reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2015

KasikP gratulacje, heven, ale dobra wiadomosc:-) ja chyba za 3 tygodnie sie wybiore sama nie wiem kiedy, najpuerw chce znalezc polskiego gin...

reklama
Heven super że lekarz Cię uspokoił:)
KasikP gratuluję bety i pierwszego dzieciątka.
JA w piątek mam wizytę na której mam nadzieję zobaczę jakieś tykające serduszko. Musiałam zwiększyć duphaston zgodnie z zaleceniem lekarza, bo te żółte upławy ściemniały do jasnobrązowych, albo ciemnożółtych, nie nazwałabym tego brudzeniem czy plamieniem ale jednak się zaniepokoiłam.
Tak gwoli schiz i stresowania się, zastanawiam się czy gdybym miała puste jajo to biorąc progesteron poroniłabym bym naturalnie czy te leki wstrzymują krwawienie. Wiem że to głupie myślenie, u mnie objawy przybierają na sile, cycuchy się zrobiły takie ciążowe, ale pamiętam że jak miesiąc temu podczas krwawienia wzięłam duphaston, to krwawienie ustało a jednak i tak poroniłam .

Majówka ja moje córeczki do "dorosłego" łóżeczka przenosiłam w wieku równo 2 lat i bardzo dobrze się to sprawdzało. Również w tym wieku wymeldowywałam je z mojej sypialni do ich pokoju, młodsza miała łatwiej bo wprowadziła się już do nowego pokoju z siostrą w nowym mieszkaniu- własnym, własnościowym, wymarzonym. Same go urządzały , ściany są jasno zielone i żółte- nie powiem żeby mi się to super podobało ale one czują się rewelacyjnie w tych barwach. Do tego same wybierały mebelki i układały zabawki:)
Rurka ja moje dzieci w nocy znajduję we własnym łóżku, po prostu to normalne że śpimy we trójkę albo czwórkę. Myślę że dla kolejnej musiowej córeczki lub syneczka też się znajdzie miejsce.

No i sie stalo zaliczylam pierwsze spotkanie z kibelkiem:baffled: i nadal mi tak ciezko na zoladku laski i boli mnie :-(
z@t te leki w jakims tam stopniu podtrzymuja ciaze bo po to one sa zeby pomoc utrzymac sie ciazy,ale nigdy nie bralam takich lekow wiec nie wiem jak dzialaja przy poronieniach.Zdrowka zycze i niech te plamienia ustapia.

Jak zobaczyłam to forum, to mnie dreszcze przeszły ha! WOW! Ale ten czas szybko leci. Dziewczyny, dużo zdrówka dla Was i Waszych fasolek, baaardzo nudnych miesięcy wyczekiwania na dzidziusie, w spokoju i szczęściu. Jak najmniej negatywnych ciążowych dolegliwości, zdrowych bobasków, szczęśliwego rozwiązania !

Marcówka '14

z@t mysle ze jak ma się poronic to zadne leki nie pomogą, progesteron jest po to żeby utzrymać ciąże, ale całkowice nie chroni od najgorszego.... ja tez biore progesteron ale luteine bo tez jakies 2 tyg temu zaczęłam brudzić, takie upławy brązowo lekko krwiste...odrazu wzięłam luteinę 100 mg i przeszło teraz biorę 2 razy dziennie po 100mg a ty w jakiej dawce bierzesz duphaston??

Bierzecie tylko kwas foliowy??? ja biore femibion natal 1 niby on jest od planowania ciązy do 12 tyg...mysle ze mi nie zaszkodzi:) któras jeszcze to bierze??

Koreczek nie dziękujemy;)))

Sabrina współczuje:) ja mam tylko mdłości ale bezpośredniego spotkania nia miałam z kibelkiem:) PONOĆ JAK SIĘ WYMIOTUJE DZIECI SĄ INTELIGENTNIEJSZE TAKZE COS ZA COS;))))

kobita - mój gin - w związku z moimi przejściami nakazał mi branie femibion natal 1 jak tylko zobaczę dwie kreski na teście... ponieważ zawiera on zarówno kwas foliowy jak i metafolinę w tzw czystej postaci a to o nia tak naprawdę chodzi - mamy różny stopień przyswajalności kwasu foliowego a biorąc ten suplement jest ponoć większy procent pewności że nie będziemy miały niedoboru kwasu foliowego... oo to jego tłumaczenie mniej wiecej ... więc ja zamierzam dzisiaj wykupić... a póki co od 3 miesięcy po 2 tabletki kwasu foliowego biorę :)

z@t - no tak i moja mniej więcej co drugi dzień przyłazi do nas ok 4 nad ranem i śpi aż do wstania że tak powiem :-D:-D... tak jej sie umaniło od pół roku gdzieś... wcześniej nigdy z nami nie spała wręcz jak ją braliśmy do wyrka coby się poprzytulać rano to ona niechetnie bardzo.. wolała zdecydowanie swój pokoik :tak:

No i nie pamiętam komu jeszcze miałam odpisać :) pozdrowionka

Dziękuję dziewczynki :szok:mnie trzyma:-)
heven ale superrrr :) najważniejsze że kropeczka jest:-)
Sssabrina oprócz bólu brzucha i sutków nie mam żadnych objawów..
z@t nie pomogę nie brałam takich leków ale na staraczki 2014 jest dużo doświadczonych dziewczyn na pewno pomogą:tak:
Ja wczoraj kupilam femibion 1 i kwas foliowy biorę cały czas nie wiem czy dobrze, myślę że nie zaszkodzi;-)
Rurka czekamy na kasikaz :-) powiedz mi nawet przy tym femibionie bierzesz 2 tabletki kwasu foliowego???
Ja 1 moze zwieksze dawkę???

kobita tak lekarza zmieniam... tzn do tego poszlam bo kolezanka u niego prowadzila cala ciaze i byla zadowolona a poza tym chce miec jednego na nfz zeby mi skierowania na badania wypisywal a i tak ciaze bedzie prowadzic moja pani dr do ktorej chodzilam w zeszlej ciazy prywatnie.

heven super ze wszystko ok na wizycie i widzialas to ciemne jezioro :-)

z@t ten lekarz ktory mi wrozy puste jajo powiedzial ze jesli teraz przestalabym brac duphaston to zaczelabym krwawic i nastapiloby samoistne poronienie, no ale chyba te leki wlasnie po to sa zeby podtrzymac ciaze :tak:

sabrina wspolczuje kibelka, mam nadzieje ze to jednorazowe spotkanie ;-)

reklama
Do góry