reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Charlie normalnie myj zęby tak jak zawsze, tam nie dodają trucizny i nie ma napisane ze nie wskazane dla kobiet w ciąży;-) ja już nie mogę z mdlosciami, brzuch wywaliło, ale wywaliło jelita, macica na tym etapie nie wystaje znad kości łonowej, u wielorodek szybciej rośnie ale też bez przesady, ja jestem mocno sportowa i mięśnie mi zawsze trzymały brzuch w ryzach:-)rano nie mogę się nigdy dobudzic, mam zaparcia niemilosierne i przez to chodzę taka zła, drazliwa, nie cierpię mieć uczucia napchania:'(

reklama
Ja tez mam uczucie takie ze mam duży brZuch i wywalony ... I wzdęcia ,ciagle gazy ,ciśnie mnie w dole brzucha ,od dzisiaj zaczęło mnie mdlic ;( co za masakra . Przejmuje sie wszystkim i ciagle płacze i wzruszam ;(

hej kochane marcóweczki!!!!!!:-D

Charlie... spokojnie z ta pastą do zębów.... nie popadajmy w skrajności...co ma być to i tak będzie... niestety, a ze wszystkiego zrezygnować się nie da... tak czy siak myślę, że pasta dziecku nie zaszkodzi.

mnie czeka dzisiaj wielkie porządkowanie gigantycznej szafy...:szok: na sama mysl mam gęsią skórkę.... no ale trzeba!!

Hej dziewczyny! U mnie dziś sukces, obyło się bez porcelany :)
Co do objawów to do początku 6tc też nie miałam żadnych oprócz zmęczenia, potem okropnie mi się odbijało, nawet po łyku herbaty :\, w tym tyg tak jak już pisalam zaczęły się poranne mdłości, do tego nie mogę już chodzić w jeansach bo czuje ucisk na brzuch. Na szczęście nie mam mdłości w ciągu dnia, ale z drugiej strony też nie bardzo mam apetyt od rana, za to wieczorem jestem ciągle głodna. Wczoraj o 22 musiałam wstać i coś zjeść:) Szaleństwo, bo po 18 nigdy już nie jem. Jak widać będę musiała zrewidować wszystkie swoje nawyki.
Ale się rozpisalam...
Miłego dnia! :)

dzień dobry.
obeszłam dziś wc szerokim lukiem, ale wszystko się jeszcze może zdarzyć...
ja zawsze wyobrażałam sobie ze w ciąży to bolą piersi i czesto się sika. a tu niespodzianka:baffled:. te dwa objawy są śladowe. za to odbijanie - na potęgę. po wszytskim i po niczym też.
nic mi nie smakuje, a głód czuję. zjem 1 kanapkę i ma wrażenie, że zjadłam pół słonia.
do chudości mi daaleko, ale zanim dowiedziałam sie o ciąży - chodziłam 3 razy w tyg na siłownię. a teraz - chodzę od sofy do leżaka :-D

na zatwardzenia w moim przypadku działają pomarańcze i chleb razowy
wogóle brzych jakiś wrażliwy się zrobił. najlepiej żeby nic go nie dotykało na całej jego powierzchni. i bluzka szyi nie może dotykac, bo od wtedy trzeba być bliżej wc.
ze spaniem tez jakoś nie tak. żadna pozycja nie jest dobra.

Witam ;-)
Produkujecie dziewczyny :-D
Mnie tez brzuch wywala wieczorem ale rano juz jest normalny,a mnie za to wszystko denerwuje :nerd: i meczace robi sie dla mnie to wieczne zmeczenie,moglabym spac i spac a w chacie nic nie porobione:baffled:
rurka powodzenia ze sprzataniem mi tez trzeba wziasc sie za segregacje w szafach ale mam takiego lenia ze na razie se to daruje.

Milego dnia ;-)

Hej kobitki;) a moj brzuch jak wstaje jest plaski jak deska ale po poludniu mam juz wywalony ale to chyba bardziej wlasnie te wzdecia:/ dostalam ulotke od gin ze na zaparcia dobre sa czopki eva/qu ale osobiscie nie probowalam ale dla nas napewno bezpieczne jak ktoras sprobuje czekam na recenzje:)))) a wiecie co mi pimaga na mdlosci siemie lnianie z mlekiem;)

Ja tez dziewczyny wczoraj spalam od 21 do 6 masakra jakas. Sabrina dokladnie a w chacie syf :D musze to jutro ogarnac jak dobrze ze wolne dali:) kradz no to ladnie Ci sie dzien zaczal moze mdlosci mina na dobre?

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewczynki :-)

ja sie tak cieszylam ze mdlosci i wymioty mi nie dokuczaja a tu co? od wczoraj tak mnie mdli ze masakra jakas.... jedyna rzecza ktora mi pomaga jest coca cola, chociaz staram sie jej nie pic bo to nic zdrowego, ale w najgorszych momentach musze sobie łyka walnac :-)

fajnie ze nas ciagle przybywa :-)

a na zaparcia w poprzedniej ciazy bralam lactuloze syrop, nawet mi pomagal bo sliwki razowe chleby jogurty kefiry itd nie dawaly rady

Do góry