 tygodnia przewidywany termin jest najbardziej wiarygodny. A dodam,że mój termin wg miesiączki na pewno nie jest prawidłowy, bo wg niego czas mojej owulacji, w czasie której rzekomo zaszłam w ciąże przypadał na tydzień, w którym byłam ponad 100 km od ukochanego ;) Wiatropylna nie jestem.
ps. dużo tu u Was weselej i bardziej intensywnie niż w dziale kwietniowym :D

Do góry