reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Witam się i ja z rana. Też dzisiaj mam wizytę na 16,40, i stresik jest. Szarlotka też w planach, żeby zabić jakoś czas oczekiwania, a i gości mam wieczorkiem, więc na pewno się przyda.
Anulka_marcowa zazdroszczę Tobie tego spokoju, też tak bym chciała, ale ja z natury panikara więc u mnie tym trudniej o spokój.

Wizyty mam co ok 3-4 tyg.

Miłego dnia życzę :)

Ja to chyba usiedzieć na tyłku nie umiem. Mój dzień wolny wygląda tak: zrobić przegląd auta, kupić synowi kapcie do szkoły i zakupy w papierniczym, kupić warzywa, owoce, pójść do biblioteki, na chwilę do maka na frytki z synem. W domu zrobić obiad, szarlotkę, poodkurzać, umyć podłogi, zrobić pranie i uporać się ze stertą prasowania. Zawieźć syna na trening, odebrać... No, na razie tyle... Czyżby wracała mi energia?

Hej dziewczyny. Co za okropna pogoda.. zimno i na dodatek mgla :((

Gosia82 no mi na Borowskiej powiedzieli,ze oni nie maja takiego sprzętu i dala mi adres na Powstańców Slaskich. Nie wiem co i jak bo szczerze mówiąc mieszkam dopiero od grudnia we Wroclawiu i nie wiem jeszcze zbytnio gdzie i jak cos zalatwic taniej a dobrze.
Moze Twoj gin mowil o typowo prenatalnych badniach ktore zawieraja ta przeziernosc i inne testy??bo przeziernosc robi sie na normalnym usg nie trzeba specjalnego sprzetu do tego.
Dziewczyny a co ile chodzicie na wizyty?

Ja co 4tyg.

Ja to chyba usiedzieć na tyłku nie umiem. Mój dzień wolny wygląda tak: zrobić przegląd auta, kupić synowi kapcie do szkoły i zakupy w papierniczym, kupić warzywa, owoce, pójść do biblioteki, na chwilę do maka na frytki z synem. W domu zrobić obiad, szarlotkę, poodkurzać, umyć podłogi, zrobić pranie i uporać się ze stertą prasowania. Zawieźć syna na trening, odebrać... No, na razie tyle... Czyżby wracała mi energia?

Kurcze zazdroszcze energii :) jak juz skonczysz u siebie zapraszam do mnie bo co nieco do ogarniecia sie znajdzie zwlaszcza ze mam ciagly remont i sil do sprzatania brak :p

Cześć, Dziewczyny! :)
Anulka, ja też wyspokojniałam. Jakoś tak... Na początku był szok, wiadomo. A wczoraj, sama w łóżku, nawet sobie z brzuchem gadałam. :p A teraz jestem taka wyciszona, zadowolona... Dobrze mi. :)
kasikz, mam wizytę co miesiąc. :)
Fajnie, że dałyście namiary na te dopplery, chyba sobie kupimy, zwłaszcza, że lekarz nam tylko pokazał bijące serduszko. :( Używane można kupić za mniej niż 100zł, także super. A, no i chyba Ziaja ma taki żel do usg, a oni mają dość tanie kosmetyki.
z@t, obejrzyj ten film, ryczałyśmy jak głupie! Mnie wydał się bardzo mądry.
Haha, dzisiaj znowu na obiad pomidorowa. Pewnie już mam koncentrat pomidorowy zamiast krwi. :D
No i nie śpię już w dzień, mam dużo energii, piszę jak mały skryba ten licencjat :D
No i dzisiaj wizyta, jutro pewnie morfologia.
Życzę miłego dnia! :)

Hej czy któraś z was juz zna płrć dziecka ? Wiem ze to jeszcze dla większości za szybko ale widziałam cos wiele stron temu bo tyle juz ich produkujemy ze nie nadążam , ze którejś juz lekarz chyba cos sugerował ?;)

Obu Kasiom życzę udanych wizyt :-D &&&

Anulka, mój wolny poniedziałek wyglądał dość podobnie ;-) też mi się zdaje, że siły powoli wracają - już nie padam o 21.00. i jestem w stanie ogarnąć więcej niż własne łóżko i trochę zmywania :tak: chociaż do twojej porcji energii jeszcze mi sporo brakuje :zawstydzona/y:

reklama
Mamusia1987 uwazam ze warto zrobic badanie prenatalne nawet z tego wzgledu ze jest to badanie bardzo dokladne lekarz nie tylko bada przeziernosc karkowa ale rowniez ocenia naczynia krwionosne,lozysko,sprawdza pepowine, narzady dzidziusia tzn nerki i brzuch czy juz jelita weszly do srodka czy nie ma wytrzewienia, rowniez okresla dokladnie tydzien plodu i co najwazniejsze ocenia czy dzidzisu rozwija sie prawidlowo. Ja bylam na kamiennej u dr bala placilam 200zl tylko wiec chyba cena w miare ok jak cos to podam ci numer

Ostatnia edycja:
Do góry