reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Natalia jest w sam raz jak dla mnie :) nie jest za miękki, więc się za mocno nie zniekształca od leżenia na nim, ale też fajnie układa do ciała. Jak masz wątpliwości obejrzyj sobie w sklepie z artykułami dla dzieci ;) na Allegro ten był połowę tańszy niż taki w Smyku.

Natalia, włoskie orzechy mam u sąsiadów, ale jeszcze nie spadają.
Ana, uważaj na świeże orzechy włoskie, bo mogą uczulać. Mogą, ale nie muszą. Szczególnie takie świeżutkie. Pamiętam jak mój syn 4-letni wtedy zjadł z 10 takich orzechów. Na drugi dzień wysypka jak się patrzy, ha, ha.

Cześć dziewczyny.

Tak jak pisałam w piątek byłam u ginekologa. Dała mi zwolnienie do 26 września chociaż wolałabym wrócić do pracy :-p

Czy któraś z Was może mi powiedzieć jak na USG jest opisywana przezierność karkowa? Czy są podawane jakieś skróty czy konkretnie napisane,że przezierność karkowa wynosi tyle i tyle :-p

Mam na swoim USG skróty CRL i GS i zapomniałam lekarki spytać o co chodzi.

Dzięki Anulka_marcowa :-)

To już wiem,że długość ciemieniowo-siedzeniowa (mierzona od czubka głowy do kości ogonowej dziecka)mojego dziecka to 34,18 mm.

Pytałam się moich koleżanek czy nasza wspólna ginekolożka zleca badanie genetyczne dziecka. Obie powiedziały,że nie. Także chyba prywatnie będę musiała zrobić.

reklama
Natalia B w pierwszej ciazy ale napewno po 20 tyg brzuch ewidentnie robil sie twardy tzn stawial sie i uwierz ze jak tobie bedzie sie stawial to napewno bedziesz wiedziala ze to wlasnie to, robi sie stozek z brzucha jest dyskomfort i twardy brzuchol po nospie przechodzilo...

Do góry