reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Kordisia jak wspominalam ja mam angelsounds. Widzialam na allegro taki jak mam za 99zl. Kurcze trochę drogo w porownaniu ale naprawde przyzwoity. W ogole uwazam że swietna rzecz zwlaszcza dla panikar. :)

Ja też spokojnie podchodzę, ale detektor przyda się tak bardziej z ciekawosci, dla usmiechu :) znalazłam ten za 99zł- nówka :) Detektor Tętna Płodu AngelSounds do brzucha KTG (4513520870) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
no to zamawiam ! :) ja mam wizyte dopiero 17 wrzesnia, strasznie mi sie to dłuży...

reklama
NataliaP, no to równiez kciuki za wizytę &&&. I faktycznie w takim tempie piszesz jak mała rakieta :szok::-D Ja pamiętam jak swój licencjat i mgr pisałam, myślałam, że wyjdę z siebie. Czasami miałam wenę, ale czasami patrzyłam w monitor przez godzinę i sensownego zdania nie mogłam sklecić. Dobrze, że mam to już za sobą :-)

Charlie, ja co prawda nie farbuję, ale nie sądzę, żeby było to bardzo niebezpieczne. Obecnie farby już chyba nie mają tylu środków chemicznych co kiedyś. To samo lakiery do paznokci. Nie wpadałabym w panikę - jakoś wyglądać musimy.;-)

Kurcze zastanawiam sie nad tym detektorem gdyby nie wy to wogole.nie bralabym tego zakupu pod uwage ale zaczelyscie mi wkrecac ze moze warto....???kurcze ale znajac mnie zapewne dzien bedzie sie zaczynal od sluchania i konczyl rowniez na tym...sama nie wiem bo jak ruchy dzidziusia sa juz rozchulane to naprawde czesto go czuc i czy warto schizowac sie dodatkowym sprzeten slychac nie slychac????sprawa indywidualna....musze pomyslec

Charlie20, ja czytałam, że lepiej w I trymestrze nie farbować. No i lepsze są np. pasemka niż jakieś rozjaśnianie, a jeśli malujesz na ciemno, no to z łatwością znajdziesz fajną farbę bez amoniaku, jakąś bardziej naturalną. Słyszałam o Color Soin. A sama chcę zrobić pasemka w przyszłym miesiącu, bo już wyglądam, jakby mnie piorun trzasnął. :D
kradz, ja w ogóle mam lekką rękę do pisania, artykuły na stronkę strzelam bardzo szybko. Krzyczeliby na mnie, że teraz mało piszę, gdyby nie ciąża i licencjat, bo obiecałam już miliony artykułów, nawet fajne tematy miałam, a tu zostawianie wszystkiego na ostatnią chwilę, wiadomo. :p
kordosia, musisz się częściej do nas odzywać, to nie będzie się tak dłużyć. ;)
kobita, myślę, że takie słuchanie serduszka może być bardzo relaksujące :)

Czy malujecie w ciazy włosy ? Bo ja na początku Pomalowalam ale teraz mama mi mowi ze nie wolno i ze w życiu ;\ juz zgłupiałam
mozna farbowac wlosy w ciazy.. zawsze mozesz poprosic fryzjera aby stosowal farbe bez amoniaku bo jestes w ciazy... co do plci to podobno z@t bedzie miala coreczke :)
Mamusia1987 uwazam ze warto zrobic badanie prenatalne nawet z tego wzgledu ze jest to badanie bardzo dokladne lekarz nie tylko bada przeziernosc karkowa ale rowniez ocenia naczynia krwionosne,lozysko,sprawdza pepowine, narzady dzidziusia tzn nerki i brzuch czy juz jelita weszly do srodka czy nie ma wytrzewienia, rowniez okresla dokladnie tydzien plodu i co najwazniejsze ocenia czy dzidzisu rozwija sie prawidlowo. Ja bylam na kamiennej u dr bala placilam 200zl tylko wiec chyba cena w miare ok jak cos to podam ci numer

mozesz mi podac namiar na tego lekarza??bo moze skusze sie na takie dokladniejsze badanie. A gdzie chodzisz do ginekologa tez do niego??

Goska moja imienniczko:)chodze wlasnie tam tzn na kamienna prywatnie.do dr eliasa a badanie prenatalne musi wykonac specjalista ktory ma do tego uprawnienia (nie kazdy gin ma)wiec tez tam przyjmuje dr Bal ktory ma rewelacyjne opinie to numer do rejestracji zapytaj o badania prenatalne u dr bala;713367776
www.marekelias.pl to jego strona i tam w zkladce usg 3d 4d bedziesz miala o badaniu prenatalnym

Ostatnia edycja:
Charlie ja bede wkrotce farbowac wlosy. Pytalam mojej fryzjerki (ktora jest tez mama i moja kolezanka) i powiedziala, ze teraz farby sa ok. Nie wyobrazam sobie zapuscic sie przez 9 miesiecy. :szok: Pasemka robilam ostatnio w 5 tygodniu (tuz przed tym jak sie dowiedzialam), wiec najwyzsza pora!

Kordosia Ja mam dokladnie ten model.

Gdzies czytalam, ze nie wolno tego uzywac zbyt czesto, wiec nawet panikary dadza rade sie ograniczac. ;)

reklama
Do góry