reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Hej laski:) ja wczoraj byłam na wizycie u gin.potwierdził wczesna ciąże, niestety USG nie miałam bo mój lekarz jest zwolennikiem jak najmniejszej liczby USG w ciąży, wiec najbliższe czeka mnie dopiero w 12 tyg...
A co do spotkań z porcelana to i ja dziś miałam przyjemność z nią rozmawiac:p a tak poza tym to tez najchętniej nie opuszczalabym swojego lozeczka:p

reklama
Witam, jestem nowa z terminem na 20.03.15... U mnie to sie ostatnio duzo dzieje. W pon bylam u gin. Zrobila mi usg, pecherzyk jest w macicy i to dobra wiadomosc... Jednak od wtorku pojawil sie delikatny sluz z brunatnym zabarwieniem, niby nie ma tego duzo i nie pojawia sie po kazdym podtarciu ale troszke mnie to martwi... Dzisiaj znowu bylam u gin, zbadala we wzierniku i mowi ze czysto, wiec przepisala duphaston, bylam tez na becie. Ale po powrocie znowu brunatny sluz...Ogolnie to czuje sie dobrze, brzuch nie boli, czasami podbrzusze delikatnie uciska, czesto sikam, i duzo spie, tylko raz wymiotowalam do tej pory.... To moja pierwsza ciaza wiec sie troche boje....

Endika, chyba nikt cię nie uspokoi.... dopiero jak zobaczysz serduszko w USG, to na chwilę odetchniesz. ale jeszcze z tydz musisz poczekac na usg. tzn wcześniej raczej serduszka nie będzie.
łykaj duphaston i jak najwięcej leż

Enidka odpoczuwaj duzooo, a jestes juz na l4? A wy dziewczyny jak dlugo zamierzacie pracowac?

Przeczytalam dzis na necie ze kobieta w ciazy nie moze gotowac...;/ troche to mi sie wydalo smieszne,zapewne chodzi o to zeby nie ogrzewac brzucha ale czy to nie lekka przesada????niby sie mowi ze ciaza to nie choroba ale duzo nam nie wolno..

Endika nie uspokoje Cię, każda z nas się boi wizyt w toalecie. Czasami przy zagniezdzaniu zarodka kobiety krwawia mniej lub bardziej. Ja wiedziałam że zaszlam w ciążę właśnie przez to ze na 4 dni przed @ zobaczyłam plamki krwi, moja przyjaciółka z koleji po terminie @ krwawila kilka dni i nie miała pojęcia że to nie okres a zagniezdzajaca obecnie Basia:p czasem niedobór progesteronu powoduje plamienie- ale bierzesz duphaston. A czasami tak jak u mnie to oznaka zbliżającego poronienia. Czasami również krwawi się bez powodu w terminie przypadającej @.przyczyn jest wiele, najważniejsze to leżeć na czas plamien i nie myśleć o najgorszym, będzie dobrze!

Kobita , kobieta w ciąży nie powinna też nosić korali:p....pierwsze słyszę o zakazie gotowania, zawsze gotowałam i wszystkie żyjemy. Ważne to nie nagrzewac brzucha, ale od gotowania trudno się takurat rozgrzać żeby ppodsmażyć dzidzisia;-) frytki???:*) od rrazu mi nie dobrze, nie mogę patrzeć na jedzenie ostatnio. Wczoraj opatrZność mnie obroniła żeby się przeglodzic na wieczór bo w autobusie miałam odruch wymiotny od tych zapachów, ale na szczesecie nie miałam czym- no masakra!

ja mam odruch wymiotny na myśl/ widok bardzo słodkich rzeczy i bardzo tłustych rzeczy.... niby dobrze bo zdrowiej...heh..:-) dzisiaj poleciałam sobie na miacho... nooo takie superanckie skarpetki dla malucha widziałam... z gumą antypoślizgową... raczej kapcie..hmmm czad... no... ale nic do połówkowego USG nie kupuję... chociaż już miałam chęć... bo to takie małe, niepozorne... wiecie co innego ubranko...

witajcie..

ja mam mdłości, non stop.. z brzuchem mam identycznie, wygląda jak 4 m-c, w poprzedniej ciąży brzuch się pojawił w 14-15 tygodniu.. a ja też zawsze ćwiczyłam, więc mnie to dobija..

I najjważniejsze, dziś byłam na wizycie.. i jest i pęcherzyk i zarodek i bijące serduszko - 17mm szczęścia!
za 2 tygodnie kolejne usg - 30 lipca, więc odliczam dni..

Mnie też odrzuca od słodyczy..zupełnie mi nie smakują..

rurka- u Ciebie bliźnięta? gratuluje

Miłego popołudnia

reklama
Witam was dziewczyny . Mam na imię Karolina, jestem z Łodzi i termin porodu mam na 16 marca. Co prawda już teraz pojawiły się problemy , ponieważ wczoraj dostałam plamień to znaczy czerwoną krew więc od razu zadzwoniłam do swojej Pani ginekolog i dziś byłam na wizycie i podobno to nic groźnego.Zrobiła USG i bjie już serduszko , więc jestem spokojniejsza. Dostałam luteinę na podtrzymanie i muszę się oszczędzac. Tylko jak mam to zrobic jak w domu mamy 4 letnią Zuzie :-). Mam nadzieję , że już będzie u nas tylko lepiej. Bo pierwszą ciążę poroniłam a z Zuzią leżałam na 7 miesiąca . Buziaki dla was i Pozdrawiamy
P.s. dziewczyny jak mam zamieścic na stronie suwaczki ?????

Ostatnia edycja:
Do góry