reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Coraz o nowe wydarzenia, najpierw dwie kreseczki, pierwsze kropeczki, potem kuleczki, teraz Dzidzie i Dzidziulki... :-) a w marcu... :tak:

reklama
Podaję kod promocyjny do rogala:) To:
bcc27.
Wystarczy wybrać swój kolor, przejść dalej i w którymś oknie zapytają o kod. Trzeba go wkleić i przy ostatecznym rachunku pojawi się niższa cena. Niestety przesyłka też jest płatna, ale całość wychodzi ok 20 funtów.Jeszcze raz wklejam linka:

Ten: By Carla Cuddle Me Pregnancy Pillow (Silver Bloom) from By Carla part of the Nursing Products range available at PreciousLittleOne
Albo ten: By Carla Cuddle Me Pillow (Wise Owls) from By Carla part of the Nursing Products range available at PreciousLittleOne

Byłam w poniedziałek u GP w sprawie moich intymnych dolegliwości. Jestem nowa w przychodni i bardzo mnie zaskoczyli, bo od razu bez żadnego proszenia lekarz skierował mnie na badanie czystości pochwy (które zrobili od ręki!!! :szok:). Dziś dzwonili z przychodni, że są już wyniki i czeka na mnie recepta, więc coś tam znaleźli.

W poniedziałek mam pierwszą wizytę położnej. Nie wiem jeszcze jak to będzie wyglądać, ale prawdopodobnie ona będzie prowadzić moją ciążę, więc liczę, że zleci mi jakieś badania i w końcu usg:)

KasikP gratuluje :) ja moze sie dowiem za miesiac a jak nie to na polowkowym ;)

Xenian super uczucie zobaczyc maluszka po raz pierwszy!:)

Ja jade do pracy,zaspalam troche dzis,ale jakie to szczescie,ze dzis piatek:)

A ja jeszcze w łóżku :-p Może w południe na grzyby się przejadę, wczoraj wieczorem byłam chwile i trochę podgrzybków się suszy :-D
Tak sobie myślę i stwierdzam, że w tym tyg jeszcze chyba nie było porcelany. Czyżby w końcu przeszło w 14 tygodniu? :-)
Jutro siostra obchodzi rocznicę ślubu więc czekają nas smakołyki :happy:

A się pochwalę, że w środę jak mąż był chory, to weszłam w moje stare spodnie bez problemu. I było dość wygodnie, a to takie jakby dżinsowe czarne ale super elastyczne. Kocham je :D Leginsy ciut za ciasną gumę mają, najlepiej jakby jej nie miały :-p
Kazałam mężusiowi kupić wczoraj pastę jajeczną, nie było i kupił makrelową. Na szczęście tez mi juz smakuje. Wracają smaki! :tak: I jeszcze grejpfrucik przede mną.
No i od kiedy tak monotematycznie jem (jak któraś to fajnie nazwała) to stanowczo zmniejszyła mi się wysypka na rękach, którą mam od zawsze i ciągle. To chyba uczulenie na konserwanty jakieś.
I znowu się rozpisałam o bzdurach. Miłego dzionka dla was wszystkich kochane, tak dziś pięknie :-)

KasikP, gratulacje! Ten twój maluch to łaskawy dla mamusi, że się tak chętnie ujawnił :)
Dziewczyny, z ćwiczeniami mam to samo... biegałam codziennie, przynajmniej 10km, co kilka miesięcy półmaratony. Do tego siłownia. A teraz? Wejście do mnie na 4 piętro powoduje kołatanie serca... tragedia. Od października idę na basen i zobaczymy. Nie lubię pływać, kiedyś bardzo dużo pływałam, ale odkąd niemal się utopiłam to unikam wody jak ognia. W tym roku na wakacjach pierwszy raz weszłam do basenu hotelowego, o oceanie nie było nawet mowy :p ale może się przełamię dla dobra sprawy i odrobiny ruchu :-)

Dzisiaj wizyta o 12:20, już czekam z niecierpliwością. Wczoraj po cytologii trochę mnie pobolewał brzuch, ale plamienia żadnego na szczęście (bo chociaż babeczka mówiła, że może wystąpić i nie szkodzi ciąży to na pewno bym się zestresowała).
Wzięłam sobie urlop na kilka dni bo katar mi nie odpuszcza i wczoraj mnie skarcono, że mam się udać do internisty ;) mało mi go zostało, ale zanim pójdę na L4 to wykorzystam.
sealpup, ty dzisiaj też wizytujesz prawda? Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Może kolejny maluch nam się ujawni? :) U mnie pewnie nie bo to 12tc dopiero, ale może komuś dzidzia pokaże, co ma między nóżkami :D

Xenian dziekuje ci dobra kobieto. Zamawiam! :)
PS. Pierwsza wizyta u poloznej jest potwornie nudna, ok 1 godziny, przemysl sobie historie chorob w najblizszej rodzinie swojej i meza (a najlepiej wez go ze soba). Jak masz w okolicy dwa szpitale to pomysl tez gdzie chcesz rodzic.

Witam Was Kochane Marcóweczki

Cieszę się że wizyty udane i dzieciaczki zdrowe juz nie moge sie doczekac 16.09 kiedy i ja znow zobaczę swoje malenstwo.
Mdlosci ustaly jezu jak cudownie od niedzieli nie mam mdlosci ciesze sie tym kazdego dnia ha ha. W ogole wrociliy sily witalne, wczoraj bylo pieknie wypozyczylismy rower wodny i troche wreszcie pocwiczylam.

Dzisiaj tez pieknie słonecznie

Trzymam kciuki za kolejne wizyty na razie nie nadrabiam tego co pisalyscie ale jak wroce poprzegladam
Buziaki

Anulka Patrycja ja tez rozpoczełam cwiczenia codzienne brakowalo mi tego.

KasikP, gratuluję Chłopca!
A wczorajszym wizytującym - super, że wszystko w porządku, &&&&&& za dzisiejsze wizyty!

Chyba się zaczyna. Ciągle jestem głodna. :D I przerzuciłam się na słabą herbatkę z cytryną, jest po prostu przepyszna. Jutro idę z siorką na jakieś fajne amciu, oby bez wariacji się odbyło. :p
Słonko daje duuużo pozytywnej energii! Życzę miłego dnia! :)

reklama
Do góry