reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

Ja biore tylko femibion juz bez dodatkowego kwasu bo w składzie femibionu jest kwas foliowy, mysle ze samej nie ma co zwiekszac sobie leków nawet dawka kwasu powinna byc ustalana z lekarzem, co innego jak któras wczesniej poroniła to wiem ze wtedy dawka kwasu jest wieksza...

reklama
Ja tez biore tylko kwas foliowy zobacze co gin powie tak chyba umowie sie za 3 tygodnie juz powinno byc widac nie?:-D

w femibionie kwasu foliowego jest 400 mikrogram, a standardowy folik ma kwasu foliowego 0,4mg czyli 400 mikrogram czyli dawka jest ta sama ale femibion ma tez jod i metafoline to juz rurka o tym pisała:)

kasik ja narazie tylko kwas foliowy 2 szt biorę ale dzisiaj wykupię Femibion.... nie wiem czy będę poza femibionem brała jeszcze dodatkowo kwas foliowy

Dziewczyny co do kwasu foliowego... jego nie można przedawkować... nadmiar wydalana jest z moczem... a że przyswajalność różna to lepiej brać po 2 niż później żałować.... ja nie wiem czy wada mózgu mojej córeczki była spowodowana zbyt małą ilością kwasu... przyczyny nie poznam nigdy... ale jeśli mogę mieć na coś jakikolwiek, chocby znikomy wpływ.. to nie zamierzam tego zaprzepaścić i później sobie wyrzucać... że coś mogłam a tego nie zrobiłam.

Dziewczyny kiedy mozna sie spodziewac zobaczenia bijacego serca na usg? Bo ja chyba zdecyduje sie na prywatne usg, zaczynam swirowac. :( Ktoras pytala o duphaston przy pustym jaju. Ja wlasnie sie boje, ze znowu mi sie to przytrafi. :-(

sealpup a w którym jestes tyg?? moze rzeczywiscie idz niz masz się denerwować i fazowac.... ja w pierwszej ciązy usłyszałam serduszko w 8tc a teraz będac w 6 widziałam jak bije ale jeszcze nie słyszałam bo nie chciał włączać dopplera bo mówił ze płód jest jeszcze na to za mały ale widziałam migającą kropeczkę;) a i w pierwszej ciązy jak i teraz u gin pojawiłam się na drugi dzień po zrobieniu testu:) bo musiałam wiedzic czy test nie oszukał, odrazu mi powiedział ze macica rozpulchniona i zaobserwoał pomimo wczesnych dni pęcherzyki takze ja bym ci radziła iść:) tzrymam kciuki:)

reklama
Jak ja bym chciaka pojsc na l4...:-( W Holandii zwolnienie daja tylko przy cukrzycy ciazowej lub nadcisnieniu :no:

Do góry