reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

dzięki dziewczyny, te pachwiny to w ogóle mnie nie martwią - uznaję je za normę gorzej z tym parciem..ale już lepiej poczekam zobaczę co będzie jutro :) dzięki za odp... bachuta...pocieszyłaś mnie :tak:

reklama
Rurka- ja mam od kilku dni takie uczucie, jakby coś ciągnęło mnie za ściany macicy w dół. Już o tym tu wspominałam. Nie jest to bolesne, ale takie... dziwne:) Mam to tylko jak stoję a zwłaszcza, gdy chodzę. I odczuwam przy tym parcie na pęcherz. Raczej nie podejrzewam, że jest to coś niebezpiecznego, ale też powiem o tym położnej w poniedziałek.

Rurka pytalam pani dr powiedZiala ze uczucie ciagniecie cisnienia w podbrzuszu kroczu. Jakbys miala ciezarek miedzy nogami jest normalne. I w kolejnych ciazach duzo bardziej odczuwalne.
Pytalam o to w czwartek no w poprzednich ciazach tak tego nie odczuwalam

Ostatnia edycja:
KasikZ- dzięki, że to napisałaś;) Zawsze będziemy się pewniej czuć z tą dolegliwością. Ja to już nawet takie teorie snułam, że to się dziecko zaczyna rozpychać:p:p:p

Rureczko nie martw się na zapas. Ja też jestem w trzeciej ciąży i często czuję nacisk na szyjkę, na pęcherz, a już ból pachwin to norma. Kilka razy razem z naciskiem bolało mnie podbrzusze. Myślę że jeżeli nie krwawisz, nie twardnieje Ci brzuszek, nie czujesz rozpierającego bólu w krzyżu to nie ma co panikować i na spokojnie odpocząć. Wiem że wszystko to wiesz, jesteś doświadczona w bojach ale wiem też ze czasem trzeba usłyszeć to wszystko jeszcze raz. Dla Ciebie ta ciąża to na pewno większy stres niż normalnie i wierzę głęboko ze wszystko pójdzie dobrze i będziesz znowu mamą. Musisz uwierzyć że limit na to co straszne już wyczerpałaś- zacisnąć zęby i się tego trzymać.

dzięki dziewczyny!!! bardzo mi pomogłyście!!!! Dzisiaj czuję się lepiej narazie :happy2: bardzo sie cieszę, ze jutro mam wizytę, zapytam lekarza o te bóle, pewnie odpowie mi to co wy :tak: ale zapytac musze dla świętego spokoju :tak:

ooo właśnie Zuzolinka moja wstała :confused: tak wczesnie.... hmmm idę coś do picia zrobić :happy2: pewnie królewna "tatą tatą" bedzie chciała :-D w wolnym tłumaczeniu: kakao :-D

Ja dziś mam pierwszy od kilku tygodni poranek sam na sam ze sobą:D Do tej pory pracowałam na zupełnie inną zmianę i w zupełnie innej firmie niż mój M., więc praktycznie się nie widywaliśmy wcale. Teraz pracujemy razem, a po pracy spędzamy wspólnie każdą chwilę. I jak go bardzo kocham... potrzebuję dwóch godzin dla siebie:)

Dzień dobry i miłej niedzieli :)
My dzisiaj do rodziców na obiad, wcześniej na spacer wokół jeziora.
Dzisiaj z rana lekko mnie mdliło, aż się zdziwiłam... jakoś opóźnione mam te objawy :p

Trzymajcie się!

reklama
Do góry