reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Ssabrina ja mam w domu 4 latke i wiem co przechodzisz . Ja powoli swoją ustawiam do pionu i ma kary . Tydzień brak tableta czy oglądania bajek przez dwa dni i przeprosiny muszą być obowiązkowo. Zrobiłam tak parę razy i uwierz działa . Pierwsze trzy razy płakała , kopala i wyrzucają swoje zabawki ale jak zabawki poszły do kosza to zaczęła szybko sprzątać je z podłogi.
Stwierdzam że nie może być tak że ona nami rządzi i wchodzi mi na głowę a co będzie jak urodzimy w marcu. Wiec ja juz się wzięłam teraz za nią .
A najlepsze jest to ze ona po tych paru rażąco wie ze nie żartuje i juz zupełnie inaczej wyglądają te jej awantury .

reklama
Żgutek dziękuje ale ja byłam 2.09 :p:p i wszystko ok, dzidzia rośnie i fika niesamowicie :) a TY jak tam na urlopie?? :)
i oczywiście trzymamy mocno kciuki za wszystkie wizyty :):)

Ostatnia edycja:
Przez was chyba kupilam najdrozsze avocado w swoim zyciu, ale przynajmniej jest dojrzale. Konsumpcja przewidywana poznym popoludniem.

Zaszalalam i kupilam mate edukacyjna. Mialam nie kupowac, ale poprzednie dziecie mialo to czemu to ma nie miec. Moze nie byla jakos duzo uzywana, ale teraz moge ja rozlozyc w kuchni na dywanie i dziecko sie bedzie bawic a mamusia cos moze ugotuje.

Boze jak mi sie dzis nic nie chce! Wszystko w pracy zajmuje mi sto razy dluzej niz normalnie. :no:

Padam ze zmęczenia...
Z gołąbków nici, bo po wizycie zrobiłam co prawda zakupy, ale w domu byłam pół godziny i zaraz do dentysty z młodym. Skończyło się na spaghetti. Pyszne. Teraz mam nakaz odpoczynku...

Plci niestety nie udało się zobaczyć, bo moje dziecko uparcie nie chciało zmienić pozycji, ha, ha. Uparte po mamusi. Pani dr kazałam mi zrobić kilka podskoków, przysiadów, potrząść bioderkami, a ten nic. Machał do mamy rączką :-D.

Dziękuję za wszystkie kciuki. Przydały się.
Pani dr śmiała się ze mnie, że kobiecie trudno dogodzić. Powiedziałam jej, że mam trochę obaw, bo ta ciąża jest bezobjawowa.
Za tydzień kolejne usg, już na zwykłej wizycie. Zabiorę męża tym razem.

anulka_marcowa super :) fajnie, że z dzidzią ok. Ciekawe co moje będzie jutro robiło na usg. Czy się ujawni ;) a jak duży jest Twój bobas?

Dzisiaj jakoś źle mi na żołądku. Może to z powodu porannej cytologii, nerwy czy coś albo po prostu ostatni tydzień I trymestru to jeszcze musi mnie pomęczyć mdłościami, jak na złość ... nie wiem ;) oby jutro minęło. Bo mam ochotę na maminy obiad, a póki co nie wyobrażam sobie przełknąć ani kęsa.

sealpup czuje sie winna ;-)
a moja kariera na basenie sie juz zakonczyla... wczoraj wszytsko cudnie a dzis w poludnie pecherz i cewka moczowa daly sobie znac... dzwonilam do takiej znajomej pani doktor. kazala wziac lek antyseptyczny dzis dwa razy. jak do rana minie to znaczy bedzie dobrze. i bezwzglednie odpuscic sobie basen w ciazy... jestem wsciekla :wściekła/y: na siebie i na los. taaaaakie mialam plany i d-uuuuuu-pa...
pocieszjace, ze po jednej tabletce czuje ulge wiec obedzie sie bez jakiegos wiekszego leczenia pewnie. ale rezygnacja z basenu bardzo mnie zasmucila. no, ale coz. Dzidzia wazniejsza.
poza tym to rurki z guma zakupione w h&m zjezdzaja mi z tylka. co minute musze je podciagac. i nie ma na nich zadnej gumki wewnetrznej jak na niektorych wiec zero mozliwosci zblokowania.

I ja po.wizycie:)naszczescie udanej wszystko gra maluszek jest na tyle duzy ze juz nie mozna go dokladnie zmierzyc ale na 70%bedzie drugi synek:)i bedzie chyba Tytus:)badz Tymek-Tymoteusz podoba nam sie jescze Dorian ale chyba zwyciezy Tytus... Ciesze sie ze i u was wszystko gra

Jedyne co to.znow zmierzyl ph pochwy i znow dostalam hglobulki:(ale chyba juz w tym tyg nie powinam zagrozic tymi lekami

reklama
Do góry